Connect with us

EDUCAȚIE

Gorjeni, premiați pentru o invenție medicală

Postat acum

on

Doi gorjeni se numără printre cercetătorii care au inventat un dispozitiv medical, de corectare a unor malformații la nivelul piciorului. Invenția a primit marele premiu în cadrul salonului de invenții Euroinvest, la care participă țări din Europa de Est. Mihnea Costoiu și Augustin Semenescu, doi dintre membrii echipei ce a realizat dispozitivul medical, sunt originari din Gorj. „Marele premiu științific a fost acordat pentru un dispozitiv ortopedic care corectează talipes calcaneus și talipes calcaneovalgus (o tulburare de statică a piciorului) realizat de o echipă din care au făcut parte: dl Prof. Univ. Dr. Florin Cătălin Cîrstoiu, medic primar Ortopedie și Traumatologie și manager al Spitalului Universitar de Urgență București și profesorii: Mihnea Costoiu, Augustin Semenescu, Vasile Doicin, Mihaela Ulmeanu, Ioana Doicin si Ileana Mateș, de la Universitatea Politehnica din București”, se arată într-o postare, pe pagina oficială a Spitalului Universitar de Urgență din București.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Primarul Vlăduleanu bagă 600.000 de lei în capele, în loc să repare școala nr.2 din Peșteana Jiu

Postat acum

on

De către

Deputatul USR, Radu Miruță, a arătat într-o postare publică în ce hal sunt cele două școli din Peșteana Jiu, comună Bâlteni. După intervenția parlamentarului, echipe de la IȘJ Gorj și de la Sanepid au venit să vadă școlile din comună.

În acest context s-a decis suspendarea orelor după-amiaza la școala nr.1 din Peșteana-Jiu, pentru clasele I-IV, cu indicații pentru a se redeschide Școală nr.2 din Peșteana Jiu, care se afla în conservare de doi ani.

În loc să aibă grijă de această unitate școlară și să o redeschidă, fiind necesare doar reparații interioare, primarul Vlăduleanu a fundamentat bugetul comunei cu sume de circa 50.000 de lei pentru învățământ iar excedentul bugetar din 2020 a decis să-l folosească pentru realizarea a două capele, una în satul Vlăduleni și o alta la Bâlteni.

Practic, excedentul de 600.000 de lei va fi utilizat pentru realizarea celor două capele, în care vor fi folosite firme locale, apropiate primarului.

La una dintre capele se aude că va lucra firma unui consilier PSD, care a mai avut contracte cu instituția, iar pentru cealaltă, firma unei salariate a primăriei.

Mai mult decât atât, primarul a propus ca proiectarea uneia dintre capele să coste, din start, 200.000 de lei.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Decorațiuni de Paște făcute de bunici, la Biserica Brădiceni

Postat acum

on

De către

Un târg caritabil în deplasare! Asta au organizat duminică Bunicii Comunității Peștișani.

Mai exact, decorațiunile realizate de Bunicii Comunitatii Peștișani au fost apreciate de enoriașii care au participat la slujba de Florii la Biserica Sf. Nicolae din Brădiceni.

Aceștia au donat diferite sume de bani alegându-și decorațiuni pentru masa de Paște.

„Fii bun, fă o faptă bună alegând produsele realizate de vârstnici din Pestisani, beneficiari ai proiectului Bunicii Comunității”, au transmis organizatorii.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Propunere: Anul școlar 2022-2023 ar putea începe la 1 septembrie

Postat acum

on

De către

Anul școlar 2022-2023 ar putea începe la 1 septembrie. Pe masa Ministerului Educației există o propunere care vizează devansarea datei de începere a școlii cu două săptămâni, din septembrie 2022. Mai mult decât atât, s-ar putea trece la varianta cu trimestre în loc de semestre, astfel că semestru 1 se va desfășura în perioada septembrie-decembrie, trimestrul doi va ține din decembrie până în martie, iar trimestrul 3 din martie până în iunie. Momentan, aceasta este însă doar o variantă aflată pe masa de lucru a Ministerului Educației care se va consulta și cu asociațiile din învățământ și ale părinților.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR