Connect with us

ACTUALITATE

ISJ Gorj a semnat, astăzi, 26 de contracte cu școlile beneficiare ale PNRAS

Postat acum

on

0 Shares

26 de unități de învățământ de pe raza județului Gorj au semnat, astăzi, 29 Mai 2024,  la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj contracte de finanțare prin Programul National pentru Reducere Abandonului Școlar (PNRAS) runda 2. Reamintim că 11 unități școlare derulează deja proiecte de acest gen.

,,Prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin PNRR, se urmărește creșterea participării la educație a elevilor din unitățile de învățământ identificate ca având cel mai ridicat risc de abandon școlar.

Prin acest program se pot realiza: cursuri de formare pentru prevenirea abandonului școlar; achiziționarea și distribuirea unor bunuri și servicii de digitalizare, respectiv dotări cu echipamente și materiale didactice pentru școlile beneficiare; mentorat și sprijin pentru personalul didactic; activități de identificare și monitorizare a elevilor în risc de abandon școlar; activități pedagogice și de sprijin; activități extracurriculare/extrașcolare; acordarea unei mese pentru elevi; activități de informare, consiliere, asistență și educație a părinților/tutorilor legali; subvenții, ajutoare, premii, burse pentru beneficiarii proiectului; lucrări de amenajare minore, achiziționarea de bunuri.
Valoarea totală a contractelor de finanțare este de 21.388.888,7 lei, a precizat inspectorul școlar general al IȘJ Gorj, profesor doctor Mihai Istrate.

26 de unități școlare au semnat astăzi, 29 mai 2024, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, contracte de finanțare prin PNRAS – runda 2:
1. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ANTONIE MOGOȘ” CEAURU, BĂLEȘTI;
2. ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”AUREL TEODORESCU” STEJARI;
3. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 ROVINARI;
4. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „CORNELIUS RADU” RĂDINEȘTI, DĂNCIULEȘTI;
5. LICEUL MĂTĂSARI;
6. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GRIGORE GEAMĂNU” TURCINEȘTI;
7. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE COSTESCU” BOLBOȘI;
8. ȘCOALA GIMNAZIALĂ CAPU DEALULUI, BRĂNEȘTI;
9. ȘCOALA GIMNAZIALĂ ALIMPEȘTI;
10. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 ALBENI;
11. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 NEGOMIR;
12. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 „G.USCĂTESCU” TÂRGU CĂRBUNEȘTI;
13. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ION VÎLCEANU” DRĂGOTEȘTI;
14. ȘCOALA GIMNAZIALĂ ANINOASA;
15. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE TOMOVICI-PLOPȘOR” PLOPȘORU;
16. ȘCOALA GIMNAZIALĂ TÂRGU LOGREȘTI
17. ȘCOALA GIMNAZIALĂ BĂLCEȘTI, BENGEȘTI-CIOCADIA
18. LICEUL TEHNOLOGIC BUSTUCHIN
19. LICEUL TEOLOGIC TÂRGU JIU
20. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 POLOVRAGI
21. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „PROF. NICOLAE CARANDA” GLOGOVA;
22. ȘCOALA GIMNAZIALĂ CÂLNIC;
23. ȘCOALA GIMNAZIALĂ GODINEȘTI;
24. ȘCOALA GIMNAZIALĂ SLIVILEȘTI;
25. LICEUL TEHNOLOGIC BÂLTENI;
26. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NEGRENI, COMUNA LICURICI.
Proiectele se vor derula în perioada 29 mai 2024-30 iunie 2026,” au transmis reprezentanții ISJ Gorj.

0 Shares
Publicitate

ACTUALITATE

Radiologul Eugen Lăcătușu deschide clinica EcoScan, lângă spitalul 700. Medici de renume se alătură echipei

Postat acum

on

De către

Dr. Eugen Lăcătușu este un medic specialist în radiologie și imagistică medicală, activând în Târgu Jiu. El este cunoscut pentru competențele sale în tomografie computerizată (CT) și rezonanță magnetică (RMN).

Dr. Lăcătușu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și a participat la diverse cursuri de perfecționare anuală. Este recunoscut pentru profesionalismul și deschiderea sa către noile tehnologii medicale, precum și pentru modul calm și răbdător în care interacționează cu pacienții.

Lăcătușu este recunoscut atât la nivel local cât și național. Câteva spitale mari din București de stat trimit pentru diagnostice precise către doctorul Lăcătușu.

Radiologul Lăcătușu a deschis clinica EcoScan, având alături o echipă de profesioniști. Printre aceștia se numără Dr. Cristian Nedelcuță, medic primar urolog, doctor în Științe Medicale.


Dr. Cristian Nedelcuță

Echipei Doctorului Lăcătușu se alătură și un cunoscut medic gastroenterolog dar și un medic specialist în pneumologie. În viitor, în cadrul clinicii se vor oferi consultații și pe partea de chirurgie generală de către un cunoscut chirurg din capitală.

Clinica se găsește pe strada 23 August, lângă Spitalul 700.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Romanescu: “Am preluat noile mandate după câștigarea alegerilor locale”

Postat acum

on

De către

Mandatele pentru Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu au fost ridicate, astăzi, de candidații PSD, AUR și Partidul Verde, iar mandatele consilierilor PNL au fost ridicate de reprezentantul partidului în Circumscripția Municipală Nr. 1 Târgu Jiu, Eduard Berca.

Pe rețelele sociale, primarul Marcel Romanescu, câștigătorul alegerilor locale din 9 iunie, a anunțat că noile mandate au fost preluate. Acesta a postat inclusiv un filmuleț pe platforma Tik Tok pentru a transmite acest lucru.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

240 de preșcolari, vizitați de polițiști

Postat acum

on

De către

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” Târgu Jiu au primit azi în vizită polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic.

Copiii au învățat regulile de circulaţie dar şi semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni și au experimentat amprentarea, despre care au învățat că este o tehnică folosită de polițiști pentru identificarea anumitor categorii de persoane.

Totodată, ei au avut ocazia să se întâlnească cu câinele de urmă ”Vas”, din rasa ciobănesc german, folosit în activitățile de căutare specifice muncii de poliție, care, împreună cu conducătorul lui, a făcut mici exerciții demonstrative, spre deliciul copiilor care l-au răsplătit cu aplauze.

La întâlnirea cu polițiștii, discuțiile cu preșcolarii au vizat și promovarea unui comportament antivictimal și conștientizarea riscurilor la care se expun prin neglijarea normelor de conduită.

Prin intermediul acestui tip de activități, copiii înțeleg care este rolul polițistului în societate și sunt încurajați să aibă încredere în polițiști și în instituția poliției.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!