Connect with us

COMUNITATE

Cum se pot pensiona gorjenii mai devreme

Postat acum

on

0 Shares

Unii angajați se pot pensiona mai devreme cu 5 ani, fără riscul de a fi penalizați, iar ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a explicat care este condiția. Aceștia trebuie să fi contribuit la asigurările sociale timp de 40 de ani, iar bărbații se pot retrage din activitate la 60 de ani, dacă îndeplinesc acest criteriu. „Noua lege a pensiilor vine cu reducerea vârstei de pensionare pentru femei. Pentru fiecare copil născut şi crescut, eu ca mamă beneficiez de reducere la vârsta de pensionare cu şase luni, doi copii cu un an, şi aşa mai departe până la şapte copii. În ce priveşte pensia anticipată, este important ca românii să ştie că, pentru un stagiu contributiv de 40 de ani, se pot pensiona cu cinci ani mai devreme. Dacă eşti bărbat şi ieşi la pensie la 65 de ani, te poţi pensiona la 60 de ani dacă ai stagiu de 40 de ani. Este important ca românii să ştie că, dacă munceşti mai mult, primeşti mai mult, dacă ai venituri contributive mai mari, câştigi o pensie mai mare.”

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Tânăr din Motru, depistat la Roșiuța, drogat la volan

Postat acum

on

De către

În după-amiaza zilei de 25 februarie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat în flagrant un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din Motru, în timp ce conducea un autoturism pe DN-67-Roșiuța, fiind sub influența substanțelor psihoactive, fapt rezultat în urma testării cu aparatul Drug-test.

Conducătorul auto a fost transportat la spital, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Ce mesaj au postat părinții tânărului șofer, mort în accidentul de la Scoarța

Postat acum

on

De către

Robert și Maria Diaconescu, părinții tânărului de 22 de ani, decedat în această dimineață după cumplitul accident de circulație de aseară de la Scoarța, își plâng fiul, mort la o vârstă atât de frumoasă.

„Odihnește-te in pace! Zbor lin către îngeri… Zbor lin spre cer… Un fiu atat de iubit! Te purtăm mereu în amintiri! Te vom iubi mereu, ABI al nostru”, au transmis părinții tânărului decedat din Târgu Cărbunești.

Albert Diaconescu intrase la Școală de Agenți de Poliție, dar o boală rară l-a determinat să renunțe la visul său de a fi polițist încercând să își repare problemele de sănătate. Pentru ajutorarea tânărului un ONG din Rovinari dar și colegii săi de la Universitatea Constantin Brâncuși au colectat bani pentru viitoarea sa operație.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Constructori amendați de autoritățile din Peștișani. Amenzile vor fi MAJORATE

Postat acum

on

De către

Pe raza comunei Pestișani se realizează investiții majore la rețeaua de canalizare și se modernizează rețeaua de apă potabilă. Autoritățile locale au verificat aceste lucrări și, în urma neregulilor depistate, au aplicat amenzi constructorilor.

De săptămâna viitoare, autoritățile locale vor majora amenzile pentru firmele care distrug drumurile în timpul lucrărilor de la 2.000 de lei la 10.000 de lei.

„Aici avem probleme cu constructorii care distrug infrastructura rutieră și nu respectă suficient cetățenii localității, în sensul în care le încurcă circulația pe drumurile comuale. Așa că, ieri am fost într-o verificare și ca urmare a acestui control, am aplicat două amenzi, la două firme care lucrau pe raza localității. Nu asigurau un flux normal la circulație și nu se respectau în primul rând pe ei, așa că, am dat două amenzi maxime de 2.000 de lei. De sâptămâna viitoare, urmează să ridicăm amenzile prin hotărăre de consiliu local la 10.000 de lei și dacă societățile care lucrează la aceste lucrări nu-și reglementează atitudinea, vor primi de acum încolo alte amenzi”, a declarat primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

Investiția majoră care se desfășoară pe raza comunei Peștișani se află în administrația Aparegio.

„Este vorba despre un contract în care lucrările sunt realizate într-o perioadă de 60 de luni. Au început de circa un an de zile. E vorba de o rețea de 45 de km de canalizare și peste 70 de km de rețea de apă. Este o investiție majoră, dar fiind în administrația Aparegio trebuie să fie mai responsabili și să se înțeleagă că această firmă nu are contract cu primăria Peștișani, practic, primăria Peștișani este beneficiarul final al investiției, dar operatorul fiind Aparegio, au contract cu Aparegio. Ceea ce nu înseamnă că fac ce vor ei pe raza comunei. Am încercat să fim indulgenți, în ideea în care se face investiție, dar de acum încolo nu vor mai beneficia de niciun fel de clemență, pentru că e vorba de banii comunei și de cetățenii comunei. Deci cum v-am spus, de săptămâna viitoare voi ridica pragul amenzilor. Acum avem un prag maximal de 2.000 de lei, de săptămâna viitoare va fi de 10.000 de lei”, a declarat primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!