Connect with us

EVENIMENTE

Orban promite finalizarea lucrărilor la Transalpina

Postat acum

on

Premierul Ludovic Orban a promis finalizarea lucrărilor la Transalpina, lucrări blocate din 2014. Guvernul a alocat  16, 3 milioane de lei, pentru 32 de km de covor asflaltic, montarea a 10.000 de metri liniari parapete metalic și instalarea unor marcaje rutiere. Lucrările de pe Transalpina sunt oprite de șase ani. În 2014, acestea s-au blocat, deși erau efectuate în proporție de 87,5%. Premierul Orban a declarat, azi, la Novaci că se încearcă finalizarea drumului: ”Transalpina este un drum extrem de important, este un drum nu numai cu valoare turistică, cel mai înalt drum, asigură şi legătura între Ardeal şi Oltenia şi este un drum pe care trebuie să-l aducem la parametrii tehnici la care este normal să fie. Sigur, mai sunt încă încurcături juridice, sper să le clarificăm cât mai curând”, a spus Orban.

Ministrul Transporturilor a spus că vor fi alocați în continuare bani, pentru întreținerea drumului, până la finalizarea procesului aflat pe rolul instanței. ”Vom continua investiţiile în acest obiectiv, în limitele legii, si anume punerea în siguranţă a circulaţiei, pentru că şi cei dinaintea noastră puteau să facă acest lucru, dar s-au prevalat de faptul că sunt în instanţă, că acest obiectiv este în instanţă şi până la clarificări nu au investit. Este fals! Poţi să investeşti în întreţinere şi în punere în siguranţă, ceea ce am făcut noi şi vom continua şi pe celelalte patru, celelalte trei sectoare din patru, câte sunt pe Transalpina”, a declarat Lucian Bode.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

A reclamat la poliție că i s-a furat un salcâm

Postat acum

on

De către

Un bărbat a sunat la 112, să reclame că i-a fost furat un salcâm. Polițiștii l-au depistat pe autor, încă reclamantul l-a iertat. „Poliția Orașului Novaci a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112, de către un bărbat din municipiul Slatina, cu privire la faptul că persoane necunoscute au tăiat și sustras un arbore specia salcâm, de pe un teren pe care îl deține în comuna Polovragi. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că aspectele sesizate se confirmă. În urma administrării probatoriului, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din localitatea Polovragi, bănuit de comiterea infracțiunii de furt. Pe parcursul cercetărilor, între părți a intervenit împăcarea”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Luptător gorjean, pe podium la Campionatul Național

Postat acum

on

De către

Un luptător gorjean a cucerit medalia de bronz, la finala Campionatului Național de Seniori, de la Reşiţa, competiție care s-a desfășurat în perioada 25-27 noiembrie. Alexandru Beşliu, de la CSM Târgu Jiu, a concurat la categoria 92 de Kg. În weekend, multiplul campion național a participat, la Reșița, la ultima competiție din acest an, cea mai importantă din calendarul intern la această disciplină.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident cu doi încarcerați la Ursați

Postat acum

on

De către

Pompierii ISU Gorj au fost solicitați în jurul orei 01:30 să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs in municipiul Tg-Jiu, cartier Ursati în care a fost implicat un autoturism care a parasit partea carosabilă și s-a răsturnat.

La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale pentru descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj precum si 2 ambulante din cadrul SAJ Gorj, echipajele de intervenție constatând că în urma evenimentului rutier două persoane de sex masculin erau încarcerate în autovehicul.

S-a intervenit rapid de catre echipajele pentru descarcerare pentru extragerea victimelor prin decopertarea plafonului mașinii. Victimele au primit primul ajutor calificat la fata locului, iar ulterior au fost transportate la Unitatea de Primiti Urgente a Spitalului din Tg-Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR