Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Bebelușele, dans!

Postat acum

on

Editorial de Claudiu Matei

”Gata cu joaca”, se alinta Tătaru, într-un articol laudativ, apărut în media locală. Acum supralicitează și, printr-un demers mizer, îi bagă pe toți salariații ambulanței în aceeași garniță cu el, într-un așa zis comunicat de presă, care n-a ajuns la presă, ci a fost servit, după preferințe, inițial, din gura-n gură(sic!), iar mai apoi scris. Tătaru invocă un document al Corpului de Control al Ministerului Sănătății din care citează paragrafe inexistente. Ministrul Rafila trebuie să afle că a numit la Gorj un vilegiaturist epic care ”prinde bulgarii”, fără antenă.
Dar, până atunci, o iau pe scurtătură: am scris despre un ambulanțier fără jumătate de mână (adică nu mai are jumătate de palmă și doar degetul opozabil, dar niște medici au dat scris că poate conduce ambulanța, fără să știe că ambulanțierul merge la caz cu tot echipajul și cu targa și cu aparatura medicală din dotare și trusele medicale, are competente și participă la manevrele de resuscitare cardio-pulmonară și cerebrală, oxigenoterapie, imobilizări, hemostază, pansament, monitorizare, manipulare pacienți, etc). Am scris despre un copil care a leșinat de mai multe ori, acasă, în ambulanță și în UPU, și a așteptat 9 ore după o ambulanță cu medic pentru a fi transportat la București. Am mai scris despre o fetiță, de un an și cinci luni, grav bolnavă, care a stat 7 zile în spital, după data la care medicul curant solicitase ambulanță pentru a fi externată, pentru că mințile luminate de la Serviciul de Ambulanță Gorj n-au găsit o ambulanță, timp de o săptămână. Am scris despre un bărbat de 59 de ani, pentru care medicul de la Gastroenterologie de la Spitalul Tg-Jiu solicitase o ambulanță pentru a fi dus să moară acasă. După patru ore și jumătate când a venit, în sfârșit, ambulanța, bărbatul murise.
Tătaru nu a ieșit să discute despre fiecare caz în parte ci, într-un mod insolit, să arate că el e susținut de ”salariații supărați”.
Ce au făcut instituțiile de control în aceste cazuri? Nimic! ITM Gorj caută, încă, să vadă dacă i-a crescut mâna ambulanțierului și dacă se poate încheia la șireturi. Cât privește foile de parcurs semnate anticipat, le-am dat deja greu și trebuie să apeleze la cercetătorii britanici.
Serios, DSP mai există? Sau s-a dus odată cu covidu? Mvai, DSP n-a făcut niciun control, că a fost șefu` în concediu și a trebuit să-și prepare un post! Deneauuu, să vină deneauuu! Eu cer controale și uitasem, că Gogâie e confrate cu epigramistu de la salvare, prin prisma etniei consoartelor. Fictivă, of course!
Păi dacă ”gata cu joaca”, atunci să înceapă dansul! Poate realizează și PeSeDeu și domnu Rafila ce mortăciuni au pe la instituțiile din Gorj.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Teatrul din Târgu Jiu, închis de Ziua Mondială a Teatrului

Postat acum

on

27 martie este Ziua Mondială a Teatrului, ziua în care se recunoaște forța de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele culturale sau politice. Majoritatea teatrelor din România organizează diferite evenimente pentru a celebra această zi, doar pe la Târgu Jiu cam bate vântul.

„Din păcate, la noi Teatrul este închis, până spre finalul anului, scandalurile se țin lanț de această instituție de cultură și colac peste pupăză majoritatea celor din primărie se feresc să explice unde sunt banii primiți de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” de la Ministerul Dezvoltării. Eu unul bănuiesc că au ceva de ascuns, atât timp cât nu spun clar unde sunt acești bani și ce s-a făcut cu ei.

Dacă prin alte orașe Teatrul este respectat, pe la noi prin Târg cei care conduc acum administrația publică locală și-au cam bătut joc de el. Păcat…”, conform lui Luis Popa, consilier local în Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Fiica unui cunoscut politician din Gorj, la un concurs internațional din SUA

Postat acum

on

Fiica unui cunoscut politician din Gorj va participa la un concurs internațional în Statele Unite ale Americii, dedicat tinerilor. Este vorba de Dalia Florescu, fiica fostului prefect de Gorj, Ciprian Florescu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. Fiica lui Ciprian Florescu a câștigat mai multe concursuri de profil.

„Dalia Maria Florescu, în vârstă de 18 ani, va reprezenta România în Statele Unite ale Americii, la cel mai mare concurs din lume-World Championships of Performing Arts. Dalia face parte din MoveArt Project Academy și va participa la categoria senior modeling.”, conform lui Ciprian Florescu, actual șef în administrația centrală.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Elementele portului gorjenesc, iar pe podium! Sub semnătură artiștilor Negrău&Ciuncanu

Postat acum

on

De către

Meșterul popular Gheorghe Ciuncanu din Tismana și designerul de modă Dorin Negrău au creat noi ținute contemporane cu influente tradiționale găsite în portul popular gorjenesc. Piesele vestimentare sunt un deliciu, pornind de la pantaloni, fuste sau rochii, extrem de moderne deși poartă broderii pe care le regăsim în portul schileresc.

Negrău a lansat și anul trecut o colecție vestimentară cu broderii din portul tradițional din Bihor.

Creatiile designerului au fost și sunt vândute în Europa, în lanțurile de magazine și în boutique-uri dedicate designerilor din SUA, Maroc, Brazilia, Franța, Germania, Rusia, Țările Baltice, Orientul Mijlociu și Asia.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR