Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Amănunte uluitoare din dosarul inspectorului DSVSA judecat pentru ucidere din culpă: alcoolemie 1,77 mg/l, starea tehnică expirată, un copil în mașină!

Postat acum

on

Procesul în care este judecat, pentru ucidere din culpă, Iulius Cristinel Lupulescu, inspectorul DSVSA, care, pe 20 martie a.c., a ucis o femeie, pe trecerea de pietoni din zona Prefecturii Gorj, iar pe soțul acesteia l-a rănit grav, se apropie de final. La termenul care a avut loc săptămâna trecută, Lupulescu a recunoscut faptele și dorește să fie judecat pe așa numita procedură simplificată, care are ca și consecință reducerea cu 1/3 a pedepsei. Oricum, în cazul în care condamnarea va fi cu executare, judecătorii vor scădea din pedeapsă perioada arestului la domiciliu, o măsură preventivă fracționată pe interval orare, în contextual în care Lupulescu a avut permisiunea de a merge la serviciu. Caracterizarea DSVSA a fost cea care a înclinat balanța judecătorilor, în această situație. Cu siguranță inspectorul DSVSA așteaptă o pedeapsă cu suspendare, iar avocații săi pregătesc apărarea în acest sens, numai că sunt câteva elemente care pot schimba în mod decisiv cursul previzibil al dosarului: pe lângă alcoolemia de 1,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, Lupulescu circula cu autoturismul având starea tehnică expirată și, mai mult, în mașină, în momentul producerii accidentului, se afla și un copil, aspect care reliefează atitudinea complet iresponsabilă a bărbatului.

Claudiu Matei

Judecătoria Tg-Jiu a acordat un termen de 40 de zile, până pe 20 decembrie, în dosarul în care este judecat Iulius Cristinel Lupulescu. Ar putea fi ultimul termen, înaintea pronunțării primei soluții, în acest caz în care inspectorul DSVSA a fost trimis în judecată, la jumătatea lunii aprilie a acestui an, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpa, vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pe 20 martie a.c., Iulius Cristinel Lupulescu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a accidentat-o, mortal, pe Mariana Bocea și l-a rănit grav pe soțul acesteia, Alexandru Bocea, pe trecerea de pietoni din fața Prefecturii Gorj.

Lupulescu a fost arestat preventiv doar 50 de zile, ulterior judecătorii au decis înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului la domiciliu, dar i-au dat posibilitatea acestuia de a merge la serviciu, adică, cinci zile pe săptămână arestul la domiciliu a fost fracționat pe intervale orare. Cum a fost posibil?

Pe 16 iunie, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a remis Judecătoriei Tg-Jiu o caracterizare prin care instituția, prin directorul executiv Iulian Sorin Ștefănescu, își exprima acordul ca funcționarul Lupulescu să-și reia activitatea. Cum documentul nu era tocmai ce își dorea apărarea inculpatului, pe 23 iunie, directorul DSVSA a semnat o nouă caracterizare, agramată, dar mai amplă, în care a precizat că instituția se confruntă cu deficit de personal, iar ”funcționarul public Lupulescu Iulius Cristinel, având experiență în cadrul instituției, acesta desfășurând o activitate ireproșabilă, având numai calificativul ”Foarte bine”, în cadrul instituției noastre”.

La termenul de a doua zi, 24 iunie, Judecătoria Tg-Jiu i-a admis cerea lui Lupulescu și i-a permis inculpatului ”să părăsească imobilul din mun. Tg-Jiu, unde execută măsura arestului la domiciliu, începând cu data de 27.06.2022, în intervalul orar 08:00-17:30, în zilele de luni până joi, și în intervalul orar 08:00-14:30 în ziua de vineri, în vederea prezentării la locul de muncă, respectiv la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, pe un traseu stabilit de către organele de supraveghere”.

Mai bine de trei luni a fost într-un așa zis arest la domiciliu Lupulescu, perioadă ce i se va scădea dintr-o eventuală pedeapsă.

De altfel, la ultimul termen de judecată, în prima zi a acestei luni, Lupulescu a recunoscut faptele, iar în aceste condiții va fi judecat pe așa numita procedură simplificată, care are ca și consecință reducerea cu 1/3 din pedeapsă.

Surprinzătoare este atitudinea extrem de îngăduitoare a judecătorilor în privința lui Lupulescu, în contextul în care, potrivit unor informații, acesta circula, în momentul în care a produs accidentul, cu inspecția tehnică periodică a autoturismului expirată.

Acest aspect relevă atitudinea sa față de obligațiile care incumbă din calitatea de participant la trafic, dar și din calitatea de părinte, în condițiile în care, în momentul accidentului, acesta era însoțit, în autoturism, de o altă persoană adultă și un copil.

Pentru termenul din luna decembrie instanța așteaptă unele documente încircumstanțiere și, cel mai probabil, va pronunța o soluție.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fiul lui Traian Pătrășcoiu, la un pas să preia locul Doinei Isar la SGA Gorj

Postat acum

on

De către

Conducerea SGA Gorj a transmis referatul de numire în funcția, lăsată vacantă de către Doina Isar de inginer șef la Serviciul de Gospodărire a Apelor, pentru Șerban Pătrășcoiu. Acesta este fiul șefului de la Aparegio și lucrează de șapte ani la Inspecție în cadrul SGA Gorj, după ce anterior a prestat, pentru scurt timp, la Biroul Tehnic.

În prezent, Șerban Pătrășcoiu este inspector în cadrul Biroului Inspecția Apelor. Nu se laudă cu amenzi date singur ci, doar in echipa cu colegii de la Craiova, acesta fiind inginer cu specializare instalații fitosanitare. Promovarea lui Șerban Pătrășcoiu este vehiculată însă de mai mult timp, încă de când postul avea ocupant pe Doina Isar care însă abia recent a intrat la pensie. Postul va fi ocupat în interimat până la organizarea unui concurs.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

S-a aprobat protestul șoferilor de la Brănești! Au venit jandarmii

Postat acum

on

De către

Protestul cetățenilor din Brănești, care va avea loc duminică de la orele 12.00 pe drumul dintre Capu Dealului și Bibești, drum județean plin de gropi, a fost aprobat astăzi de către jandarmerie. De altfel, la Brănești au venit astăzi reprezentanții IJJ Gorj care au avizat acest protest cerut de cetățeni ai comunei dar neaprobat de autoritatea locală.

Cetățenii nemulțumiți, conducători auto, vor mărșălui duminică pe acest drum pentru a atrage atenția autorităților că drumul le aduce doar prejudicii în privința autoturismelor și că s-au săturat de promisiuni.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Bombă: INFP cere bani pentru a oferi informații despre cutremure! FOTO

Postat acum

on

Institutul Național pentru Fizica Pământului solicită plata unor taxe, în cazul în care se doresc informații detaliate despre cutremurele înregistrate în România. INFP este o instituție finanțată de stat și folosește stații seismice cumpărate cu bani de la buget. Informațiile provenite de la stațiile seismice sunt de interes public major și nu ar trebui să fie supuse taxării.

„Urșii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului cer bani dacă vrei detalii despre cutremurele înregistrate cu aparatura cumpărată din bugetul de stat, mai mult cer bani și pentru „manopera” de citire a datelor, citire făcută de un angajat plătit din, ați ghicit, bugetul de stat.
De ce fac asta?
Simplu, să nu ii streseze nimeni.
PS: Stațiile amplasate în Gorj, acum o lună, nu apar în listă!”, conform unei postări de pe contul lui Cristi Tudor, gorjean din Lelești, care a dorit informații suplimentare despre seismele din Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR