Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Motru: Investiții de peste un milion lei în școli

Postat acum

on

Primăria Motru a obținut finanțare pentru lucrări de reabilitare la trei unități de învățământ din localitate. Cele trei instituții, o școală și două grădinițe, au primit finanțare din fonduri guvernamentale, de peste un milion de lei.

„Încă trei contracte de execuție lucrări au fost semnate astăzi, 08.07.2020, în valoare totală de 1127403.32 lei.
Grădinița cu program prelungit și creșă, precum și Școala gimnazială nr.1 și Grădinița nr.7 vor beneficia de lucrări de reabilitare termică, reabilitarea instalațiilor electrice, termice și sanitare.
Contractele presupun și realizarea lucrărilor impuse de I.S.U. pentru autorizarea funcționării acestor obiective.
Finanțarea este asigurată cu fonduri guvernamentale, obținute prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL2) și fonduri de la bugetul local”, se arată într-un comunicat al Primăriei Motru.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Târgu Jiu: Cum va arăta parcul de la Lido?

Postat acum

on

De către

Parcul din zona Lido (inclusiv locul de joacă) va fi modernizat în perioada următoare și avem deja un proiect în acest sens, anunță primarul municipiului, Marcel Romanescu.

„Ca și în cazul celorlalte zone verzi pe care le-am refăcut recent, se va interveni pentru reconfigurarea aleilor, plantarea de arbori, acoperirea întregii suprafețe cu rulouri de gazon, instalarea de sisteme de irigat și amplasarea de mobilier nou”, spune primarul municipiului.

Va fi modernizat sistemul de iluminat, cu accent pe iluminatul peisagistic cu proiectoare care vor pune în valoare elementele dendrologice.

„Acordăm o atenție deosebită acestor zone verzi care au un rol deosebit de important în revitalizarea cartierelor, asigurând nu numai un aspect plăcut, dar și spații deosebite pentru petrecerea timpului liber”, a completat Romanescu.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Echipamente digitale pentru toate școlile din Padeș

Postat acum

on

Toate unitățile de învățământ din comuna Padeș vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Bugetul este asigurat prin PNRR și are o valoare de 1,15 milioane de lei.

„Am susținut de la început toate proiectele care implică școala, am înțeles că pentru a da randament, copiii, dar și profesorii, trebuie să își desfășoare activitatea într-un cadru confortabil și adaptat la noile metode de studiu. În acest sens, Comuna Pades  a depus proiectul “DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE SI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITATILOR DE INVATÂMANT DIN COMUNA PADES”, în cadrul apelului de proiecte PNRR- componenta C15- Educație, proiect în valoare de 1.155.750,61 lei. Proiectul a fost declarat admis.”, a declarat Gabriel Troacă, primarul din Padeș.

Urmează etapa de achiziție materiale didactice, dotare unitate de învățământ și implementare proiect.

Se solicită:

– dotarea cu echipament a unui laborator de informaticã;

– dotarea cu echipamente pentru organizare in mediu virtual pentru 22 săli de clasă,

– dotarea cu mobilier pentru 10 săli de clasă, un laborator de informatică, un laborator de stiinte (multidisciplinar), un cabinet didactic si un cabinet psihopedagog

– dotarea cu mobilier specific si materiale specifice pentru laboratorul de stiinte (multidisciplinar),

– dotarea cu echipament digital pentru un laborator de stinte (multidisciplinar), un cabinet didactic si un cabinet psihopedagogic

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Participanți din trei țări, la activități de formare, în Dragotești

Postat acum

on

De către

Școala Gimnazială ”Ion Vîlceanu” Drăgotești a găzduit elevi din trei țări, la cursuri de formare și predare, din cadrul proiectului Erasmus + “Arc-en-ciel en vert”, cu tema “sănătate și mediu”. Proiectul cu finanțare de la Comisia Europeană este derulat de unitatea de învățământ din Dragotești, împreună cu Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” din Tg Jiu, în parteneriat cu 3 țări europene: Macedonia, Bulgaria și Turcia, pe durata a doi ani. Elevii au participat la ateliere de lucru, în cadrul cărora au realizat tablouri, brățări cu elemente din natură, cuiburi de păsări din materiale reciclabile și au vopsit ouă în mod tradițional. Activităţile şi jocurile sportive au îndemnat la mişcare, la conştientizarea importanţei desfăşurării acestora în medii necontaminate, deoarece sănătatea noastră depinde de noi, de modul în care protejăm natura.
Participanții au vizitat Termocentrala Rovinari, unde au avut loc dezbateri pe tema reducerii poluării mediului înconjurător.
De asemenea, s-au dezvoltat competențe digitale prin folosirea platformei padlet, elevii lucrând la o expoziție de postere dedicate Planetei Pământ. ”Elevii au participat la activitățile propuse în echipe mixte, cunoscandu-se astfel mai bine și exersând comunicarea in limba engleza. Prin intermediul activităților desfășurate în colaborare cu ceilalți parteneri, elevii au înțeles mai bine consecințele activităților poluante asupra mediului și asupra organismului uman”, a spus directorul Necșulea Cosmin.
Școala Gimnazială Ion Vîlceanu face parte dintr-un consorțiu ce cuprinde 13 unități școlare din județul Gorj, constituit la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, scopul fiind participarea la activitățile din cadrul Proiectului de mobilitate Erasmus+.
În perioada 13– 17 februarie, profesorii Necșulea Marian Cosmin și Pătrașcu Margareta Diana au participat la activități de formare din a doua etapă de mobilitate din cadrul proiectului, care s-a desfășurat în Loutra Edipsou – Grecia. Activitatea a presupus parcurgerea de cursuri de formare, asigurate de Asociația Edu2grow: Creativity and interculturality și Stop Bullying, Start Inclusion!-prevention and intervention.
Acestea au avut ca scop să îi învețe să includă toți elevii unei clase în activități informale, indiferent de mediul social din care provin. În acest sens, au avut loc activități extracurriculare incluzive, activități outdoor care promovează incluziunea, jocuri de formare și de consolidare a unei echipe.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR