Connect with us

EVENIMENTE

Amenzi pentru afaceriștii cu lemne

Postat acum

on

Polițiștii și inspectorii Gărzii Forestiere au verificat zeci de depozite de lemne, din județul Gorj. Oamenii legii au aplicat 51 de sancțiuni, în urma controalelor, pentru nereguli constatate în activitățile de comerț cu material lemnos. Aproape 100 de vehicule de transport au fost purecate de echipele de control și au fost confiscați peste 100 mc de lemne. „Cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii împreună cu  reprezentanţi din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și Direcţiei Silvice Gorj au verificat 18 depozite de material lemnos, 5 exploatări de material lemnos, fiind controlate și 99 de vehicule, 28 dintre acestea transportând lemn. Cu această ocazie au fost aplicate în total 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.005 lei, din care 13 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 20.000 de lei. De asemenea, au mai fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile pe drumurile publice, în valoare de 8.105 lei, fiind reținute două premise de conducere, un certificate de înmatriculate și două plăcuțe cu numerele de înmatriculare. Totodată, polițiștii au confiscat 110,2392 mc material lemnos (83,8192 mc lemn de foc și 26,42 mc cherestea), în valoare totală de 34247,175 lei”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Au dat foc vegetației uscate și au fost amendați cu 60.000 lei

Postat acum

on

De către

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au amendat mai multe persoane, care au dat foc vegetației uscate, în Târgu Jiu și au provocat incendii. 60.000 de lei totalizează sancțiunile aplicate în această dimineață. „Acțiune în forță a Comisariatului Județean Gorj al Gărzii Naționale de Mediu desfășurată în dimineața acestei zile împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Gorj și Politia Locală a Municipiului Tg. Jiu, pentru identificarea tuturor celor care au provocat în ultimele zile, incendii de vegetație uscată de la marginea orașului. În aceste incendii de vegetație au ars și diverse deșeuri abandonate de populație, in special deșeuri textile. Au fost aplicate sancțiuni contraventionale în valoare totală de 60 000 lei”, arată comisarii Gărzii de Mediu, într-un comunicat de presă.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Video: Trei înecați în râul Motru! Victimele: un copil de opt ani, mama minorului de 29 și bunicul de 80 de ani

Postat acum

on

De către

Pompierii ISU au fost anuntați, în urmă cu scurt timp, că sunt 3 persoane sunt înecate în râul Motru. La fața locului au fost direcționate 2 ambarcațiuni, un echipaj SMURD precum si două echipaje SAJ. Sunt, de fapt, trei victime decedate, printre care un copil de opt ani.

Primele echipaje sosite la fata locului au fost echipajul SMURD si un echipaj SAJ care au constatat ca doua persoane fuseseră scoase de catre localnici în stare de inconștiență. Este vorba despre un copil în vârstă de aproximativ 8 ani, un barbat de aproximativ 80 de ani si o femeie de 29 de ani. S-a trecut imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare, anunță ISU Gorj.

„Echipajele noastre de interventie au gasit si femeia in apele raului, din pacate tot in stare de inconștiență. Din informatiile pe care le deținem pana acum barbatul este bunicul copilului iar femeia mama”, anunță ISU Gorj.

La scurt timp după această informare, ISU Gorj a anunțat că cele trei persoane nu au răspuns la metodele de resuscitare fiind declarate decedate. Prima data s-a înecat copilul, iar cei doi adulți au sărit în ajutorul lui. Apoi pentru ei a intervenit un localnic, dar era deja prea târziu.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Angajații Polaris, tratați ca animalele

Postat acum

on

De către

Salariați ai firmei de salubritate Polaris sunt transportați, între punctele de lucru, precum animalele. Muncitorii sunt urcați în mașinile care transportă deșeuri, laolaltă cu resturile și plimbați prin oraș. Angajații de la societatea de salubrizare nu au echipamente de siguranță, deși stau în remorca neasigurată cu prelată și sunt aruncați în sus, la fiecare zdruncinătură de pe traseu. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine!

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR