Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Uite cum arată drumurile din două comune din Gorj

Postat acum

on

Continuă lucrările pentru modernizarea drumurilor din județ. Consiliul Județean Gorj are în executare două sectoare de drumuri județene, în comunele Turcinești și Schela. În cele două localități se intervine pentru zona asfaltică, dar și pentru zona pietonală. „În graficul de lucrări al Consiliului Județean Gorj stabilit în conformitate cu prevederile Acordului Cadru  nr.7429/09.06.2016, data de finalizare a lucrărilor, prevăzută pentru cele două obiective de investiții este 8 iulie a.c. În acest sens, pe DJ 664,  între localitățile Turcinești și Schela, au fost finalizate lucrările de așternere covor asfaltic pe o lungime de 3,835 km (de la km 4+270  până la km 8+105). Pe lângă acestea s-au realizat lucrări și pentru execuția acostamentelor, a drumurilor laterale, reparații de podețe transversale și șanțuri de pământ. În prezent, se continuă cu lucrări de  ranforsare a sistemului rutier care se realizează pe DJ 664A, între localitățile Turcinești și Rugi, pe o lungime de 2,3 km (de la km 0+020  până la km 2+050), care cuprind  execuție de  burdușiri, așternere de mixtură asfaltică,  execuție șanțuri de pământ și șanțuri pereate, acostamente și drumuri laterale”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Gorj. Valoarea lucrărilor este de 5.584.409,99 lei.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Gorjul, printre cele 4 județe din scenariul verde

Postat acum

on

De către

Județul Gorj este printre cele patru județe de la nivel național, care se află în scenariul verde. Județul nostru figurează cu o incidență a cazurilor raportate în ultimele 14 zile, de 0,96, cele mai puține cazuri fiind în județul Suceava, de 0,84. În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate 3.264 de cazuri noi de coronavirus, după efectuarea a 36.468 de teste, din care 24.630 teste RT-PCR și 11.838 teste rapide antigen – ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 8,9%. În ultima zi au fost înregistrate 137 de decese de persoane infectate cu COVID-19, iar la terapie intensivă sunt internate 1.493 de persoane.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Jumătate dintre profesori, înscriși la vaccinare

Postat acum

on

De către

Aproape jumătate din cadrele didactice din județ sunt vaccinate sau programate pentru imunizare, în perioada următoare. Acest lucru va face ca reluarea cursurilor să se facă în condiții mai sigure, spune inspectorul șef, Dana Constantinescu. „Pe platforma respectivă sunt 1.563 de profesori înscriși. Programați deja, din acest număr sunt 1.285 și 1.283 sunt deja vaccinați. Deci, dintr-un total de 3.985 de cadre didactice, apropape jumătate vor fi vaccinate în curând”, a declarat șefa InspectoratuluiȘcolar Județean Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

CE Oltenia blochează activitatea primăriilor

Postat acum

on

De către

CE Oltenia blochează activitatea primăriilor. De mai bine de patru luni, colosul energetic nu a plătit cotizațiile către localitățile pe raza cărora își desfășoară activitatea. Robert Filip, primarul orașului Rovinari, a declarat că în aceeași situație se află și orașul pe care îl conduce, situația complicându-se din cauza faptului că edilul, ca și ceilalți primari aflați in aceeași situație, se baza pe sumele venite de la compania energetică.

„În ultimele luni au eșalonat la plată acele impozite și nu au mai trimis niciun impozit la nicio primărie. Sunt câteva orașe și comune care depind de asta. De patru luni, in condițiile in care nu a fost buget, ei nu și-au plătit viramentele la stat”, a declarat primarul Robert Filip pentru un post de televiziune locală.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Înorat
06:3820:14 EEST
Se simt: 3°C
Vânt : 3km/h SW
Umiditate : 71%
Presiunea aerului: 1019.98mbar
Indexul UV: 1
SunLuniMarți
9/5°C
13/5°C
16/4°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR