Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Motru: Investiții de peste un milion lei în școli

Postat acum

on

0 Shares

Primăria Motru a obținut finanțare pentru lucrări de reabilitare la trei unități de învățământ din localitate. Cele trei instituții, o școală și două grădinițe, au primit finanțare din fonduri guvernamentale, de peste un milion de lei.

„Încă trei contracte de execuție lucrări au fost semnate astăzi, 08.07.2020, în valoare totală de 1127403.32 lei.
Grădinița cu program prelungit și creșă, precum și Școala gimnazială nr.1 și Grădinița nr.7 vor beneficia de lucrări de reabilitare termică, reabilitarea instalațiilor electrice, termice și sanitare.
Contractele presupun și realizarea lucrărilor impuse de I.S.U. pentru autorizarea funcționării acestor obiective.
Finanțarea este asigurată cu fonduri guvernamentale, obținute prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL2) și fonduri de la bugetul local”, se arată într-un comunicat al Primăriei Motru.
0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

A început asfaltarea satului Văieni!

Postat acum

on

De către

O firmă din Paroșeni a început lucrările la investiția din satul Văieni, comuna Padeș. Lucrările vor dura maxim o lună de zile.

Primarul Mihai Troacă a anunțat localnicii că începe asfaltarea satului și i-a rugat să efectueze toate traversările „pentru a nu fi nevoiți să mai tăiem asfaltul nou după aceea”.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Asfaltare: Accesul spre Mănăstirea Dealu Mare, numai dinspre Borăscu

Postat acum

on

De către

Continuam cu asfaltarea drumurilor cuprinse în programul Anghel Saligny, anunță autoritatea locală din Turceni.

„După o dimineață friguroasa, incepem asfaltarea de lângă Mănăstirea Dealu Mare. Pe durata lucrărilor, până marți 23 aprilie, va rugam sa folosiți ruta ocolitoare pentru a ajunge in comuna Borăscu, deoarece drumul este închis circulației. Accesul spre mănăstirea se face doar pe ruta dinspre Borăscu”, transmite autoritatea din Turceni.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

VIDEO-Administrație performantă: Investiții nenumărate, la Plopșoru!

Postat acum

on

De către

Administrația locală, condusă de Grigorie Petre este una performantă, dovada fiind nenumărate investiții realizate ori aflate în curs de realizare în comuna Plopșoru. În toate satele s-au realizat proiecte in beneficiul comunității, care să mărească gradul de confort in mediul rural.


Potrivit primarului, administrația Locală din Plopșoru, împreună cu cetățenii din Deleni, sprijină construirea unui lăcaș de cult în această localitate. Locuitorii au considerat că este nevoie de un lăcaș de cult în acest sat, deoarece biserica cea mai apropiată este abia în Plopșoru.

În aceiași localitate, pe Dealul Curmătura, a fost amenajat un drum forestier. Este vorba despre amenajarea a 32 de km de drumuri agricole și forestiere. A fost o necesitate această investiție, spune primarul localității, Petre Grigorie, fiind asigurat astfel accesul cetățenilor către livezi, ferme agricole, păduri dar și pentru a dezvolta zona din punct de vedere turistic și economic.

În zonă se află și bazinul de apă din Plopșoru. De altfel, localitatea dispune de un Serviciu de Alimentare cu Apă potabilă care are o stație cu două bazine și patru foraje, comuna fiind alimentată și de la magistrala de apă Izvarna-Craiova. Astfel, în satul Piscuri dar și în alte sate ale comunei este apă din această conductă.

În lucru acum se află, mai spune primarul, investiția de introducere a canalizării pentru apa menajeră în satele: Izvoarele, Ceplea, Broșteni, Cursaru, Bostenii de Sus. De asemenea, pentru aceste localități este în licitație o investiție privind modernizarea drumurilor pe Anghel Saligny. Canalizarea este finanțată tot pe Anghel Saligny, susține primarul Grigorie Petre.

La Plopșoru s-a accesat finanțarea pentru cea mai mare investiție de alimentare cu gaze din Gorj, tot pe Anghel Saligny.

Școlile din comună beneficieză și ele de proiecte importante pe PNDR, privind modernizarea sălilor de clasă, dotarea lor cu mobilier, laboratoare moderne, astfel încât procesul de învățământ să se desfășoare în condiții optime. Proiectul este în fază de licitație iar în scurt timp școlile vor avea calculatoare noi, table Smart și dotări de ultimă oră.

În patru sate, la școlile din aceste localități, s-au realizat terenuri de sport sintetice. Tinerii comunei se dezvoltă astfel fizic, psihic și emoțional.

Pe PNDL, în Plopșoru s-a realizat o stație de epurare pentru apele uzate. Sistemul a fost recepționat și pus în funcționare dar cetățenii trebuie sa se racordeze, în procent de 50% pentru ca investiția sa fie optimă.

Comuna Plopșoru este una bogată, spune primarul Grigorie Petre, localnicii fiind preocupați să își lucreze pământurile, să crească animale, dar și de pescuit ori de fondul forestier extins.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!