Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Depozit modern, pentru gunoiul de grajd, la Peștișani

Postat acum

on

Un depozit care îndeplinește normele de mediu se construiește în comuna Peștișani. Investiția, în valoare de două milioane RON, este făcută din bani de la Banca Mondială. 

Incepand de astazi a fost demarata investitia pentru realizarea unei platforme de gunoi de grajd in satul Hobita – punctul “In duzi”. Aceasta se realizeaza in urma obtinerii unei finantari de la Banca Mondiala prin Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor in suma de peste 2.000.000 lei.
Finantarea se realizeaza prin proiectul “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” avand ca scop reducerea poluarii cu nutrienti.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Programul Anghel Saligny, șansă pentru investiții, pe timp de criză

Postat acum

on

De către

Programul Anghel Saligny, prin care au fost aprobate sume de la buget, pentru administrația locală, este o gură de oxigen pentru primării, ca să poată continua investițiile. Multe dintre lucrările începute deja au fost blocate, din cauza creșterii prețurilor. În comuna Bălănești, edilul speră ca viitorele lucrări de investiții să fie obținute de firme care să le poată duce la bun sfârșit. „Sper că se vor înscrie la licitații doar acele firme care au convingerea că pot termina o lucrare și că o pot termina la termen, iar lucrul să fie bine făcut. Ne-am săturat de oameni neserioși”, a declarat primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Cum se dezvoltă o comună de lângă Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Localitățile din jurul municipiului Târgu Jiu se extind cu repeziciune, mulți dintre cei care locuiesc în oraș mutându-se in mediul urban. Fenomenul a început în urmă cu mai mulți ani. Una din comunele care s-au extins, în urma valului de noi locuitori, este Bălănești. Localitatea se află în imediata apropiere a municipiului, iar investițiile imobiliare din ultimii ani aproape au unit-o cu Târgu Jiul. Și prețurile au crescut, odată cu cererea mare de locuințe sau terenuri. Comuna face parte din zona metropolitană, alaturi de alte peste zece localități.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Grădiniță cu program prelungit, construită în Bălănești

Postat acum

on

De către

Autoritățile din comuna Bălănești au început construirea unei grădinițe cu program prelungit, pentru atragerea micuților pe care părinții îi duc acum la Târgu Jiu. În localitate nu există, în momentul de față, o unitate la care părinții să-și lase micuții, cât timp sunt la serviciu. Prin noua investiție, primarul Ovidiu Pungan este convins că multe familii vor opta să-și ducă copiii la grădiniță în comunitate.

Și școala gimnazială „Ion Popescu Voitești” își schimbă total aspectul. Unitatea este modernizată și reabilitată pe bani europeni, iar în curtea acesteia a fost amenajată și la o sală de sport, care se realizează prin Compania Națională de Investiții.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR