COMUNITATE
Plantare de copaci, pe tronsonul de cale ferată din Andreești, comuna Vladimir

Evenimentul, care va avea loc pe șase aprilie, presupune plantarea de copaci pe tronsonul de drum cale ferata – podul Andreești din comuna Vladimir, cunoscut sub numele de „drumul gării”, este o inițiativă comunitară deosebită care are loc, săptămâna viitoare, începând cu ora 11.
Evenimentul este organizat de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir și reprezintă un efort colectiv pentru îmbunătățirea și împădurirea acestei importante artere locale.
Alături de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir, parteneri importanți ai evenimentului includ Primăria Vladimir, Primăria Săulești, Cercetașii României – Ecaterina Teodoroiu Târgu Jiu, Biblioteca Comunală Vladimir și Școlile Gimnaziale Locale. Această colaborare între organizațiile comunitare, autoritățile locale și instituțiile educaționale demonstrează determinarea și angajamentul comun pentru protejarea mediului și pentru crearea unui mediu înconjurător mai sănătos și mai verde.
Proiectul este finanțat de The Europe Challenge și Asociația Mai Mult Verde, care susțin și încurajează inițiativele de conservare a mediului și de împădurire în comunități.
Participanții la eveniment vor avea ocazia să se implice activ în plantarea copacilor, să învețe despre importanța conservării mediului și să contribuie la frumusețea și sănătatea comunității lor. Prin această inițiativă, se creează nu doar un peisaj mai frumos, ci și un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.
„Ne dorim să aducem o schimbare tangibilă și să contribuim la modelarea unui viitor mai luminos pentru generațiile viitoare”, a spus Anișoara Bocai, președintele Asociației Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir. ,,Constientizarea importanței pilonului ecologic în dezvoltarea durabilă a comunităților viitoare” este denumirea proiectului scris de reprezentanții Asociației pentru Biblioteca Vladimir.
COMUNITATE
ARTEGO asigură salopetele de vară pentru salariații CEO

ARTEGO Târgu Jiu asigura pentru suma de 275.534 lei salopetele de vara pentru salariații CE Oltenia. Este vorba despre aproape 4700 de bucăți, conform Caiet de sarcini.
Achiziția se referă la echipament individual de protecție care se distribuie gratuit de angajator pentru a asigura buna funcționare și o stare de igienă satisfăcătoare prin intermediul întreținerii, reparării si înlocuirilor necesare, în conformitate cu legislația in vigoare.
Produsele care fac obiectul achiziției sunt: costum salopeta de vara, 4678 bucăți.
COMUNITATE
Teza de doctorat în Bulgaria, despre iconografia Mănăstirii Polovragi

O teză de doctorat despre iconografia Mănăstirii Polovragi a fost susținută, astăzi, la Facultatea de Teologie și Arte din Veliko Tarnovo, Bulgaria.
La Universitatea „Sfinții Cyril și Methodius”, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Departamentul Artă Sacră, Veliko Tarnovo – Bulgaria, a avut loc, astăzi, susținerea publică a tezei de doctorat cu titlul: „Picturile murale din biserica „Adormirii Maicii Domnului” a Mănăstirii Polovragi (Oltenia, România)”, prezentată de Bănică Adrian Gabriel, Asistent Universitar în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Craiova, sub coordonarea științifică a Prof. Dr. Mariyan Stoyadinov. Susţinerea publică a avut loc în cadrul Şcolii Doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă și s-a desfășurat în prezența următoarei comisii: Prof. Dr. Krasimir Enchev Rusev – VTU „St. Cyril and Methodius”, Prof. Dr. Marieta Ivanova Konova – VTU „St. Cyril and Methodius”, Prof. Dr. Stefan Kirilov Altakov, Sofia University „St. Kliment Ohridski”, Prof. Dr. Laura Ivanova Dimitrova – Sofia University „St. Kliment Ohridski”, Prof. Dr. Dimitar Ivanov Dobrevski – National Academy of Arts.
Lucrarea explorează influențele stilistice și iconografice aduse de zugravi din diferite regiuni balcanice având în vedere migrațiile artistice din acea epocă. Obiectivele studiului includ documentarea istorică a mănăstirii, analiza programului iconografic și realizarea unei scheme detaliate a frescelor din altar, cupolă, abside, naos și pronaos. În cadrul cercetării sunt analizate două perioade-cheie: de la fondarea mănăstirii în secolul al XVI-lea până la declinul său din secolul al XVII-lea și, ulterior, de la restaurarea sa în 1693 până în prezent, când au fost realizate picturile murale. Studiul evidențiază astfel locul Mănăstirii Polovragi în contextul mai larg al artei brâncovenești și al influențelor culturale din acea perioadă.
În urma susținerii referatelor și a sesiunii de întrebări, membrii Comisiei i-au conferit candidatului titlul științific de doctor în domeniul Studii de Artă și Arte Vizuale – Artă Sacră, cu calificativul „Foarte bine”.
COMUNITATE
Cunoscută antreprenoare din Gorj, la Congresul Femeilor de Afaceri din România

Nicoleta Emilia Badea cea care a reușit să mențină și să dezvolte o afacere dedicată tinerilor din municipiu, și asta într-o perioadă delicată, fiind vorba despre Clubul Caractere dar și despre Caractere Garden, devenit între timp DAM, a primit recunoaștere ca antreprenor feminin de succes.
„Mă bucur enorm să fiu parte din Congresul Femeilor de Afaceri din România! Îmi doresc să cunosc cât mai multe femei puternice, care își urmează visul și construiesc afaceri de succes. Cred în puterea comunității și în sprijinul reciproc. Abia aștept discuțiile valoroase și inspirația care sigur nu vor lipsi”, a transmis Nicoleta Emilia Badea, anunțând evenimentul la care va participa la Timișoara, în aceste zile.
La acest eveniment este anunțată prezența a peste 130 de femei de afaceri de succes.