Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Amănunte uluitoare din dosarul inspectorului DSVSA judecat pentru ucidere din culpă: alcoolemie 1,77 mg/l, starea tehnică expirată, un copil în mașină!

Postat acum

on

0 Shares

Procesul în care este judecat, pentru ucidere din culpă, Iulius Cristinel Lupulescu, inspectorul DSVSA, care, pe 20 martie a.c., a ucis o femeie, pe trecerea de pietoni din zona Prefecturii Gorj, iar pe soțul acesteia l-a rănit grav, se apropie de final. La termenul care a avut loc săptămâna trecută, Lupulescu a recunoscut faptele și dorește să fie judecat pe așa numita procedură simplificată, care are ca și consecință reducerea cu 1/3 a pedepsei. Oricum, în cazul în care condamnarea va fi cu executare, judecătorii vor scădea din pedeapsă perioada arestului la domiciliu, o măsură preventivă fracționată pe interval orare, în contextual în care Lupulescu a avut permisiunea de a merge la serviciu. Caracterizarea DSVSA a fost cea care a înclinat balanța judecătorilor, în această situație. Cu siguranță inspectorul DSVSA așteaptă o pedeapsă cu suspendare, iar avocații săi pregătesc apărarea în acest sens, numai că sunt câteva elemente care pot schimba în mod decisiv cursul previzibil al dosarului: pe lângă alcoolemia de 1,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, Lupulescu circula cu autoturismul având starea tehnică expirată și, mai mult, în mașină, în momentul producerii accidentului, se afla și un copil, aspect care reliefează atitudinea complet iresponsabilă a bărbatului.

Claudiu Matei

Judecătoria Tg-Jiu a acordat un termen de 40 de zile, până pe 20 decembrie, în dosarul în care este judecat Iulius Cristinel Lupulescu. Ar putea fi ultimul termen, înaintea pronunțării primei soluții, în acest caz în care inspectorul DSVSA a fost trimis în judecată, la jumătatea lunii aprilie a acestui an, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpa, vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pe 20 martie a.c., Iulius Cristinel Lupulescu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a accidentat-o, mortal, pe Mariana Bocea și l-a rănit grav pe soțul acesteia, Alexandru Bocea, pe trecerea de pietoni din fața Prefecturii Gorj.

Lupulescu a fost arestat preventiv doar 50 de zile, ulterior judecătorii au decis înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului la domiciliu, dar i-au dat posibilitatea acestuia de a merge la serviciu, adică, cinci zile pe săptămână arestul la domiciliu a fost fracționat pe intervale orare. Cum a fost posibil?

Pe 16 iunie, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a remis Judecătoriei Tg-Jiu o caracterizare prin care instituția, prin directorul executiv Iulian Sorin Ștefănescu, își exprima acordul ca funcționarul Lupulescu să-și reia activitatea. Cum documentul nu era tocmai ce își dorea apărarea inculpatului, pe 23 iunie, directorul DSVSA a semnat o nouă caracterizare, agramată, dar mai amplă, în care a precizat că instituția se confruntă cu deficit de personal, iar ”funcționarul public Lupulescu Iulius Cristinel, având experiență în cadrul instituției, acesta desfășurând o activitate ireproșabilă, având numai calificativul ”Foarte bine”, în cadrul instituției noastre”.

La termenul de a doua zi, 24 iunie, Judecătoria Tg-Jiu i-a admis cerea lui Lupulescu și i-a permis inculpatului ”să părăsească imobilul din mun. Tg-Jiu, unde execută măsura arestului la domiciliu, începând cu data de 27.06.2022, în intervalul orar 08:00-17:30, în zilele de luni până joi, și în intervalul orar 08:00-14:30 în ziua de vineri, în vederea prezentării la locul de muncă, respectiv la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, pe un traseu stabilit de către organele de supraveghere”.

Mai bine de trei luni a fost într-un așa zis arest la domiciliu Lupulescu, perioadă ce i se va scădea dintr-o eventuală pedeapsă.

De altfel, la ultimul termen de judecată, în prima zi a acestei luni, Lupulescu a recunoscut faptele, iar în aceste condiții va fi judecat pe așa numita procedură simplificată, care are ca și consecință reducerea cu 1/3 din pedeapsă.

Surprinzătoare este atitudinea extrem de îngăduitoare a judecătorilor în privința lui Lupulescu, în contextul în care, potrivit unor informații, acesta circula, în momentul în care a produs accidentul, cu inspecția tehnică periodică a autoturismului expirată.

Acest aspect relevă atitudinea sa față de obligațiile care incumbă din calitatea de participant la trafic, dar și din calitatea de părinte, în condițiile în care, în momentul accidentului, acesta era însoțit, în autoturism, de o altă persoană adultă și un copil.

Pentru termenul din luna decembrie instanța așteaptă unele documente încircumstanțiere și, cel mai probabil, va pronunța o soluție.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

95.000 de lei pentru Zilele Orașului Bumbești-Jiu, doar o sticlă de apă pentru copiii ajunși pe scenă

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Bumbești Jiu, una care se laudă cu excedent bugetar la fiecare final de an, a investit 95.000 de lei în Zilele Orașului, care au avut loc în weekend.

Banii s-au dus pe artiști, dar de umplutură pe scenă au urcat și copiii talentați ai orașului. Evident gratuit.. la finalul spectacolului copiii primind doar cate o sticlă de apă.

Nu la fel au stat lucrurile cu consilierii locali pentru care Constantin Bobaru a fost darnic, întinzând mesele.

O spune viitorul consilier local independent Georgian Urdescu care critica nepăsarea primarului și a aleșilor vizavi de copiii localității.

„Au trecut și zilele orașului Bumbești-Jiu. Elevii și copii localități Bumbești-Jiu după ce au cântat, au dansat, au recitat poezii nu au primit decât o sticlă de apă( și asta nu toți). Măcar bine că au primit mâncare și băutură consilierii locali, foști consilieri locali și personalitățile orașului și județului Gorj. Nu ne mai facem bine!Vai de soarta noastră. Dacă se dădea o prăjitură, o înghețată, 3 mici, o cutie de bomboane sau o friptură pentru fiecare copil care a prestat activități pentru a încânta cetățenii orașului Bumbești-Jiu nu mai rămâneau bani pentru lăutari”, spune alesul local care a obținut 515 voturi că și independent pe 9 iunie.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ilie Petroi: „Simpatizanții PNL, fără limite! Au bătut în drumul mare o persoană care făcea campanie PSD”!

Postat acum

on

De către

Primarul de Aninoasa, Ilie Petroi, avertizează că simpatizații PNL din localitate ar fi în stare de orice: „de la rupt de afișe la bătaie”, făcând public un incident petrecut în localitate.

„Simpatizanții lui Marius Dimulescu fără limite! Au bătut în drumul mare o persoana care făcea campanie PSD. Să ne închipuim cum va arata Primăria cu astfel de oamenii!”, a transmis Ilie Petroi, cu fotografia de mai sus.

Cristian Mîndruț i-a răspuns primarului astfel: „Eu sunt Cristian Mîndruț, așadar când trimiți oameni să supravegheze comuna, nu-i pune neapărat să se uite în curțile oamenilor. Atât așteptai să te victimizezi puțin, Primarul suprem care ești dumneata!.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fostul primar a refuzat să spele geamurile la Școala Gimnaziala Dănești

Postat acum

on

De către

Fostul primar de Dănesti, Mădălin Paliță, a ignorat sentința instanței de judecată privind efectuarea celor 60 de zile de muncă în folosul comunității, la școala gimnazială din localitate. Printr-un tertip a cerut instanței, după ce Serviciul de Probațiune Gorj l-a dat în judecată, să efectueze zilele respective la distanță de Dănești, pentru a fi doar pontat și deloc pus la muncă.

Instanța a impus că acesta să facă zilele de muncă în folosul comunității la Direcția de Patrimoniu Târgu Jiu sau la Liceul nr.2 din municipiu. În paralel a făcut contestație în anulare, la instanță, cu privire la comiterea infracțiunii de ultraj, pentru care a fost deja condamnat cu suspendare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!