Connect with us

SOCIAL

Cum au transformat câțiva voluntari, căsuța unui copil nevoiaș

Postat acum

on

O mână de oameni cu suflet mare renovează casuța unui copil părăsit de mamă, dar care este un elev eminent. Băiețelul de 13 ani a citit sute de cărți și și-a construit propria bibliotecă, din câteva blăni vechi, prinse direct în perete, în camera sărăcăcioasă, în care locuiește. 

Povestea unui băiat nevoiaș, dar foarte bun la învățătură, a impresionat un grup de oameni de bine, care s-au apucat să-i renoveze căsuța sărăcăcioasă. Valentin și frații lui au fost crescuți de tată, într-o bojdeucă din comuna Alimpești. Copilul, care acum are 13 ani, este unul dintre cei mai buni elevi, iar pasiunea pentru învățătură se vede chiar în cămăruța îngustă și aproape goală, în care și-a păstrat cu multă grijă fiecare carte pe care a citit-o. A adunat peste 200 de volume, pe care le-a așezat pe câteva rafturi improvizate din blăni. Elena a aflat povestea copilului din Alimpești, de pe rețelele de socializare și a hotărât să dea o mână de ajutor.

De la câteva pachete cu alimente, a ajuns să convingă mai multe rude și cunoscuți, să-i renoveze băiețelului întreaga casă. „Eu, când am citit despre Valentin, am zis să merg cu un prieten, să-i ducem alimente. M-a impresionat foarte multe. Avea o bibliotecuță făcută de tatăl lui, din lemne, puse direct pe perete. Până anul trecut, nu au avut nici curent electric. Încet-încet, am strâns materiale de contrucții, am vorbit cu câțiva prieteni și rude și ne-am apucat de lucrări”, a povestit Elena, o tânără din Cororeni, comuna Bâlteni.

Alături de ea, alte 5-6 persoane au început să să mobilizeze, pentru cauza lui Valentin.

În câteva săptămâni, camera puștiului, dar și a tatălui au fost încărcate, vopsite cu lavabilă și dotate cu sobe. Voluntarii, care muncesc cot la cot, vor să-i facă băiețelului o baie și o bucătărie. Oamenii de bine, care îl ajută pe Valentin să aibă o copilărie într-o casă normală sunt din Bâlteni, Hurezani și Târgu Jiu. Fiecare etapă a evoluției lucrărilor este transpusă și pe paginile de socializare, de unde cei care au donat materiale de construcții pot să vadă ce se întâmplă cu donațiile lor. Acum, echipa de voluntari încearcă să facă rost de mobilierul necesar pentru amenajarea bucătăriei familiei din Alimpești.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Protestatarii CEO s-au întâlnit cu europarlamentarul Corina Crețu

Postat acum

on

De către

Minerii și energeticienii care protestează de nouă săptămâni în fața Prefecturii Gorj s-au întâlnit, azi, cu fostul comisar european Corina Crețu. Întâlnirea a fost una neprogramată, protestatarii și europarlamentarul întâlnindu-se în piața prefecturii, în momentul în care Corina Crețu mergea la o dezbatere a strategiei de dezvoltare turistică. Aceasta susține că guvernul este cel care ar trebui să elaboreze o strategie, pentru a proteja domenii cheie, precum producția de energie și că astfel de proiecte trebuie să fie anterioare punerii în aplicare unui plan de restructurare, care afectează angajații.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Stejari roșii, plantați în apropierea unității de Jandarmi Gorj

Postat acum

on

De către

Cu prilejul desfășurării Ședinței Omagiale a Zilei Jandarmeriei Române–3 aprilie, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, au fost plantați în mod simbolic arbori din specia stejari roșii, în apropierea platoului unității.

La această activitate au participat în calitate de invitați prefectul județului Gorj – dl. Răducan Morega Corneliu, subprefecții județului Gorj – dl. Iacobescu Marcel Petrică și dl. Drăgușin Virgil, directorul Direcției Silvice Gorj – dl. Cârstoc Adrian Ovidiu și preot Bălan Dumitrașcu Cosmin – reprezentant al Protoieriei Târgu Jiu Sud.

Plantarea stejarilor precede desfășurarea campaniei ,,171 de stejari pentru România”, prin care vor fi plantați de către jandarmii gorjeni un număr de 171 puieți de stejari, câte unul pentru fiecare an de existență în zona adiacentă municipiului Târgu Jiu.

„Ne vom asigura de îngrijirea arborilor plantați să crească mari și sănătoși, astfel încât generațiile următoare să se bucure de un aer curat și un mediu ambiant corespunzător”, transmite Biroul de Presă al IJJ Gorj.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Vezi ce se întâmplă azi! Ce ai voie să faci și ce nu

Postat acum

on

De către

Pentru creştini ortodocşi, azi este lăsatul secului, înainte de Postul Paștelui, care începe mâine, 15 martie. Postul Paştelui, numit şi Postul Mare, este cel mai lung dintre cele patru mari posturi de peste an.

Duminica lăsatului sec de brânză este marcată de obiceiuri legate de cultul morţilor. Se fac parastase şi se dă mâncare de pomană. Duminica acestei ultime săptămâni ce precede postul este cunoscută şi ca „Duminica Iertării”. Este ziua în care creştinii îşi cer iertare de la semenii lor, exprimând astfel dorinţa de a dobândi iertarea Domnului, o temă importantă a Postului Mare. Astfel, ziua următoare, prima din Postul cel Mare, este numită şi Lunea Curată, pentru că toţi credincioşii sunt pregătiţi să intre în post. Sărbătoarea Sfintelor Paşti nu are dată fixă, ci se calculează în funcţie de fazele lunii.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:3920:13 EEST
Se simt: 0°C
Vânt : 0km/h SW
Umiditate : 87%
Presiunea aerului: 1019.3mbar
Indexul UV: 0
SâmbătăSunLuni
14/6°C
9/5°C
13/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR