Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

În ce condiții insalubre își crește câinii de rasă fostul comisar al CJPC, Dan Radu! Proprietarul padocului, amendat

Postat acum

on

Dan Radu, fost comisar al Comisariatului Județean pentru Protectia Consumatorului Gorj, și-a realizat in ultimii ani o crescătorie de câini de rasă, în fostul depozit al European Drinks, din Târgu Jiu, situat pe strada Agriculturii. Depozitul aparține fraților Micula de la Oradea.

Comisarul intrat la pensie a considerat că poate să își crească câinii la câțiva metri de o casa de locuit și de un bloc, chiar dacă locatarii și proprietarul casei au reclamat de nenumărate ori atât mirosul insuportabil cât și gălăgia făcută de zecile de patrupede crescute și înmulțite în oraș.

Crescătoria a fost amendată de mai multe ori, dar Dan Radu a continuat să își crească câinii în condiții greu de imaginat, ducându-le, periodic, chiar mâncare stricată de la restaurantele din zonă.

A avut însă grija să-i reclame și să amenințe toți inspectorii care l-au verificat și să se ducă cu jalba-n băț peste primarul municipiului. I-a făcut chiar o plângere penală șefului Poliției Locale și a amenințat, în gura mare și public, toți jurnaliștii care au îndrăznit să arate în ce condiții își crește câinii de rasă, care sunt înmulțiți în depozit apoi dispar, rând pe rând, în mod miraculos, Dan Radu jurându-se că el nu a vândut pe bani niciun patruped.

Nimeni, nici măcar Poliția Animalelor, nu a luat însă niciodată urma acestor câini care ar trebui sa se știe unde ajung și cum, fiind avizați de un veterinar.

Proprietarul casei situate lânga depozit i-a deschis proces pensionarului, dosarul fiind pe rol, dar tot fostul comisar de la Protecția Consumatorului i-a indicat omului să se mute, dacă este deranjat de câinii săi de rasă, o parte folosiți de pensionar în depistarea trufelor.

Dan Radu a menționat de fiecare data că el funcționează în legalitate, că are câinii înscriși la organismul acreditat de la Craiova, că ar avea drept de montă, și că, el nu își vinde câinii pe care îi înmulțește, în schimb, pe raza orașulului Târgu Jiu, nicidecum al vreunui cartier limitrof, Primăria și Consiliul Local închizând ochii la acest demers. Și incidentul nu este unicat..

De altfel, recent, primarul Marcel Romanescu a precizat public că nu poate interzice creșterea patrupedelor sau a orătăniilor în orașul care se vrea cultural, chiar daca nenumărate ale localități din țară au reglementat acest lucru prin hotărâri de CL.

Câinii se mâncau între ei!

În urma cu câteva zile, locatarii au alertat iar poliția în urmă zgomotului infernal făcut de câinii lui Dan Radu. Dimineața, la fața locului au venit mai mulți verificatori. Poliția Locală Târgu Jiu a fost însă singura instituție, până în prezent, care a anunțat că a amendat crescătorul de animale pentru condițiile insalubre găsite la fața locului.

„Polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului au aplicat sancțiunea contravențională maximă prevăzută de H.C.L. nr. 169/2006 privind aprobarea Regulamentului de gospodărire a municipiului Târgu Jiu, în valoare de 1000 lei, întrucât, în urma verificărilor efectuate pe strada Liviu Rebreanu din municipiul Târgu Jiu, s-a constatat că amplasamentul utilizat pentru creșterea unor exemplare canine este insalubru, fiind depozitate deșeuri de ambalaj și alte tipuri de deșeuri. De asemenea, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, deținătorii de terenuri, cu titlu sau fără titlu, au obligația de a ridica deșeurile depozitate în alte locuri decât cele autorizate, curățarea terenurilor, precum și eliminarea deșeurilor conform legislației în vigoare”, a transmis Poliția Locală Târgu Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Consilier USR, acuzat de “țepe”. Lucrări de mântuială și fără acte

Postat acum

on

De către

Un consilier local din Telești este acuzat de țepe, prin firma de construcții pe care o gestionează. Traian Coiculescu este arătat cu degetul, după ce a executat lucrări de mântuială, care au început să se deterioreze, înainte chiar de a fi finalizate. Mai multe persoane fizice, care au apelat la serviciile politicianului afacerist, s-au trezit că acesta fie nu a mai definitivat lucrările începute, fie nu le-a mai răspuns la telefon, când i s-a reproșat că au apărut probleme, pe care trebuie să le remedieze. Un târgujian spune că i-a plătit 4.500 de lei, pentru care nu a primit bon fiscal. Treptele scărilor pe care le-a turnat firma lui Coiculescu s-au măcinat, iar colțurile au ajuns să se rotunjească. Clientul a fost amânat de mai multe ori, până când nu i s-a mai răspuns la telefon. “Eu l-am crezut de bună credință, i-am achitat 4.500 de lei, dar când am văzut ce deficiențe sunt, l-am rugat să vină să repare. Nu a venit, deși mi-a dat asigurări că o să remedieze. Am aflat apoi, de la alte persoane, că nu sunt singurul în această situație”, spune târgujianul rămas cu lucrarea de mântuială, ce trebuie refăcută, după intervenția firmei lui Coiculescu. Păgubitul spune că se va adresa organelor abilitate, dacă afaceristul politician nu remediază lucrarea, pentru care l-a plătit deja.
Traian Coiculescu a candidat pentru postul de primar, pe listele USR, însă numărul de voturi obținut în comuna în care locuiește, Telești, a fost sub 50.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Dănești: Tablourile cu Domnitori din Școala Brătuia, amplasate în bătaie de joc în aer liber

Postat acum

on

De către

Primarul de Dănești, Mădălin Paliță, a ridicat de la fosta Școală Gimnazială Brătuia tablourile cu Domnitori, care au fost amplasat în ultimii 50 de ani pe holul unității de învățământ, și le-a amplasat, în mare bătaie de joc pe o construcție unde edilul își organizează diferite chefuri și petreceri.

Edilul a oprit doar două tablouri, cel cu dictatorul Nicolae Ceaușescu și cu sângerosul domnitorul Vlad Țepeș, pe care și le-a amplasat în propriul birou de la primărie.

Tablourile cu domnitorii Ștefan Cel Mare, Mihai Viteazu, Alexandru I.Cuza, Dimitrie Cantemir, Vasile Lupu și Mircea cel Bătrân sunt puse, în schimb, pe niște pari, în bătaia vântului și a ploilor, pe o șandrama amplasată lângă monumentul eroilor din Valea Brătuiei.

Acești domnitori nu au fost pe placul primarului oportunist politic, care a schimbat partidul în timpul mandatului, pentru beneficii financiare și electorale.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Zonele unde s-au produs seisme în Gorj, scanate cu drona. INFP: Un cutremur mare se poate produce în continuare

Postat acum

on

Zonele unde s-au produs seisme în județul Gorj vor fi scanate cu drona. Vor fi folosite drone din cadrul Salvamont Gorj și o dronă specială a Institutului Național pentru Fizica Pământului. Scanările vor fi realizate imediat ce vremea va permite.
Se vor avea în vedere posibile modificări la nivelul solului, respectiv dacă au apărut schimbări față de perioada anterioară seismelor, care au început pe 13 februarie. Acestea au avut peste 1.500 de replici. Salvamontiștii cunosc foarte bine zona montană și își vor da seama dacă au apărut diferențe.
Mihai Diaconescu, seismolog în cadrul INFP, a declarat miercuri că zona din Gorj unde s-au produs cutremure va rămâne mult timp sub monitorizarea INFP și că nu exclude posibilitatea de producere a unui seism mare în continuare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR