Breaking News
Home / SOCIAL / Cum au transformat câțiva voluntari, căsuța unui copil nevoiaș

Cum au transformat câțiva voluntari, căsuța unui copil nevoiaș

O mână de oameni cu suflet mare renovează casuța unui copil părăsit de mamă, dar care este un elev eminent. Băiețelul de 13 ani a citit sute de cărți și și-a construit propria bibliotecă, din câteva blăni vechi, prinse direct în perete, în camera sărăcăcioasă, în care locuiește. 

Povestea unui băiat nevoiaș, dar foarte bun la învățătură, a impresionat un grup de oameni de bine, care s-au apucat să-i renoveze căsuța sărăcăcioasă. Valentin și frații lui au fost crescuți de tată, într-o bojdeucă din comuna Alimpești. Copilul, care acum are 13 ani, este unul dintre cei mai buni elevi, iar pasiunea pentru învățătură se vede chiar în cămăruța îngustă și aproape goală, în care și-a păstrat cu multă grijă fiecare carte pe care a citit-o. A adunat peste 200 de volume, pe care le-a așezat pe câteva rafturi improvizate din blăni. Elena a aflat povestea copilului din Alimpești, de pe rețelele de socializare și a hotărât să dea o mână de ajutor.

De la câteva pachete cu alimente, a ajuns să convingă mai multe rude și cunoscuți, să-i renoveze băiețelului întreaga casă. „Eu, când am citit despre Valentin, am zis să merg cu un prieten, să-i ducem alimente. M-a impresionat foarte multe. Avea o bibliotecuță făcută de tatăl lui, din lemne, puse direct pe perete. Până anul trecut, nu au avut nici curent electric. Încet-încet, am strâns materiale de contrucții, am vorbit cu câțiva prieteni și rude și ne-am apucat de lucrări”, a povestit Elena, o tânără din Cororeni, comuna Bâlteni.

Alături de ea, alte 5-6 persoane au început să să mobilizeze, pentru cauza lui Valentin.

În câteva săptămâni, camera puștiului, dar și a tatălui au fost încărcate, vopsite cu lavabilă și dotate cu sobe. Voluntarii, care muncesc cot la cot, vor să-i facă băiețelului o baie și o bucătărie. Oamenii de bine, care îl ajută pe Valentin să aibă o copilărie într-o casă normală sunt din Bâlteni, Hurezani și Târgu Jiu. Fiecare etapă a evoluției lucrărilor este transpusă și pe paginile de socializare, de unde cei care au donat materiale de construcții pot să vadă ce se întâmplă cu donațiile lor. Acum, echipa de voluntari încearcă să facă rost de mobilierul necesar pentru amenajarea bucătăriei familiei din Alimpești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *