Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Dispare o pădure dar apare o microcarieră privată, în Cătunele

Postat acum

on

O pădure de salcâm, poziționată între Lupoaia și Valea Mănăstirii, va fi tăiată în rast de către Ocolul Silvic Motru care spune că are dreptul să exploateze zona pentru că arborii au aprope trei decenii. Oamenii din zonă susțin însă că pădurea ar avea legătură cu o microcarieră privată care a apărut, brusc, în zonă. Deși reprezentanții ocolului spun că tăierea pădurii nu are legătură cu microcariera, localnicii sunt suspicioși și susțin că lucrările la noua carieră nu ar fi trebuit aprobate în zonă, oamenii nevăzând cu ochi buni nici defrișarea pădurii respective. Garda de Mediu Gorj s-a deplasat la fața locului, azi, în control.

Mai mulți cetățeni din Cătunele au reclamat la Garda de Mediu Gorj, comisarii venind săptămâna trecută în control dar se pare și azi, dar și la Inspectoratul de Stat în Construcții Gorj că, o microcarieră a apărut la mai puțin de un kilometru de Motru și la mai puțin de 200 de metri de casele din comună. Oamenii nu știu nici până în prezent dacă microcariera este una experimentală sau va exploata, de fapt, cărbunele din zonă.

O listă cu 142 de semnături a ajuns la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, alături de solicitarea cetățenilor din cele două sate, Lupoaia și Valea Mănăstiri, de a nu se permite exploatarea zonei, cu atât mai mult cu cât, coincidență sau nu, o pădure urma să dispară, în același timp, din zonă.

Deși, cei de la Ocolul Silvic Motru spun că pădurea ce va fi tăiată nu are legătură cu apariția microcarierei, oamenii bănuiesc lucruri necurate. Asta și pentru că autoritățile par mână în mână cu afaceriștii aflați în spatele carierei private.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Frate de director! Nevăzător cu însoțitor din Bustuchin, surprins în trafic și la bar

Postat acum

on

De către

Fratele directorului Liceului Tehnologic din Bustuchin beneficiază de indemnizație de handicap, având și însoțitor, pe motiv că are probleme grave de vedere, avertizează localnici din comună. Oamenii spun că Pană Constantin este nevăzător în acte dar și conducătorul unui triciclu cu care circulă frecvent pe drumurile publice.

Pană nu doar că este văzut zilnic pe drumurile publice dar destinația sa este un bar din localitate.

De altfel, localnicii în cauză l-au filmat pe cetățean, foarte uimiți că acesta are certificat de handicap unde figurează că are grave probleme de vedere, acesta fiind nevăzător cu însoțitor, dar, cu toate acestea, circulă pe drumurile publice cu un triciclu pe care și l-a semnalizat conform actului medical în cauză.

Sunt cetățeni care spun că autoritățile ignoră situația deoarece omul are susținere atât de la vârful primăriei cât și a liceului din localitate, chiar dacă respectivul, conform certificatului, ar fi un pericol pe drumurile publice.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Vlăduleanu trage spuza pe turta afaceristului Mladin! Opt miliarde de lei, pe încredințare directă

Postat acum

on

De către

Firma lui Alexandru Mladin din Cocoreni, localitate aparținând de Bîlteni, este abonată la lucrările cu bani publici ce-i sunt oferite firmei sale LEXDINCON SRL, de către primarul liberal Vasile Vlăduleanu.

În 2019, firma a bifat un contract de peste 100.000 de euro pentru renovarea și modernizarea căminului cultural din Moi. 485.000 de lei au intrat în conturile afaceristului local Mladin, investiția fiindu-i atribuită pe încredințare directă.

Clădirea reabilitată de firma lui Mladin a fost transformată în ianuarie în centru de vaccinare.

Încă 81.000 de euro ajung la firma apropiatului edilului PNL, Alexandru Mladin, un an mai târziu. De data asta, banii se duc pentru reabilitarea liceului din localitate, folosindu-se aceiași rețetă.

Firma lui Mladin întregistrează în perioada 2014-2017 o cifra mica de afaceri, dar în perioada 2009-2012 pe timpul mandatului fostului primar, cifra este mult mai mare. Într-un cuvânt, când Vlăduleanu este la Putere, fiind primar, și firma din Cocoreni o duce mult mai bine.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Paradis fiscal! Achiziții directe de 7 miliarde la primăria lui Remetea

Postat acum

on

De către

În lunile în care Primăria Tismana nu avea buget, acesta fiind aprobat doar în urmă cu câteva zile, UAT-ul condus de pesedistul Petre Remetea cumpăra la greu prin sistemul de achiziții publice. În total, s-au făcut, fara buget, achiziții de șapte miliarde de lei vechi, un miliard fiind dați numai pentru deszăpezirea localității la doua firme locale ale căror activitate nu are că obiect prestarea unei astfel de lucrări.

Noul primar PSD, Petre Remetea, i-a depășit în ,,inteligenta financiară” pe mai toți omologii săi din județ. Deloc precaut, edilul a băgat mâna până la cot în visteria localității și a plătit firme locale la greu cu bani publici de parcă le achita prestațiile în monede virtuale.

De fapt, o șmecherie de genul a gandit primarul Remetea care a decis că poate să cumpere cat vrea atâta timp cât tot vine bugetul. Bugetul a venit la final de aprilie dar cumpărăturile se fac la greu încă din noiembrie. Adică de la numirea sa în funcție. Șmecheria a fost trecerea ,,cumpărăturilor” prin CL.

Și că sa nu fie discuții, trei sferturi din lucrări sunt realizate cu firme de casă, pardon locale, care sunt din Tismana și știu mai bine mersul trebii. Cei mai bazați au fost cei care au luat banii pe deszăpezire deși la Tismana ninsoarea a fost rară spre deloc.

 

 

 

 

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR