Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Băiețel de 12 ani, internat în ATI, în stare gravă, a trebuit să aștepte 9 ore după o ambulanță cu medic, pentru a fi transferat într-un spital din București!

Postat acum

on

Toate reperele de management pe care le flutură, infantil, în spațiul public Tiberiu Tătaru, șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, au fost răpuse de incompetență, minciună și indiferență!

Un copil, în vârstă de 12 ani, a ajuns, miercuri seara, în jurul orelor 22,00, la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, după ce a leșinat de trei ori, într-un interval de 30 – 40 de minute, acasă, în ambulanță în drum spre spital și la spital. Băiețelul a fost preluat de un medic pediatru și, mai apoi, pus sub monitorizare în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). După o noapte în spitalul din Tg-Jiu medicii au decis că micuțul trebuie transferat la un spital din Capitală.

Din acel moment, și până când băiețelul a plecat spre București au trecut 9 ore!!! Cauza: Serviciul Județean de Ambulanță Gorj nu avea, în cursul zilei de joi, decât un medic de serviciu, iar acesta plecase cu alt caz la Craiova.

Managerul SJA, Tiberiu Tătaru, i-a mințit, în tot acest timp, pe părinții disperați ai copilului, că în momentul în care echipajul se întoarce de la Craiova, îl va prelua pe băiețel și va pleca spre București. Ba mai mult, i-a asigurat, că discutase cu medicul pediatru care-i spusese că micuțul nu e într-o stare gravă și nu necesită transfer de urgență, așa că, cel mai probabil va fi transferat de un echipaj cu medic, care intră în tura de noapte, la orele 20,00. Numai că spusele lui Tătaru au fost infirmate de medicul pediatru, iar SJA nu avea medic planificat în tura de noapte. În final, după ce a fost chemat de acasă, din liber, un medic, băiețelul a plecat cu ambulanța spre București, în jurul orelor 22,00, după 9 ore de când medicul pediatru făcuse solicitare către conducerea Serviciului de Ambulanță.

Claudiu Matei

Miercuri seara, în jurul orelor 21,30, băiețelul de 12 ani al unei familii din Tg-Jiu a leșinat în casă, și a fost prins în brațe de unul dintre părinți, în fața ușii de la baie, chiar înainte de a se prăbuși. A fost chemată ambulanța, care a preluat copilul, însă crizele au continuat și micuțul a leșinat încă odată în drumul spre spital. Nici în ușa unității medicale starea sa de sănătate nu era mai bună și a făcut o nouă criză. A fost preluat de medicul pediatru și, ulterior, în urma investigațiilor, a fost internat, sub monitorizare, în secția ATI.

În cursul zilei de joi, medicii de la spitalul din Tg-Jiu au decis că băiețelul trebuie transferat la un spital din București. Din acest moment, spaima și calvarul părinților micuțului s-au acutizat. Cauza? Managerul SJA, Tiberiu Tătaru, le-a spus acestora că până, joi seara, la 20,00, când intră noua tură în schimb, nu are ambulanță cu medic. Oamenii erau disperați. Bunicul băiețelului, un cunoscut om de afaceri din Tg-Jiu, era dispus să plătească oricât, numai să plece o ambulanță cu nepoțelul său, cât mai repede, spre București.

”Eu am un medic pe tură, care acum e plecat cu un alt caz la Craiova. Eu am vorbit cu doctorița Ișfan, că mă sună, și îmi zise că, cazul nu e atât de grav și că poate, până deseară să aștepte sub monitorizare la reanimare. Mie așa mi-a spus doctorița Ișfan. Eu vă spun că nu am alt medic, nu am de unde să trimit medic. Am unul singur care e în drum spre Craiova acum, că abia plecă cu alt caz. Și când se întoarce de acolo o trimitem înapoi. La Pediatrie există medici, dar nu pot să plece cu ambulanța, pentru că nu se coboară, nu se pretează la a pleca cu ambulanța. Dar există medici. Protocolul spune că-n astfel de cazuri de urgență, medicul de pe Pediatrie poate să urce în ambulanța noastră și să plece. Dacă pleacă medic de acolo, eu trimit ambulanța în 3 minute. La mine asta e problema, că nu am medic până deseară”, le-a spus Tătaru.

