Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Acuză personalul medical de la Psihiatrie că a agresat-o fizic: ”M-a legat de pat și m-a strâns de gât. Am ajuns și la UPU cu capul spart!”. Medicii legiști au consemnat leziunile traumatice într-un certificat!

Postat acum

on

 

O tânără de 20 de ani din Tg-Jiu a mers la spital să avorteze și a fost internată la Psihiatrie. Aproape o lună de zile a trăit un coșmar. A fost legată de pat, agresată, lovită cu mătura. Într-un final a reușit să evadeze. Doar pentru câteva ore. Doar pentru a anunța poliția. Au trecut aproape două luni de atunci și nimeni nu a pățit nimic. La poliție nu există nicio sesizare cu privire la agresiunile denunțate de tânără și nici cercetări cu referire la leziunile menționate în certificatul medico-legal deținut de aceasta.

 Claudiu Matei

 Tinela e studentă la medicină. Are 20 de ani și viața n-a fost tocmai blândă cu ea. În urmă cu două luni a decis să meargă la spitalul din Bumbești-Jiu să avorteze. A fost testată pozitiv la două teste rapide efectuate la triajul epidemiologic la intrarea în unitatea medicală, așa că a fost trimisă la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu. Vestea bună era că nu avea COVID-19, vestea cea rea a fost că medicii au decis să o trimită la Psihiatrie. După un episod violent, i s-au administrat sedative și a fost legată de pat.

Asistentul medical Gheorghe Popescu a legat-o de pat și a agresat-o fizic, susține tânăra.

În zilele care au urmat, Tinela a sunat de câteva ori la numărul de urgență 112 și a sesizat că a fost bătută în spital.

”M-a legat de pat și m-a strâns de gât. Am ajuns și la UPU cu capul spart pentru că m-au trântit jos din pat”, spune Tinela.

Pe 4 iunie a.c., Tinela a fost examinată de un medic legist care a constatat că aceasta prezenta mai multe echimoze și escoriații în zona gâtului, la nivelul antebrațului, pe ambele mâini, la nivelul coapsei și acuza dureri de cap, amețeli, dureri la nivelul umerilor și mâinii.

Concluziile medicului legist, consemnate în certificatul medico-legal, au fost că Tinela prezenta ”leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 1 iunie 2020 prin lovire sau de corp dur” și necesita 2-3 zile de îngrijiri medicale.

La un moment dat, tânăra a reușit să fugă din Psihiatrie, iar când a ajuns acasă a sunat, din nou, la poliție. Le-a povestit totul polițiștilor care au însoțit-o înapoi la spital.

Tânăra susține că acela n-a fost singurul episod violent, în perioada cât a fost internată în Secția de Psihiatrie a SJU Tg-Jiu, ci a mai fost lovită și de către o așa zisă ”doamnă” Lili, despre care nu știe cu exactitate dacă e infirmieră sau femeie de serviciu.

”M-a bătut cu mătura, doamna Lili. M-a lovit în spate”, afirmă Tinela.

Când s-a externat a mers de câteva ori la poliție să vadă în ce stadiu sunt cercetările, pentru că n-o chemase nimeni să dea declarații, să detalieze. A constatat, cu stupoare, că nu există nicio sesizare care să fi declanșat cercetări cu privire la agresiunile pe care le-a suportat în spital. ”Ultima dată mi-au zis să mă adresez instanței, direct, să nu mai aștept după ei!, spune dezarmată tânăra.

În urmă cu o lună și jumătate reprezentanții IPJ Gorj au precizat, pentru presa locală, că nu au avut nicio sesizare în care tânăra să fi reclamat că a fost agresată de personalul medical.

UPDATE : Ca urmare a declarațiilor false ale pacientei din Secția Psihiatrie, asistentul medical Popescu Gheorghe, face următoarele precizări : Afirmațiile pacientei care a relatat că ar fi suferit agresiuni fizice, provocate de către mine, nu au nici o bază reală.Dealtfel, sentimentele de persecuție pot exista in cadrul bolii pentru care pacienta a fost internată. Astfel, pacienta afirma fals si tendențios că : „am ajuns la UPU cu capul spart „Precizez că în tura in timpul căreia s-a lovit, nu eram de serviciu in spital (atunci când sedată fiind a căzut din pat, a fost trimisă de cei care lucrau în tura respectivă pentru control , în urma căruia s-a constatat că aceasta nu prezenta nici o leziune. Având în vedere starea de agitație psiho-motorie (și-a agresat fizic inclusiv tatăl, a rupt echipamentul de protecție al cadrelor medicale )cât și pentru recoltarea de sânge pentru analizele medicale, pacienta a fost imobilizată.Imobilizarea s-a efectuat conform indicațiilor din Foaia de observație și conform protocolului medical.Referitor la certificatul medico-legal „obținut” de aceasta în care sunt notate câteva echimoze și zgârieturi ( deși pacienta a fost examinată de mai multi medici, care nu au constatat nimic ).Chiar daca s-ar fi observat leziuni minore, precizez că: pacienta avea 2 teste rapide pozitive la covid-19 ,era extrem de agitata, agresiva verbal și impulsiva.Această s-a autovătamat, atunci când a rupt cu mâinile suportul de prosoape prins în perete cu 3 holsuruburi , ulterior lovind și deteriorând cu acesta,pereții și ușile din saloanele in care a fost spitalizată .
Acesta este adevărul dovedit prin actele realizate in timpul spitalizării pacientei, adevăr susținut de către mine și colegii de serviciu. Asistent medical Popescu Gheorghe

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ambulanța la Albeni! Șoferului de pe microbuzul școlar i s-a făcut rău la cosit

Postat acum

on

De către

Titel Gruianu, șofer pe microbuzul școlar la Albeni, pus de primar la cosit, după o ceartă cu acesta în sediul primăriei, primește ajutor medical la această oră, în centrul localității. Angajatului de 60 ani i s-a făcut rău în timp ce presta munci fizice, la cererea edilului local, care astăzi l-a supravegheat pe angajat, în timp ce respectivul lucra la peste 38 de grade Celsius.

Omului, pus sa facă aceste activități încă de luni, i s-a făcut rău în timp ce muncea, și la fața locului a ajuns o ambulanță. Fiul salariatului a anunțat ITM Gorj.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cariera privată care înfunda lacul din Slivilești cu steril, amendată de Gardă de Mediu

Postat acum

on

De către

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj, trimiși la lacul din Samarinești de către prefectul de Gorj Corneliu Răducan Morega, au finalizat o primă etapă de control la o exploatare minieră privată care își desfășoară activitate pe suprafața administrativă a localităților Slivilești și Samarinești. Prima parte a verificării s-a lăsat cu o primă amendă pentru privatul care folosea lacul drept groapa in care își aruncă sterilul rezultat din activitatea de explorare.

‘Din primele cercetări efectuate s-a constatat încălcarea prevederilor legale din domeniul gestionării deșeurilor din industria extractivă (steril ) motiv pentru care societatea in cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 30. 000 lei. Deoarece sunt necesare clarificări de la toate entitățile care au emis avize pentru desfășurarea acestei activități, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au decis prin măsuri interzicerea oricărei activități miniere care are legătură cu suprafața luciului de apă afectat. Verificările vor continua”, a anunțat Garda de Mediu Gorj.

Reamintim că, însuși primarul de Slivilești a tratat cu superficialitate ilegalitatea care se petrecea pe raza comunei sale, considerând că lacul înfundat cu pământ era doar ,,o groapă”. Asta deși lacul este populat, fiind plin de pești, lucru demonstrat de pescarii care frecventează periodic zona.

Prefectul de Gorj a intervenit însă rapid și a trimis acolo comisarii Gărzii de Mediu, reprezentantul Guvernului în teritoriu acționând conform legii în acest incident grav de mediu.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Ce pești trăiesc în ,,groapa” din Slivilești, ajunsă bătaia de joc a autorităților

Postat acum

on

De către

Lacul natural de la Slivilești, sat Miculești, astupat sistematic cu steril de către angajații unei firme private, face obiectul unui amplu control coordonat de prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega. Decizia prefectului de a trimite verificatori în zona este una normală, anormale sunt însă declarațiile primarului de Slivilești, care, cu siguranță, pe mâna cu patronul firmei private, a încercat să ducă în derizoriu dezastrul de mediu, semnalat de mass media.

Bucurescu spune astfel despre lacul natural de pe raza localității sale că este doar ,,o groapă”, fără prea mare importanță, ce trebuie astupată. Asta pentru că, dacă tot nu s-au făcut ecologizări de către minerit, măcar bine că le face acum privatul amic al primarului. Mai mult, primarul zice că aceiași groapa a avut proprietar care a vândut-o la cariera care face bine că o astupă.

De noaptea minții!!!

Spusele edilului șochează cetățenii din zonă, și mai ales pescarii care știu ,, groapa” de patru decenii, și au prins acolo exemplare extrem de mari și de frumoase.

„Ce sa zică și primarul?? Că vorba aia, știm cu toti cine este cel ce are microcariere pe zonele de Miculești. Afacerile se fac împreună, ochii se închid, totul merge strună, degeaba noi ne agitam pe aici, pentru că, cursul tot ala va fi, exact cum s-a intamplat cu balta de la Steic”, a spus un cetățean din zona Motru.

„Bine ar fi să rămână asa. Este baltă sălbatică formată de la o mină. De la mama natură. Nu este a primarului si nu cred ca are proprietar”, a spus un altul.

Deci după cum declară domnu primar e clar ca încearcă să acopere problema. Sper ca cei de la mediu să insiste cu ancheta. Și apropo. Groapa aia este formata de vreo 40. de ani, nu de 20. Eu asa o stiu de cand eram copil”, a mai completat un cetățean.

„Acum vreo 25 de ani am pescuit acolo.. Și nu părea nici groapă, nici ceva nou”, a mai spus un pescar.

Mafioți peste tot în țară. Distrug tot ceea ce este frumos pentru propriile buzunare”, a completat un gorjean.

„Ce proprietate privată mai omule când AJVPS-ul controlează anual pescari pe balta asta??? Daca ar fi proprietate privată ei nu ar avea ce cauta să controleze și dacă nu am dreptate cineva să mă contrazică cu ce spun!„, a completat și o femeie. „Ce 20 de ani are groapa asta mai asa cum ii zici tu!!! Băi nene, am 35 de ani si la vârsta de 6 ani eram cu taicamiu pe balta asta. Mai mincinoșilor nu va mai saturați de bani”, a mai spus aceasta. „Dupa Meri și Potcoava este cel mai frumos lac din zona noastra!”, a mai declarat localnica.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR