Connect with us

ULTIMA ORĂ

DE TOT RÂSUL! Asistentă de la DSP, trimisă acasă din cauza unui termometru defect! Ce s-a întâmplat!

Postat acum

on

O asistentă medicală de medicina muncii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj a fost trimisă acasă, marți, 2 iunie a.c., după ce termometrul non-contact al instituției a indicat că femeia avea o temperatură de peste 38 de grade.
La scurt timp după acest incident s-a creat panică printre asistentele care monitorizează persoanele izolate și pe cele care se află în carantină, aflate în sediul Instituției Prefectului, mai ales că auziseră că vor fi mutate în Casa Agronomului și izolate acolo.
Situația a devenit de-a dreptul comică, în momentul în care s-a constatat că termometrul digital al DSP a dat eroare, după ce asistenta a anunțat că i-a fost măsurată temperatura cu un termometru clasic și se află în parametri normali.Asistenta de la medicina muncii a venit ca în fiecare zi la muncă, fiind una din cele care și-a făcut serviciul în cadrul Prefecturii Gorj, pe perioada pandemiei, numai că la triajul epidemiologic, termometrul instituției a arătat că are o temperatură de peste 38 de grade, așa că a fost trimisă acasă în izolare.Mai multe angajate ale DSP, colege ale acesteia s-au panicat și se așteptau la ce e mai rău, mai ales că o altă asistentă cu care făcuseră serviciu la Prefectură fusese confirmată cu COVID-19 și internată la spitalul Tg-Cărbunești.În final, ajunsă acasă, femeia și-a luat temperatura cu termometru classic care indica o temperatură de 37 de grade, adică în parametri normali, concluzia fiind că aparatul de la DSP este defect.

Cu alte cuvinte, chiar în instituția care se ocupă de monitorizarea sănătății publice se mai dau rateuri și nu este exclus, pentru a drege busuiocul, să comunice oficial că asistenta a avut ”roșu în gât”.
Odată cu încetarea stării de alertă, personalul care se ocupă monitorizarea persoanele izolate și a celor aflate în carantină, urmează să fie mutat din sediul Instituției Prefectului Județul Gorj la Casa Agronomului.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Zeci de hectare, cuprinse de flăcări. Incendii în trei localități

Postat acum

on

De către

Trei incendii de vegetație au izbucnit, sâmbătă seara, în trei comunei din județul Gorj. Focul s-a întins cu repeziciune și a mistuit zeci de hectare de vegetație uscată. Pompierii au intervenit în localitățile Bustuchin, Samarinești și Turceni. În ultimul caz, flăcările s-au putut vedea de la câțiva kilometri distanță, fiind foarte întins ca suprafață, la periferia satului Murgești. În comuna Samarinești, echipajele de intervenție au avut probleme,  din cauza accesului greu în zona în care se manifesta incendiul.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident în giratoriul de la Piața Centrală. Circulație îngreunată

Postat acum

on

De către

Circulația este blocată pe o bandă, în zona Pieței Mari, din Târgu Jiu. Două autoturisme s-au ciocnit, în sensul giratoriu. În urma impactului, mașinile au fost „șifonate”, însă, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Paranghelii, cu lăutari, la pensiunile primarului și fostului viceprimar! Medicii, în prima linie la sindrofiile interzise!

Postat acum

on

De către

În plină pandemie, când cazurile de Covid-19 sunt, din nou, aproape de un nou vârf, când toate petrecerile sunt interzise, comuna Stănești pare că e pe un alt tărâm. La pensiunea fostului viceprimar Dumitru Tănase Apostu era mare chef la care participau mai multe cadre medicale din Spitalul Tg-Jiu, fără nicio teamă de Omicron.

Și la pensiunea fiului primarului Constantin Bicheru petrecerea stătea să înceapă. Aproximativ 30 de autoturisme erau parcate în jurul clădirii, iar invitații așteptau vedeta serii să-i binedispună. La ce lume bună era în zonă, nu-i de mirare că pe acolo n-a călcat niciun picior de polițist, deși ”a reclamat cineva…”

 

În România, din 6 ianuarie a.c., este în vigoare Hotărârea Guvernului nr.34, pentru diminuarea impactului tipului de risc epidemiologic, care a impus, printre alte măsuri, în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu virusul SARSCoV-2, interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea).

Sâmbătă seara, orele 20,00, în comuna Stănești, erau în plină desfășurare două paranghelii, la pensiunile potentaților zonei.

La ”Guest House”, care aparține familiei Apostu, Dumitru Tănase, fost viceprimar la Stănești, soția acestuia, asistent medical la Unitatea de Primiri Urgențe, erau parcate în curte șapte autoturisme ale unor cadre medicale din Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu și altele urmau să sosească. Organizatoarea petrecerii, o doctoriță de la UPU, colegă și bună prietenă cu doamna Apostu.

Trebuie spus că, joi, șase angajați ai Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu (trei asistenți medicali, un îngrijitor curățenie și doi medici) erau infectați cu SARS CoV-2, iar vineri, conducerea unității a suspendat internările la Secția Medicală I din cauza unui focar de Covid-19, după ce un medic, doi asistenți și patru pacienți au fost testate pozitiv.

Potrivit unor informații, un cunoscut solist de muzică populară, apropiat al doctoriței, urma să sosească în jurul orelor 21,00, iar până atunci atmosfera a fost întreținută de un DJ. Gazdele erau atente la mașinile care staționau în apropiere, de teama unor controale, mai ales că, după spusele lor, ”reclamase cineva”.

Dar cum la câteva sute de metri depărtare, la pensiunea ”Axa Alex”, care aparține fiului primarului Bicheru, o altă paranghelie era în plină desfășurare, era puțin probabil să vină cineva în control. În jur de 30 de autoturisme erau parcate în curtea pensiunii și pe stradă, iar invitații la sindrofie așteptau o cunoscută vedetă populară să întrețină atmosfera.

Potrivit informării transmisă de Direcția de Sănătate Publică, sâmbătă, în Gorj, au fost confirmate 65 de noi cazuri de infectare cu SARS CoV-2.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR