Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Liceul Tehnologic Stoina, în plin șantier! Investiție de 21 de miliarde, în curs, la unitatea de învățământ

Postat acum

on

0 Shares

Liceul Tehnologic Stoina beneficiază, de anul trecut, de o investiție de anvergură, de care nu a avut parte de la înființare, cu cinci decenii și jumătate în urmă. Unitatea de învățământ a intrat în șantier în septembrie 2023, fiind înlocuit acoperișul și fiind realizate lucrări de reabilitare energetică.

Banii pentru acoperiș, aproape cinci miliarde de lei vechi, au venit dintr-o sponsorizare de la OMV Petrom, iar restul, pentru investiția complexă de interior dar și exterior, din PNRR.

„S-a înlocuit în totalitate acoperișul acestei clădiri pentru că era foarte vechi. Am beneficiat de o sponsorizare de la compania OMV Petrom, de 100.000 de euro, pentru înlocuirea acoperișului dar și pentru alte lucrări care nu făceau parte din proiectul de reabilitare energetică a liceului. Investiția totală se ridică la 21 de miliarde de lei vechi. Este un proiect mare care va fi completat cu un altul pe PNRR, legat de dotările noi ale liceului din Stoina. La finalizarea lucrărilor vom avea un liceu cu totul nou, cu dotări de ultimă oră, totul în beneficiul elevilor și profesorilor din această școală”, a declarat primarul comunei Stoina, Anghel Laurențiu.

Lucrările la liceul din Stoina au început în septembrie anul trecut și se vor finaliza în august, a mai anunțat primarul comunei, care este convins că noul an școlar va începe în școala modernă, aflată acum în lucru. Primarul Anghel Laurențiu este mulțumit de calitatea lucrărilor, venind periodic și verificând stadiului investiției.

Directorul unității de învățământ, Nicolița Hurezeanu a declarat că beneficiarii acestei investiții sunt cei 218 elevi ai liceului și cei 22 de profesori.

„Școala, înainte, arata bine, dar, din toamnă va arata perfect, după cum vad eu că evoluează aceste lucrări. Cei 218 elevi, colectivul de cadre didactice dar și personalul nedidactic, auxiliar, toți vor fi fericiți să vină să studieze și să predea într-o școală nouă”, a declarat directoarea școlii.

De altfel, inspectorul școlar județean Gorj, Marcela Mrejeru, a felicitat conducerea administrației locale pentru această investiție de amploare de la liceul din Stoina și a menționat că se impunea realizarea acesteia.

 

 

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Târgu-Jiu: Continuă reabilitarea străzilor din mai multe zone ale municipiului

Postat acum

on

De către

Autorităţile locale continuă lucrările de reabilitare a străzilor din oraş. ,,Societatea Edilitara a început reabilitarea străzii Valentin Merișescu. Lucrările constau în asfaltarea străzii, amenajarea trotuarelor și înlocuirea și ridicarea la cotă a căminelor.
În perioada următoare, astfel de lucrări vor continua în municipiul Târgu Jiu, cât timp ne vor permite condițiile mete”, a transmis primarul, Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Casa Gănescu din Târgu Jiu, care găzduiește Muzeul Național Constantin Brâncuși, va fi restaurată

Postat acum

on

De către

Încă un pas înainte, în procedura de restaurare a 14 obiective culturale, printre care și Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, anunță vestea Denisa Șuță, directorul instituției de cultură din municipiul Târgu Jiu. 

„Eforturile noastre de a obține finanțare pentru restaurarea uneia dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din Târgu Jiu, Casa „Barbu Gănescu” – sediul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, nu au fost în zadar. Mulțumim tuturor celor implicați în procesul de negociere cu BDCE și de obținere a acestei finanțări”, a transmis Denisa Șuță.

Raluca Turcan a anunțat de altfel că cel mai mare program de investiții din ultimii 35 de ani, realizat de către Ministerul Culturii, a fost aprobat astăzi de către Guvernul României!

Pentru salvarea unor monumente istorice și pentru construirea de clădiri noi, cu destinație culturală, Programul „Temelii culturale” va finanța următoarele obiective:

🔹Operele Naționale Române de la Iași și din București;

🔹Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală, corp nou;

🔹Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu;

🔹Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia;

🔹Muzeul Național de Artă Contemporană din București;

🔹Ateneul Român;

🔹Vila Reginei Maria de la Mamaia;

🔹Muzeul Național al Țăranului Român;

🔹situl arheologic Cucuteni al Complexului Național Muzeal „Moldova” din Iași;

🔹secția de la Tescani a Muzeului Național „George Enescu”;

🔹vila arhitectului Paul Gottereau din București;

🔹Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca;

🔹Administrația Fondului Cultural Național din București.

Programul „Temelii culturale” va fi implementat în perioada 2025-2033 de către Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, și are o valoare de 280 de milioane de euro, fonduri rambursabile și de la bugetul de stat.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Foto: ATIPIC! Foraj de apă, în curtea Primăriei Schela!

Postat acum

on

De către

Un foraj de apă se realizează acum chiar în curtea Primăriei Schela. Asta deoarece terenul pe care s-a făcut inițial studiul hidrogeologic, situat la 500 de metri de primărie, nu a mai putut fi cumpărat de instituție. Totul pentru că, în cauză au intervenit factori politici care au vrut să încurce primarul PNL cu această investiție, dar, mai ales, să le facă rău cetățenilor.

Drept urmare, s-au obținut alte aprobări iar terenul vizat a fost chiar în curtea primăriei, acesta fiind din domeniul public.

Lucrările au început în urmă două luni de zile iar acum investiția este în curs de execuție.

Lucrarea finalizată va asigura necesarul de apă pentru peste opt sute de gospodării. Apa se va fora la o adâncime de 275 de metri și se speră ca aceasta să asigure 2,7 litri/secundă de apă, pe cap de locuitor.

Primarul Gabriel Deteșan susține că apa din acest foraj va asigura, practic, tot necesarul comunității, pornind de la apa pentru consum până la apa pentru uz casnic și animale.

Investiția este de 1,6 milioane de lei fără TVA, bani din bugetul local.

Continuă să citeşti