Connect with us

ULTIMA ORĂ

DE TOT RÂSUL! Asistentă de la DSP, trimisă acasă din cauza unui termometru defect! Ce s-a întâmplat!

Postat acum

on

O asistentă medicală de medicina muncii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj a fost trimisă acasă, marți, 2 iunie a.c., după ce termometrul non-contact al instituției a indicat că femeia avea o temperatură de peste 38 de grade.
La scurt timp după acest incident s-a creat panică printre asistentele care monitorizează persoanele izolate și pe cele care se află în carantină, aflate în sediul Instituției Prefectului, mai ales că auziseră că vor fi mutate în Casa Agronomului și izolate acolo.
Situația a devenit de-a dreptul comică, în momentul în care s-a constatat că termometrul digital al DSP a dat eroare, după ce asistenta a anunțat că i-a fost măsurată temperatura cu un termometru clasic și se află în parametri normali.Asistenta de la medicina muncii a venit ca în fiecare zi la muncă, fiind una din cele care și-a făcut serviciul în cadrul Prefecturii Gorj, pe perioada pandemiei, numai că la triajul epidemiologic, termometrul instituției a arătat că are o temperatură de peste 38 de grade, așa că a fost trimisă acasă în izolare.Mai multe angajate ale DSP, colege ale acesteia s-au panicat și se așteptau la ce e mai rău, mai ales că o altă asistentă cu care făcuseră serviciu la Prefectură fusese confirmată cu COVID-19 și internată la spitalul Tg-Cărbunești.În final, ajunsă acasă, femeia și-a luat temperatura cu termometru classic care indica o temperatură de 37 de grade, adică în parametri normali, concluzia fiind că aparatul de la DSP este defect.

Cu alte cuvinte, chiar în instituția care se ocupă de monitorizarea sănătății publice se mai dau rateuri și nu este exclus, pentru a drege busuiocul, să comunice oficial că asistenta a avut ”roșu în gât”.
Odată cu încetarea stării de alertă, personalul care se ocupă monitorizarea persoanele izolate și a celor aflate în carantină, urmează să fie mutat din sediul Instituției Prefectului Județul Gorj la Casa Agronomului.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Focar de COVID-19, la Teatrul „Elvira Godeanu”!

Postat acum

on

De către

Mai mulți angajați ai Teatrului „Elvira Godeanu” din Tg-Jiu sunt infectați cu COVID-19, însă acest aspect este ținut ascuns de conducerea instituției.

Toma Mirela este internată la spitalul de la pasarelă, Ion Alexandrescu este acasă, Monica Sfetcu acasă, toți cu Covid. Totul este trecut sub tăcere din ordinul directorului economic Luminița Greculescu și al managerului Cosmin Brehuță.

O altă angajată a teatrului, Filofteia Popescu, este trecută în carantină, după întoarcerea din Republica Moldova.

De asemenea, Mădălina Ciobănuc Brehuță este suspectă de Covid-19 și se află în carantină la domiciliu.

Trebuie amintit faptul că, în urmă cu câteva zile, actorul Ionuț Stoica a decedat, fiind infectat cu COVID-19!

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Mineri și energeticieni din CEO, la protest

Postat acum

on

De către

Mineri și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia vor protesta astăzi, 19 octombrie, din nou, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Protestatarii cer modificarea Legii 197 pentru ca angajații Complexului Energetic Oltenia să se poată pensiona la 52 de ani.

Cei care vor protesta sunt membri ai unor sindicate afiliate la principalele federații reprezentative din Complexul Energetic Oltenia, iar protestul va avea loc în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Protestatarii au luat aprobare de la Primăria Târgu Jiu pentru intervalul orar 16,00 – 18,00. În zonă se vor afla și echipaje de jandarmi și poliție pentru a verifica dacă sunt respectate restricțiile din pandemia de coronavirus. Este vorba în primul rând de purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării. Protestatarii cer modificarea Legii 197 pentru ca angajații Complexului Energetic Oltenia să se poată pensiona la 52 de ani.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

63 deținuți și doi polițiști, confirmați cu Covid

Postat acum

on

De către

63 de deţinuţi au fost confirmați cu Covid, în urma unei testări în masă, efectuată la la Penitenciarul Bistriţa. Reprezentanţii penitenciarului au declarat presei că primele două cazuri au apărut în data de 13 octombrie, după care, în zilele de 14 şi 15 octombrie, persoanele private de libertate au fost testate în masă, 63 de deţinuţi fiind confirmaţi cu COVID-19. În urma testărilor, au fost depistaţi pozitiv și  doi poliţişti de penitenciare.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Bistriţa, starea de sănătate a deţinuţilor este bună, aceştia urmând a fi transferaţi.

„Deţinuţii confirmaţi pozitiv au fost repartizaţi în camere separate, fiind supravegheaţi în permanenţă de către personalul medical al unităţii. Starea de sănătate a deţinuţilor confirmaţi pozitiv este bună, majoritatea fiind asimptomatici. Menţionăm că procentul de vaccinare al deţinuţilor este de 88%”, au comunicat reprezentanții Penitenciarului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR