Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Amănunte uluitoare din dosarul inspectorului DSVSA judecat pentru ucidere din culpă: alcoolemie 1,77 mg/l, starea tehnică expirată, un copil în mașină!

Postat acum

on

Procesul în care este judecat, pentru ucidere din culpă, Iulius Cristinel Lupulescu, inspectorul DSVSA, care, pe 20 martie a.c., a ucis o femeie, pe trecerea de pietoni din zona Prefecturii Gorj, iar pe soțul acesteia l-a rănit grav, se apropie de final. La termenul care a avut loc săptămâna trecută, Lupulescu a recunoscut faptele și dorește să fie judecat pe așa numita procedură simplificată, care are ca și consecință reducerea cu 1/3 a pedepsei. Oricum, în cazul în care condamnarea va fi cu executare, judecătorii vor scădea din pedeapsă perioada arestului la domiciliu, o măsură preventivă fracționată pe interval orare, în contextual în care Lupulescu a avut permisiunea de a merge la serviciu. Caracterizarea DSVSA a fost cea care a înclinat balanța judecătorilor, în această situație. Cu siguranță inspectorul DSVSA așteaptă o pedeapsă cu suspendare, iar avocații săi pregătesc apărarea în acest sens, numai că sunt câteva elemente care pot schimba în mod decisiv cursul previzibil al dosarului: pe lângă alcoolemia de 1,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, Lupulescu circula cu autoturismul având starea tehnică expirată și, mai mult, în mașină, în momentul producerii accidentului, se afla și un copil, aspect care reliefează atitudinea complet iresponsabilă a bărbatului.

Claudiu Matei

Judecătoria Tg-Jiu a acordat un termen de 40 de zile, până pe 20 decembrie, în dosarul în care este judecat Iulius Cristinel Lupulescu. Ar putea fi ultimul termen, înaintea pronunțării primei soluții, în acest caz în care inspectorul DSVSA a fost trimis în judecată, la jumătatea lunii aprilie a acestui an, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpa, vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pe 20 martie a.c., Iulius Cristinel Lupulescu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a accidentat-o, mortal, pe Mariana Bocea și l-a rănit grav pe soțul acesteia, Alexandru Bocea, pe trecerea de pietoni din fața Prefecturii Gorj.

Lupulescu a fost arestat preventiv doar 50 de zile, ulterior judecătorii au decis înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului la domiciliu, dar i-au dat posibilitatea acestuia de a merge la serviciu, adică, cinci zile pe săptămână arestul la domiciliu a fost fracționat pe intervale orare. Cum a fost posibil?

Pe 16 iunie, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a remis Judecătoriei Tg-Jiu o caracterizare prin care instituția, prin directorul executiv Iulian Sorin Ștefănescu, își exprima acordul ca funcționarul Lupulescu să-și reia activitatea. Cum documentul nu era tocmai ce își dorea apărarea inculpatului, pe 23 iunie, directorul DSVSA a semnat o nouă caracterizare, agramată, dar mai amplă, în care a precizat că instituția se confruntă cu deficit de personal, iar ”funcționarul public Lupulescu Iulius Cristinel, având experiență în cadrul instituției, acesta desfășurând o activitate ireproșabilă, având numai calificativul ”Foarte bine”, în cadrul instituției noastre”.

La termenul de a doua zi, 24 iunie, Judecătoria Tg-Jiu i-a admis cerea lui Lupulescu și i-a permis inculpatului ”să părăsească imobilul din mun. Tg-Jiu, unde execută măsura arestului la domiciliu, începând cu data de 27.06.2022, în intervalul orar 08:00-17:30, în zilele de luni până joi, și în intervalul orar 08:00-14:30 în ziua de vineri, în vederea prezentării la locul de muncă, respectiv la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, pe un traseu stabilit de către organele de supraveghere”.

Mai bine de trei luni a fost într-un așa zis arest la domiciliu Lupulescu, perioadă ce i se va scădea dintr-o eventuală pedeapsă.

De altfel, la ultimul termen de judecată, în prima zi a acestei luni, Lupulescu a recunoscut faptele, iar în aceste condiții va fi judecat pe așa numita procedură simplificată, care are ca și consecință reducerea cu 1/3 din pedeapsă.

Surprinzătoare este atitudinea extrem de îngăduitoare a judecătorilor în privința lui Lupulescu, în contextul în care, potrivit unor informații, acesta circula, în momentul în care a produs accidentul, cu inspecția tehnică periodică a autoturismului expirată.

Acest aspect relevă atitudinea sa față de obligațiile care incumbă din calitatea de participant la trafic, dar și din calitatea de părinte, în condițiile în care, în momentul accidentului, acesta era însoțit, în autoturism, de o altă persoană adultă și un copil.

Pentru termenul din luna decembrie instanța așteaptă unele documente încircumstanțiere și, cel mai probabil, va pronunța o soluție.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Bărbatul care s-a autoincendiat are arsuri de gradele II şi III pe coapse şi abdomen!

Postat acum

on

De către

Bărbatul din Brădiceni, în vârstă de 65 de ani, care s-a autoincendiat astăzi în fața Primăriei Peștișani supărat că nu i-au fost retrocedate niste terenuri, are arsuri de gradele II și III pe coapse și pe abdomen. Gravitatea situației impune transferarea pacientului de la SJU Târgu Jiu la Craiova, la spitalul care deține secție de chirurgie plastică.

Bărbatul a ajuns la spitalul din municipiu cu un echipaj SMURD. Omul și-a dat foc în fața primariei din supărare fără a discuta însă cu reprezentanții instituției. Omul a încercat să stingă singur focul de pe picioare și s-a așezat jos. Atunci a fost văzut de salariații primăriei care i-au sărit în ajutor cu apă și cu propriile haine.

„La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj şi o ambulanţă din cadrul SAJ Gorj care au constatat că persoana fusese ajutată de către martorii acestui eveniment în sensul că focul a fost stins. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 care este conştient şi care a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare şi abdomenului. Colegii noştri i-au acordat primul ajutor calificat la faţa locului, iar ulterior l-au transportat la UPU Târgu Jiu”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

În cauză s-a întocmit însă dosar penal. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul unic 112 cu privire la faptul că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Peştişani, în timp ce se afla în faţa unei instituţii publice din localitate, s-ar fi autoincendiat. La faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul ISU Gorj şi Serviciului de Ambulanţă Gorj, bărbatului fiindu-i acordat primul ajutor, ulterior fiind transportat la o unitate medicală. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cauzele producerii evenimentului”, au anunţat reprezentanţii IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR