DEZVĂLUIRI LOCALE
Avertismentul primarului ales de Bolboși: Perdantul alegerilor locale ne găurește bugetul și pentru anul viitor!
Rotaru Viorel, primarul comunei Bolboși până luna viitoare, a realizat la final de mandat că nu are banii necesari să realizeze asfaltarea a două drumuri sătești din Ohaba, investiție prinsă pe bugetul local cu un efort financiar de doar 510.000 de lei. Practic, primarul liberal a prevăzut o sumă prea mică pentru această investiție în infrastructură locală, pe care însă alți primari ar fi făcut-o cu fonduri europene ori guvernamentale. Practic, banii prevăzuți din bugetul local nu ajung nici pentru unul dintre drumurile stabilite de Rotaru, care recunoaște că asfaltarea drumului din satul Miclosu va costat 2.100.00 de lei pentru o porțiune de 1,1 km. De fapt, Viorel Rotaru nu are banii pentru finalizarea acestui drum deoarece deține doar 700.000 de lei pentru această investiție.
În momentul în care își va face bagajele, luna viitoare, și va părăsi primăria, Rotaru lasă în urmă o gaură de 1.400.000 de lei pentru finalizarea drumului din Miclosu la care se va adăuga cel puțin încă 1.000.000 de lei pentru reabilitarea celor două drumuri.
„În acest caz fie vorbim de prostie, deoarece Rotaru amanetează bugetul local, fie de rea-voință pentru a-mi lăsa imposibilitatea de a mai face vreo investiție din bugetul local. Reamintesc că în urmă cu patru ani de zile, în momentul în care a preluat mandatul în 2020, Rotaru a găsit în conturile primăriei 3 milioane de lei, iar la plecare, îmi arată , că vrea să lase un minus de aproape 3 milioane de lei”, a declarat viceprimarul Gheorghe Știoclei, viitorul primar, din septembrie, al comunei.
De altfel, angajații Primăriei Bolboși nu au fost de acord nici cu scoaterea la licitație a drumurilor din Ohaba, deoarece erau conștienți că banii prevăzuți de Rotaru nu sunt suficienți. Funcționarii aveau experiență drumului din satul Miclosu, unde urmează să fie începute lucrările.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Video: Sterilizări de animale, în incinta Căminului Cultural Stejari! Cetățenii au sesizat autoritățile
În perioada 3-4 decembrie 2024, incinta Căminului Cultural Stejari, clădire reabilitată și modernizată, a fost utilizată pentru o campanie de sterilizări de câini și pisici, desfășurată în localitate.
Acțiunea este bine venită dar spațiul în care s-a desfășurat este unul atipic și care a stârnit nemulțumirea chiar revolta cetățenilor. Mai mulți localnici au sesizat astfel Poliția Animalelor, Direcția Sanitar Veterinara și DSP pentru procedura desfășurată, în opinia lor, incorect, în căminul cultural din Stejari.
Cetățenii spun că deși peste parchetul din cămin s-a pus folii, operațiile făcute în spațiul respectiv s-au realizat fără o autorizație a vreunei instituții competente. În Căminul Cultural este organizată și o secție de votare.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Salariați ai Ocolului Silvic Stoina, surprinși la cârciumă, în timpul serviciului, în Logrești
Doi salariați ai Ocolului Silvic Stoina au fost surprinși într-un bar de pe raza comunei Logrești, în timpul serviciului. Martorii susțin că nu este pentru prima dată când lucrătorii unității ar sta mai mult la cârciumă decât la serviciu. Pe genul „timpul trece, leafa merge”, situația pare atât de banală încât nimeni nu i-a măsuri.
„Cojocaru și tehnicianul silvic au coborât din mașină și au intrat într-un bar din satul Colțesti, comuna Logrești. Erau în timpul serviciului. Nu este corect ce se întâmplă”, spune unul dintre martorii care nu a tratat indiferent situația.
DEZVĂLUIRI LOCALE
FOTO/ Litigiu complicat la Crasna între vecini! Gard construit ILEGAL, două procese
Valentin Frățilă din Crasna, sat Crasna din Vale, are în prezent, pe rolul Judecătoriei Novaci, două litigii cu vecinii săi, urmare a construirii de către familiei Zgrăbunță, Dumitru și Elisabeta, a unui gard de plasă de sârmă, la limita dintre proprietăți. Gardul a fost edificat în anul 2023, în lipsa lui Valentin Frățilă care deține în vecinătatea familiei Zgrăbunță casa bunicilor materni și un teren în suprafață de aproape un hectar.
Moștenitorul a văzut construcția abia în noiembrie anul trecut, gardul de sârmă cu ștompi de lemn fiind realizat pe o distanță de 35 de metri lungime, acesta trecând pe sub streașină casei sale.
Valentin Frățilă susține că a încercat să discute cu vecinii, nemulțumit fiind de construcția pe care o consideră ilegală, a chemat chiar și Poliția Crasna și reprezentanții Primăriei Crasna de la Registrul agricol. Un polițist și doi reprezentanți ai primăriei au încercat, la finalul anului trecut, să clarifice situația, dar, din păcate, în lipsa vecinilor incriminați de Frățilă. „Practic nu s-a făcut nimic atunci fapt care m-a determinat să încerc să clarific situația în instanță de judecată. Am inițiat în februarie o cerere de chemare în judecată a vecinilor, la Judecătoria Novaci, dar, după două luni m-am trezit că cererea mea a fost anulată. În aprilie am făcut o altă cerere de chemare în judecată a vecinilor, cerere care se află pe rol. Între timp, m-am trezit citat pe 22 octombrie într-un proces cu ginerele vecinilor, omul locuind în satul Grui. Nu înțeleg ce calitate are dansul în acest dosar, atâta timp cât eu mă judec cu rudele sale, mai exact cu socrii reclamantului. Dosarul se judecă acum la Judecătoria Novaci la fel că și cel deschis de mine împotriva vecinilor. Până la pronunțarea unei soluții nu îmi rămâne decât să ,,admir,, gardul care îmi afectează locuința”, a declarat Valentin Frățilă.
Reclamantul susține că una dintre camerele locuinței sale i-ar fi fost afectată, mai exact un perete care s-a umezit. Frățilă consideră că paguba ar fi creată de gardul edificat ilegal între proprietăți și mai exact de ștompul și gardul de sârmă peste care a curs apă rezultata din precipitații, ajungând să băltească lângă temelia locuinței sale.
Din păcate, vecinii lui Frățilă nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere legat de acest dublu litigiu aflat în judecată la Novaci.