Connect with us

POLITICĂ

Fostul secretar de stat din Ministerul Energiei își prezintă bilanțul legat de CEO

Postat acum

on

Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Constantin Ștefan, își prezintă bilanțul pe pagina sa de socializare. Acesta amintește câteva acțiuni legate de situația Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de constituirea Grupului de Lucru pentru Complexul Energetic Oltenia.

„Pe 05.10.2023 am încheiat un capitol profesional cu multe provocări, încercări și obstacole, care pe mine m-au definit și m-au întărit ca OM.

Le mulțumesc colegilor din cabinet dar și colegilor din PSD care mi-au fost alături și m-au susținut în perioadele dificile ale mandatului meu de Secretar de Stat în Ministerul Energiei.

Îi mulțumesc domnului Sebastian – Ioan Burduja – Ministrul Energiei pentru colaborarea excelentă pe care am avut-o încă de la preluarea mandatului domniei sale.

Menționez că această bună colaborare s-a concretizat prin preluarea și punerea în aplicare a soluțiior propuse referitoare la menținerea activității CE Oltenia, propuneri înaintate atât domniei sale cât și domnului Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României, prin intermediul rapoartelor de analiză și notelor de informare.

Amintesc aici doar câteva dintre acestea:

Preluarea propunerii privind constituirea grupului de lucru (inițial: la nivel guvernamental) care să analizeze și să înainteze propunerile concrete care să stea la baza negocierii actualei forme a Planului de Restructurare al CE Oltenia și a PNRR – Componenta 6 Energiei, respectiv să monitorizeze și să evalueze ducerea la îndeplinire a celor enunțate mai sus;

Luarea în considerare a Studiului de adecvanță al Transelectrica – ca până în anul 2030 CE Oltenia să mențină în exploatare comercială minim 1.500 MW – 5 gr. en. de 330 MW;

Demararea, cu celeritate, a procedurilor de notificare și negociere cu CE în scopul #decalării Planului de Restructurare al CE Oltenia până la #realizarea noilor grupuri energetice pe gaz de la Turceni și Isalnița;

Modificarea legislației care să reglementeze noțiunea de „rezervă de capacitate” din perspectiva funcționării pieței de energie.

Toate acestea având ca fundament atât asigurarea securității energetice a României cât și necesitatea menținerii miilor de locuri de muncă la CE Oltenia.

De asemenea, apreciez, în mod deosebit, faptul că sesizarea mea, făcută în mod public, cu privire la întârzierile de cel puțin 2 ani privind punerea în funcțiune a noilor grupuri energetice pe gaz de la Turceni și Ișalnița (iunie 2026), a fost acceptată de către toți factorii decidenți.

Oamenii de bună credință care au colaborat cu mine în toată perioada de când am preluat mandatul în 09.02.2022 cunosc foarte bine eforturile pe care le-am depus, într-un context extrem de dificil, precum și faptul că de fiecare dată am încercat să identific și să materializez soluții optime în circumstanțe extrem de  nefavorabile pentru domeniul energetic național și în speță pentru activitatea CE Oltenia.”, confom unui mesaj transmis de Constantin Ștefan, care a revenit la Complexul Energetic Oltenia.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Drapelul României, lung de o sută de metri, desfășurat de liberali la Târgu Jiu, Rovinari și Motru

Postat acum

on

De către

Un drapel național al României, lung de 100 de metri, a fost desfășurat de liberalii gorjeni în Parcul Central din Târgu Jiu, pe Calea Eroilor și în Parcul Coloanei, celebrând Ziua Națională.

Același drapel a ajuns și la Motru și la Rovinari.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Un lider PNL și-a dat demisia și a făcut un partid nou

Postat acum

on

De către

Fostul vicepreședinte PNL, Ben-Oni Ardelean, a format un nou partid. Deputatul din județul Hunedoara a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, că părăsește Partidul Național Liberal, pentru un nou proiect politic, o platformă conservatoare. Presa centrală a anunțat, pe surse, că denumirea noii formațiuni, cu care ex-liderul liberal vrea să intre în campania electorală de anul viitor, este PACE.
În PNL există, în ultima perioadă, tot mai mulți membri nemulțumiți de modul în care este gestionat partidul de actuala conducere. Din filialele din țară au fost anunțate sute de plecări ale membrilor, printre care numeroși primari.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Deputat de Gorj, protest împotriva violenței asupra femeilor

Postat acum

on

De către

Deputatul de Gorj, Claudiu Manta, a îmbrăcat, azi, un tricou cu mesaj împotriva violenței asupra femeilor. Parlamentarul PSD a mers în plenul Parlamentului cu un tricou negru, pe care scria ”Stop violenței împotriva femeilor” și care afișa numărul de telefon, la care victimele violenței domestice pot să sune. ”Statisticile arată că, la fiecare 12 minute, o persoană este victima violenței, iar cele mai multe dintre victime, 66%, sunt femei. Alături de colegii mei din PSD, am tras un semnal de alarmă, legat de această situație, în plenul Parlamentului. Combaterea violenței, că este fizică, de limbaj sau de orice altă natură, este o obligație a autorităților din fiecare stat civilizat. PSD rămâne un susținător al protejării victimelor și persoanelor vulnerabile. Avem obligație, legală și morală, să ajutăm aceste persoane și să le învățăm să-și ceară drepturile”, a transmis deputatul Claudiu Manta.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!