Medicul pediatru a negat că ar fi zis că băiețelul nu e atât de grav și poate să aștepte, ci a fost o justificare a lui Tătaru în fața părinților micuțului că nu are medic pe ambulanță. De altfel, medicul pediatru făcuse deja toate documentele, în vederea transferului la Spitalul ”Matei Balș” din București, de la orele 13,00 și tot atunci a trimis și solicitarea scrisă către Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.

Medicul a transmis familiei că băiețelul trebuie să plece la București, în cel mai scurt timp posibil și, cel mai important, să plece cu medic pe ambulanță, aceasta fiind și opinia medicului de la ATI, unde se afla copilul sub monitorizare.

Toată această tevatură se petrecea în jurul orelor 14,00, așa că părinții micuțului au așteptat cu sufletul la gură să revină de la Craiova ambulanța cu medic, pentru a-l transporta pe fiul lor la București. Liniște. Așteptare ucigătoare pentru niște părinți care-l știu pe copilul lor la Reanimare. Și nimic. S-a terminat programul turei de zi. Vestea că Serviciul Județean de Ambulanță Gorj nu avea medic planificat pe tura de noapte a picat ca un trăsnet pentru familia micuțului! Cu alte cuvinte, Tătaru i-a mințit în tot acest timp!

În final, după alte zbateri și telefoane, în jurul orelor 22,00, a fost chemată de acasă, din liber, o doctoriță, care a plecat cu băiețelul la București.

Timp de 9 ore, de la 13,00 la 22,00, managerul Tătaru nu a reușit să aducă un medic pentru a-l transfera pe copil în Capitală. Echipajul care plecase la Craiova s-a întors în stația Ambulanței de la Tg-Jiu după ora 16,30, așa că nu a mai fost trimis la București, pentru că medicul trebuia să intre, din nou, în tură, vineri dimineața, ceea ce ar fi fost, practic, imposibil. În aceste condiții, SJA rămânea fără medic și pe parcursul zilei de vineri, după ce în noaptea de joi spre vineri, de asemenea, nu a avut medic. Așa că a fost ”sacrificat” băiețelul. În concluzie, din cauza unei proastei organizări a SJA, au de suferit pacienții.

În schimb, Tătaru se laudă că a vopsit gardul instituției. Asta e marea sa realizare! Și că încearcă să angajeze niște medici. Adică, a scos la concurs șase jumătăți de posturi!? Mai mult, opinia managerului de succes al PSD este aceea că ”punctul nevralgic al instituției rămâne parcul auto dar, mai precis, repararea mașinilor unității”. Deci, nu lipsa medicilor? Deci, nici lipsa de viziune și organizare?

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Tupeu maxim, un șofer din Târgu Jiu a fugit de polițiștii locali

Postat acum

on

De către

Tupeu de tupeu, astăzi, pentru un șofer oprit de un echipaj al Poliției Locale Târgu Jiu. Acesta nu a vrut să oprească la semnalele polițiștilor și chiar a încercat să de-a cu mașina peste unul dintre agenți. Într-un final a dat cu spatele și a plecat fără să încaseze amenda pe care o pregăteau localii.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

În timp de AGA și CA dorm, Paraschiv îl angajează ȘEF în Transloc pe amicul său Horhoianu

Postat acum

on

De către

Concursurile cu circuit închis de la societatea de transport public Transloc SA, deținută de Consiliul Local al Municipiului Tg-Jiu și subvenționată cu 2 milioane de euro, anual, din banii târgujienilor, sunt tolerate de reprezentanții municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor, dar și de către Consiliul de Administrație. Practic, la Transloc SA, legile directorului general Mihai Paraschiv sunt mai presus de oricare alt act normativ care ar trebui să reglementeze activitatea societății comerciale.

Transloc SA a scos la concurs un post de coordonator activitate ridicări auto și unul de legător de sarcină. Așa zisul concurs nu respectă regulile minimale de transparență și publicitate, în contextul în care despre acesta s-a știut doar de la avizierul aflat în curtea societății. Procedura aflată în afara cadrului legal este tolerată atât de consilierii locali PNL Emilian David și Ion Slivilescu, reprezentanții municipalității în AGA, cât și de Consiliul de Administrație, dar și de structura de Resurse Umane a societății și de cei desemnați în comisia de evaluare și selecție.


Potrivit procesului-verbal afișat la avizierul Transloc SA, în urma selecției de dosare, pentru fiecare din cele două posturi a fost admis câte un singur candidat. Astfel, pentru postul de legător de sarcină va concura Eduard Teodor Pirici, iar pentru cel de coordonator activitate ridicări auto, singurul dosar admis este cel al lui Sebastian Bogdan Horhoianu, amicul directorului general al Transloc SA, Mihai Paraschiv și colegi, mulți ani, în organizația PNL Tg-Jiu.

Trebuie spus că, în urmă cu mai bine de doi ani, soția lui Horhoianu a fost și ea încadrată, direct, pe un post de economist la Transloc.

Acuzații

Horhoianu deține două spălătorii auto în Tg-Jiu și, în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, a fost consilier al lui Gabor Sandor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Anterior, Horhoianu a manageriat punctul de lucru de la Tg-Jiu al firmei IFTPR SRL, care deschisese un centru de pregătire profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturi. Până în 2021, firma a fost condusă de către Gabor Sandor, în calitate de preşedinte/proprietar/fondator, potrivit unei scrisori deschise a Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) remisă premierului Nicolae Ciucă și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Printre altele, COTAR semnala faptul că, În perioada 2019 – 2022, centrul de pregătire şi perfecţionare profesională SC IFPTR SRL, punctul de lucru din Tg. Jiu, A EFECTUAT CURSURI DE PREGĂTIRE ŞI PERFECŢIONARE PENTRU INSTRUCTORI AUTO ŞI PENTRU PROFESORI DE LEGISLAŢIE RUTIERĂ, FĂRĂ A DEŢINE AUTORIZAŢIE VALABILĂ, eliberată potrivit legislaţiei în vigoare. Această faptă a fost constatată de ISCTR, în urma unui control la inceputul lunii noiembrie 2022, dispunându-se măsura retragerii autorizaţiei centrului de pregătire şi perfecţionare în cauză. (…)Cu alte cuvinte, acest centru de pregătire IFPTR Târgu Jiu, a facilitat în perioada 2019 – 2022, prin încălcarea legii, obţinerea unor certificate de pregătire profesională de instructori auto şi profesori de legislaţie, pentru 66 de persoane. SC IFPTR SRL a fost condusă până în 2021 de către domnul secretar de stat Gabor Sandor, în calitate de preşedinte/proprietar/fondator etc al societăţii/fundaţiei, care ştia cu siguranţă ce se întâmplă la punctul de lucru din Tg. Jiu, pentru că acesta coordona activitatea societăţii pe toată ţara, avea evidenţa fiecărui punct de lucru privind persoanele înscrise la cursuri, tipurile de cursuri şi promovarea candidaţilor la examenele susţinute. Mai mult decât atât, managerul centrului de pregătire din Târgu Jiu a fost în perioada menţionată Bogdan Horhoianu care, după numirea domnului Gabor Sandor în funcţia de secretar de stat, a devenit consilier personal la cabinetul acestuia în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, apoi s-a întors la conducerea centrului de la Târgu Jiu, precizează sursa citată.


În final, COTAR a cerut transmiterea datelor deţinute la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu privire la faptele săvârşite de către SC IFPTR TG. JIU către instituţiile competente în domeniul legislaţiei penale.

Claudiu Matei

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fiul lui Traian Pătrășcoiu, la un pas să preia locul Doinei Isar la SGA Gorj

Postat acum

on

De către

Conducerea SGA Gorj a transmis referatul de numire în funcția, lăsată vacantă de către Doina Isar de inginer șef la Serviciul de Gospodărire a Apelor, pentru Șerban Pătrășcoiu. Acesta este fiul șefului de la Aparegio și lucrează de șapte ani la Inspecție în cadrul SGA Gorj, după ce anterior a prestat, pentru scurt timp, la Biroul Tehnic.

În prezent, Șerban Pătrășcoiu este inspector în cadrul Biroului Inspecția Apelor. Nu se laudă cu amenzi date singur ci, doar in echipa cu colegii de la Craiova, acesta fiind inginer cu specializare instalații fitosanitare. Promovarea lui Șerban Pătrășcoiu este vehiculată însă de mai mult timp, încă de când postul avea ocupant pe Doina Isar care însă abia recent a intrat la pensie. Postul va fi ocupat în interimat până la organizarea unui concurs.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR