Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Management ”performant” la Ambulanță: niciun medic nu s-a înscris la concurs. Condiție discriminatorie, pentru ca șeful lui Tătaru să ajungă inginer! Corpul de control al prefectului trebuie să intervină!

Postat acum

on

0 Shares

În urmă cu un an, când a fost numit manager interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, Tiberiu Tătatu avea soluții pentru orice, chiar și pentru lipsa medicilor. ”Am discutat cu 60-70 de medici, dintre care șapte intenționează să vină la noi”, spunea Tătaru, în octombrie, anul trecut. Declarațiile sforăitoare din prima sa conferință de presă au rămas doar vorbe-n vânt. Criza de medici la SAJ Gorj s-a acutizat, în sensul în care sunt zile la rând fără medic pe ambulanță, iar la concursul organizat recent, nu s-a prezentat niciun medic pentru a se angaja în subordinea lui Tătaru. Principala prioritate a lui Tătaru e însă alta: să-l angajeze în postul de inginer pe șeful său de facto, ambulanțierul Ionel Ianc, liderul sindicatului ”galben” Ambulanța Salvamed. Pentru ca Ianc să nu aibă nicio emoție la concurs, în condițiile de participare a fost introdus un criteriu discriminatoriu care-i elimină pe eventualii pretendenți încă din etapa de selecție a dosarelor. În urmă cu doi ani, Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a recomandat managerului de la acea vreme suspendarea unui concurs tocmai din cauza condițiilor specifice impuse pentru ocuparea postului de șef serviciu achiziții publice, care nu aveau la bază o fundamentare adecvată. 

 

În prima sa conferință de presă…

… la scurt timp după ce a fost numit manager la SAJ Gorj, Tiberiu Tătaru spunea că la Ambulanță era un medic pe tură, dar are soluții pentru a angaja noi medici și a avut discuții chiar și cu studenții rezidenți la Medicină, care se află în an terminal, din județul Gorj, dar și cu medici de familie, cu competențe pe urgențe.

”O mare problemă pe care o întâmpinăm este legată de numărul de medici încadrați la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Deocamdată, asigurăm un medic pe fiecare tură, ceea ce este foarte puțin deoarece sunt foarte multe situații în care necesită ambulanțe de tip C, ambulanță cu medic, cazuri grave, și oamenii nu au nevoie de scuzele noastre, în care în care au nevoie de un echipaj medical de urgență. Este o problemă care trenează de mulți ani. Am avut dialog cu peste 70 de medici, dintre care șapte dintre ei intenționează să vină alături de noi. (…) Așteptăm 2-3 medici de familie care să facă gărzi în cadrul unității noastre. Am încercat să ajung la absolvenții din județul Gorj și la studenți rezidenți și am identificat 3-4 persoane care doresc să vină acasă și să lucreze”, declara Tătaru.

Acum, după un an cu Tătaru manager, criza de medici s-a acutizat! Sunt zile la rând în care Ambulanța nu are medic pe nicio tură, iar la concursul organizat recent nu s-a prezentat niciun medic. Managerul de mare succes s-a plâns în presă că nu mai are soluții și propunea chiar reformarea sistemului medical. ”Am avut scoase la concurs, recent, patru posturi cu normă întreagă și două jumătăți și nu a venit nimeni. Nici măcar de la Chișinău nu am reușit să aducem. (…) Am solicitat Ministerului Sănătății o regândire a sistemului”, spunea zilele trecute Tătaru.

Cu alte cuvinte, nici cei șapte medici ”care intenționează să vină alături de noi” n-au mai venit, nici cei 2-3 medici de familie care să efectueze gărzi și nici cei 3-4 medici rezidenți. ”Curat ghinion, coane Fănică!”

Dar ce atâta grabă cu medicii? Heliportul de la Tg-Jiu e aproape gata și va deveni funcțional și pe timp de noapte, așa că singura scăpare e elicopterul SMURD.

Între timp…

… managerul Tătaru trebuie să rezolve o altă problemă. Susținătorul său, adică propteaua sa pe linie sindicală, ambulanțierul Ionel Ianc, consilier local PSD, președintele Sindicatului ”Salvamed”, organizație sindicală pusă mereu la picioarele administrației SAJ Gorj, vrea să devină inginer!

Cum dorința șefului managerului e literă de lege, SAJ a scos la concurs postul vacant de inginer gradul II în cadrul Serviciului de mișcare exploatare auto și nave sanitare, atelier întreținere și reparații auto, revizie tehnică. Pentru că Ianc este responsabil pe linie de sănătate și securitate în muncă (SSM) al instituției, una din condițiile specifice de participare la concurs este, bineînțeles, ”pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă, prevenirea și stingerea incendiilor”. Practic, criteriul discriminator îi asigură lui Ianc drumul, fără emoții, către ocuparea postului. Și aspirațiile nu se opresc aici, pentru că postul de inginer e doar o ”trambulină” către funcția de director tehnic, că doar șeful managerului trebuie să aibă blazon și să facă parte din Comitetul Director al SAJ.

Ca să fie eliminate toate speculațiile răutăcioase pe această temă, Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj ar trebui să repete figura din urmă cu doi ani și să efectueze o verificare la SAJ.

În septembrie 2021, Corpul de Control al Prefectului a verificat modul în care a fost organizat concursul pentru ocuparea postului vacant de șef serviciu achiziții publice, iar recomandarea a fost ca managerul SAJ Gorj să dispună suspendarea concursului, din cauză că una din problemele descoperite a fost tocmai o condiție discriminatorie impusă în criteriile specifice de participare.

Claudiu Matei 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

A murit un fost șef din poliția gorjeană!

Postat acum

on

De către

Constantin Cir, comisar șef de poliție, pensionar, a murit, noaptea trecută, într-un spital din București. Cir avea 54 de ani, iar în urmă cu o săptămână a făcut infarct. A fost preluat cu elicopterul SMURD și transportat la un spital din Capitală, însă medicii nu au reușit să-l țină în viață decât câteva zile. Constantin Cir a activat în cadrul IPJ Gorj, până în urmă cu câțiva ani, când a decis să se pensioneze. Fostul comisar șef de poliție a fost o perioadă șef al Biroului Rutier, iar mai apoi, timp de câțiva ani, șef al Poliției Orașului Novaci.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

VIDEO. Cel mai în vogă ”solist” gorjean, Vasi Guță, a vândut tărâțe în piața de la Motru!

Postat acum

on

De către

Vasi Guță era, până în urmă cu ceva timp, un tânăr oarecare din comuna Glogova care, după cum povestește, se ocupa cu șoferia și mai vindea cereale în piața din Motru. De câteva săptămâni, însă, Vasi a rupt topurile audiențelor pe TikTok, după o prestație ”remarcabilă” la o nuntă. Acesta spune că, de fapt, știe să cânte la saxofon, orgă și vioară și chiar are solicitări de la copii să le predea lecții la aceste instrumente.

Invitat, recent, în podcastul ”Invitați Charismatici” cu Cimpoiașu și Hartac, difuzat pe canalul YouTube, ”celebrul” de pe acum Vasi Guță a devoalat tarifele pe care le percepe pentru evenimentele la care este invitat și i-a ”impresionat” pe cei doi cu demonstrația pe care a făcut-o la vioară. Vasi le-a povestit lui Cimpoiașu și Hartac că are doi prieteni imaginari, pe Petrișor și pe Alinuș. ”Vedeta” le-a mărturisit gazdelor sale că nu a avut nicio iubită, pentru că este ocupat cu șoferia și cântările și nu are timp de ”gagici”.

Vasi Guță i-a lăsat cu gura căscată pe cei doi amfitrioni când a știut răspunsul la întrebarea: ”În ce oraș s-a semnat tratatul de la Viena?”.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Drum blocat ilegal în satul Pleșa! Poliția Locală din Bumbești Jiu, pe mână cu constructorul

Postat acum

on

De către

Poliția Locală Bumbești Jiu împreună cu reprezentanții firmei DOMARCONS au oprit, în această dimineață, circulația pe drumul care face legătura cu satul Pleșa pentru lucrări de asfaltare. Un sat întreg a fost izolat, timp de mai multe ore. Cei implicați nu aveau dreptul să oprească circulația pe ambele sensuri iar acest lucru a fost reclamat la Poliția Bumbești Jiu, unde s-a constituit în această după-amiază un dosar penal. 

Situație de nedescris, astăzi, la Pleșa, localitate aparținând orașului Bumbești Jiu. Asta, după ce firma de casa a primarului Constantin Bobaru, DOMARCONS SRL, a oprit circulația pe ambele sensuri spre localitatea Pleșa pentru lucrări la trecerea de cale ferată. S-a instalat, astfel, abuziv, un indicator care oprea circulația în zonă, iar doi polițiști locali, instalați acolo cu acordul lui Bobaru, au oprit șoferii care fie se îndreptau spre Pleșa dinspre Bumbești Jiu fie doreau să părăsească satul.

Mai exact, cei doi polițiști locali, între orele 8.30 și 11.50 nu au lasă nici o mașină să circule pe drumul respectiv, punând șoferii să ocolească pe la Castrul Roman pe un drum de servitute care face legătura între stația Dacorex și satul Plesa.

Unul dintre reprezentanții Centrului Civic Valea Sadului a reclamat situația la poliție iar în cauză s-a constituit un dosar penal.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!