Connect with us

SOCIAL

Cum au transformat câțiva voluntari, căsuța unui copil nevoiaș

Postat acum

on

O mână de oameni cu suflet mare renovează casuța unui copil părăsit de mamă, dar care este un elev eminent. Băiețelul de 13 ani a citit sute de cărți și și-a construit propria bibliotecă, din câteva blăni vechi, prinse direct în perete, în camera sărăcăcioasă, în care locuiește. 

Povestea unui băiat nevoiaș, dar foarte bun la învățătură, a impresionat un grup de oameni de bine, care s-au apucat să-i renoveze căsuța sărăcăcioasă. Valentin și frații lui au fost crescuți de tată, într-o bojdeucă din comuna Alimpești. Copilul, care acum are 13 ani, este unul dintre cei mai buni elevi, iar pasiunea pentru învățătură se vede chiar în cămăruța îngustă și aproape goală, în care și-a păstrat cu multă grijă fiecare carte pe care a citit-o. A adunat peste 200 de volume, pe care le-a așezat pe câteva rafturi improvizate din blăni. Elena a aflat povestea copilului din Alimpești, de pe rețelele de socializare și a hotărât să dea o mână de ajutor.

De la câteva pachete cu alimente, a ajuns să convingă mai multe rude și cunoscuți, să-i renoveze băiețelului întreaga casă. „Eu, când am citit despre Valentin, am zis să merg cu un prieten, să-i ducem alimente. M-a impresionat foarte multe. Avea o bibliotecuță făcută de tatăl lui, din lemne, puse direct pe perete. Până anul trecut, nu au avut nici curent electric. Încet-încet, am strâns materiale de contrucții, am vorbit cu câțiva prieteni și rude și ne-am apucat de lucrări”, a povestit Elena, o tânără din Cororeni, comuna Bâlteni.

Alături de ea, alte 5-6 persoane au început să să mobilizeze, pentru cauza lui Valentin.

În câteva săptămâni, camera puștiului, dar și a tatălui au fost încărcate, vopsite cu lavabilă și dotate cu sobe. Voluntarii, care muncesc cot la cot, vor să-i facă băiețelului o baie și o bucătărie. Oamenii de bine, care îl ajută pe Valentin să aibă o copilărie într-o casă normală sunt din Bâlteni, Hurezani și Târgu Jiu. Fiecare etapă a evoluției lucrărilor este transpusă și pe paginile de socializare, de unde cei care au donat materiale de construcții pot să vadă ce se întâmplă cu donațiile lor. Acum, echipa de voluntari încearcă să facă rost de mobilierul necesar pentru amenajarea bucătăriei familiei din Alimpești.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Gorj: Șapte parcuri fotovoltaice și o fermă fotovoltaică au primit finanțare europeană

Postat acum

on

De către

Zilele trecute, Comisia Europeană a anunţat că România a primit 1,1 miliarde de euro pe proiecte din Fondul de Modernizare. Opt din noua proiecte care au primit finanțare sunt din Gorj și cur fi realizate în patrimoniul CE Oltenia.

Fondul UE pentru modernizare investeşte 1,1 miliarde de euro în Romania din cele 2,4 miliarde EUR pentru a accelera tranziţia verde în noi capacităţi de producţie a energiei electrice din surse regenerabile, încălzire centralizată şi infrastructură de gaze naturale pentru a înlocui energia pe bază de cărbune în România.

Acestea sunt proiectele care au fost finanțate și privesc:

*Construirea unui parc fotovoltaic pe pilele de deşeuri Rovinari Est – Unitate minieră open pit

* Construcţia unei ferme solare fotovoltaice de 110 MW pe mormanul de deşeuri Rovinari Est în județul Gorj

* Construcţia unui Parc Fotovoltaic pe Unitatea Minieră Pinoasa Open Pit

* Construcţia unui parc fotovoltaic la unitatea minieră Bohorelu – Jilt

* Construirea unui Parc Fotovoltaic pe depozitele închise de cenuşă şi zgură ale SE Isalniţa

* Construirea unui Parc Fotovoltaic pe depozitele închise de cenuşă şi zgură din SE Turceni

* Construcţia unui Parc Fotovoltaic pe Grămada interioară de deşeuri din cadrul Unităţii miniere Tismana 1 – Roşia-Rovinari

* Construcţia unui Parc Fotovoltaic pe Grămada interioară de deşeuri Tismana 2 Roşia – Unitatea Minieră Rovinari

* Instalarea a două mijloace moderne de compensare a puterii reactive în staţiile de 400/220/110/20 kV Sibiu Sud şi 400/220/110/20 kV Bradu

Continuă să citeşti

SOCIAL

Grevă japoneză la SJU Târgu Jiu! Dr.Tatiana Grecu: „Tinerii medici pleacă”!

Postat acum

on

De către

Unul dintre medicii reputați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a avut o reacție publică, aplaudată, vizavi de nemulțumirea personalului din sănătate, azi fiind greva japoneză în această unitate medicală.

„Asta se întâmplă într-o țară în care sistemul sanitar e declarat de „siguranță națională” dar în care, legislația făcută pe genunchi de fiecare guvernare ajunsă la conducere, e aberantă, ilegală, încălcând Codul Muncii ! Plata gărzilor și sporuri plătite la salariul din 2018!? Tinerii medici pleacă! Specialitățile cu grad de risc nu se mai iau! Se întreabă cineva, cine ne va trata peste 5-10 ani”, a menționat Dr.Tatiana Grecu, unul dintre medicii gorjeni care nu a dat niciun pas înapoi în fața anilor complicați cu Covid în care secția ATI a fost în prima linie în lupta cu virusul.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Măriri salariale la Medserv Min, începând din această lună

Postat acum

on

De către

𝗟𝘂𝗻𝗮 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 𝗮𝗱𝘂𝗰𝗲 𝗺ă𝗿𝗶𝗿𝗶 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗿𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗹𝗮 𝗠𝗲𝗱𝘀𝗲𝗿𝘃 𝗠𝗶𝗻 𝗦𝗔, anunță directorul societății, Anca Bordușanu. 

Angajații societății de prestări servicii medicale beneficiază de la 1 iunie de o creștere salarială de zece la sută. În plus, societatea continuă să acorde tichete de masă în valoare de 315 lei/ lună, precum și sporurile negociate în Contractul Colectiv de Muncă.

„Rezultatele economico-financiare foarte bune, îmi permit să-mi îndrept atenția către colegii mei, lucru pe care l-am făcut încă de la preluarea mandatului de director executiv, fiind a doua creștere salarială într-un interval de un an de zile”, a transmis Anca Bordușanu.

Directorul executiv al Medserv Min anunță, de asemenea, că va continua să ducă o politică salarială în favoarea angajatului!

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR