Connect with us

EDUCAȚIE

Gorjeni, premiați pentru o invenție medicală

Postat acum

on

Doi gorjeni se numără printre cercetătorii care au inventat un dispozitiv medical, de corectare a unor malformații la nivelul piciorului. Invenția a primit marele premiu în cadrul salonului de invenții Euroinvest, la care participă țări din Europa de Est. Mihnea Costoiu și Augustin Semenescu, doi dintre membrii echipei ce a realizat dispozitivul medical, sunt originari din Gorj. „Marele premiu științific a fost acordat pentru un dispozitiv ortopedic care corectează talipes calcaneus și talipes calcaneovalgus (o tulburare de statică a piciorului) realizat de o echipă din care au făcut parte: dl Prof. Univ. Dr. Florin Cătălin Cîrstoiu, medic primar Ortopedie și Traumatologie și manager al Spitalului Universitar de Urgență București și profesorii: Mihnea Costoiu, Augustin Semenescu, Vasile Doicin, Mihaela Ulmeanu, Ioana Doicin si Ileana Mateș, de la Universitatea Politehnica din București”, se arată într-o postare, pe pagina oficială a Spitalului Universitar de Urgență din București.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Campionii noștri de bronz, pe podium la Bogota

Postat acum

on

De către

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a transmis felicitări elevilor Vlad-Dorian Vulpe (9A) – Colegiul National Tudor Vladimirescu și Mario Scurtu (9) – Colegiul National Ecaterina Teodoroiu care au obținut medaliile de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, ce s-a desfășurat la Bogota, Columbia, în perioada 2-12 decembrie 2022. Echipa României a obținut 5 medalii de bronz și o medalie de argint.

De asemenea, s-au transmis felicitări si profesorilor coordonatori (fizică, chimie, biologie), de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea”, care au sprijinit evoluția acestora!

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Acordul de mediu, suspendat pentru cariera de calcar din Gureni

Postat acum

on

De către

Fundația Valea Bistriței a obținut o victorie în instanță pentru comunitatea din Gureni, oprind cariera de granit care se dorea înființată la câteva sute de metri de casele din satul situat în comuna Peștișani.

„Vă anunțăm ca am reușit să suspendam acordul de mediu pentru cariera de calcar. Am câștigat o lupta, dar nu și ,,războiul,, asa ca fiți în continuare alături de noi în toate demersurile pe care le vom face pentru stoparea definitiva a carierei de calcar. Mulțumim pe aceasta cale tuturor oamenilor de bine care au fost alături de noi și le garantam ca nu vom da niciun pas înapoi din acțiunile întreprinse pentru stoparea carierei de calcar.Mulțumim Agent Green pentru ca v-ați alăturat cauzei noastre”, a transmis fundația.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Profesorul de matematica Paralescu, numit inspector școlar general adjunct

Postat acum

on

De către

Iustin Paralescu de la PNL este noul inspector școlar general adjunct. Postul era vacant de la plecarea din funcție a fostului ocupant, susținut de USR. Acesta face echipă cu profesoara de istorie Marcela Mrejeru de la PSD. IȘJ este condus de Mrejeru din luna iulie a acestui an.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR