Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Acuză personalul medical de la Psihiatrie că a agresat-o fizic: ”M-a legat de pat și m-a strâns de gât. Am ajuns și la UPU cu capul spart!”. Medicii legiști au consemnat leziunile traumatice într-un certificat!

Postat acum

on

 

O tânără de 20 de ani din Tg-Jiu a mers la spital să avorteze și a fost internată la Psihiatrie. Aproape o lună de zile a trăit un coșmar. A fost legată de pat, agresată, lovită cu mătura. Într-un final a reușit să evadeze. Doar pentru câteva ore. Doar pentru a anunța poliția. Au trecut aproape două luni de atunci și nimeni nu a pățit nimic. La poliție nu există nicio sesizare cu privire la agresiunile denunțate de tânără și nici cercetări cu referire la leziunile menționate în certificatul medico-legal deținut de aceasta.

 Claudiu Matei

 Tinela e studentă la medicină. Are 20 de ani și viața n-a fost tocmai blândă cu ea. În urmă cu două luni a decis să meargă la spitalul din Bumbești-Jiu să avorteze. A fost testată pozitiv la două teste rapide efectuate la triajul epidemiologic la intrarea în unitatea medicală, așa că a fost trimisă la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu. Vestea bună era că nu avea COVID-19, vestea cea rea a fost că medicii au decis să o trimită la Psihiatrie. După un episod violent, i s-au administrat sedative și a fost legată de pat.

Asistentul medical Gheorghe Popescu a legat-o de pat și a agresat-o fizic, susține tânăra.

În zilele care au urmat, Tinela a sunat de câteva ori la numărul de urgență 112 și a sesizat că a fost bătută în spital.

”M-a legat de pat și m-a strâns de gât. Am ajuns și la UPU cu capul spart pentru că m-au trântit jos din pat”, spune Tinela.

Pe 4 iunie a.c., Tinela a fost examinată de un medic legist care a constatat că aceasta prezenta mai multe echimoze și escoriații în zona gâtului, la nivelul antebrațului, pe ambele mâini, la nivelul coapsei și acuza dureri de cap, amețeli, dureri la nivelul umerilor și mâinii.

Concluziile medicului legist, consemnate în certificatul medico-legal, au fost că Tinela prezenta ”leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 1 iunie 2020 prin lovire sau de corp dur” și necesita 2-3 zile de îngrijiri medicale.

La un moment dat, tânăra a reușit să fugă din Psihiatrie, iar când a ajuns acasă a sunat, din nou, la poliție. Le-a povestit totul polițiștilor care au însoțit-o înapoi la spital.

Tânăra susține că acela n-a fost singurul episod violent, în perioada cât a fost internată în Secția de Psihiatrie a SJU Tg-Jiu, ci a mai fost lovită și de către o așa zisă ”doamnă” Lili, despre care nu știe cu exactitate dacă e infirmieră sau femeie de serviciu.

”M-a bătut cu mătura, doamna Lili. M-a lovit în spate”, afirmă Tinela.

Când s-a externat a mers de câteva ori la poliție să vadă în ce stadiu sunt cercetările, pentru că n-o chemase nimeni să dea declarații, să detalieze. A constatat, cu stupoare, că nu există nicio sesizare care să fi declanșat cercetări cu privire la agresiunile pe care le-a suportat în spital. ”Ultima dată mi-au zis să mă adresez instanței, direct, să nu mai aștept după ei!, spune dezarmată tânăra.

În urmă cu o lună și jumătate reprezentanții IPJ Gorj au precizat, pentru presa locală, că nu au avut nicio sesizare în care tânăra să fi reclamat că a fost agresată de personalul medical.

UPDATE : Ca urmare a declarațiilor false ale pacientei din Secția Psihiatrie, asistentul medical Popescu Gheorghe, face următoarele precizări : Afirmațiile pacientei care a relatat că ar fi suferit agresiuni fizice, provocate de către mine, nu au nici o bază reală.Dealtfel, sentimentele de persecuție pot exista in cadrul bolii pentru care pacienta a fost internată. Astfel, pacienta afirma fals si tendențios că : „am ajuns la UPU cu capul spart „Precizez că în tura in timpul căreia s-a lovit, nu eram de serviciu in spital (atunci când sedată fiind a căzut din pat, a fost trimisă de cei care lucrau în tura respectivă pentru control , în urma căruia s-a constatat că aceasta nu prezenta nici o leziune. Având în vedere starea de agitație psiho-motorie (și-a agresat fizic inclusiv tatăl, a rupt echipamentul de protecție al cadrelor medicale )cât și pentru recoltarea de sânge pentru analizele medicale, pacienta a fost imobilizată.Imobilizarea s-a efectuat conform indicațiilor din Foaia de observație și conform protocolului medical.Referitor la certificatul medico-legal „obținut” de aceasta în care sunt notate câteva echimoze și zgârieturi ( deși pacienta a fost examinată de mai multi medici, care nu au constatat nimic ).Chiar daca s-ar fi observat leziuni minore, precizez că: pacienta avea 2 teste rapide pozitive la covid-19 ,era extrem de agitata, agresiva verbal și impulsiva.Această s-a autovătamat, atunci când a rupt cu mâinile suportul de prosoape prins în perete cu 3 holsuruburi , ulterior lovind și deteriorând cu acesta,pereții și ușile din saloanele in care a fost spitalizată .
Acesta este adevărul dovedit prin actele realizate in timpul spitalizării pacientei, adevăr susținut de către mine și colegii de serviciu. Asistent medical Popescu Gheorghe

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

VIDEO EXCLUSIV: Adolescentă din Târgu Jiu, bătută și umilită de alte tinere. Imagini ȘOCANTE

Postat acum

on

De către

Update 2:

Apar noi informații în cazul agresoarelor minorei de 12 ani. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj este vorba despre două surori, de 15 si 17 ani, de la Țicleni si încă o elevă de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu”. Evenimentul s-ar fi petrecut luni la ora 12, dar nu în incinta vreunei școli. Cele două surori au fost retinute pentru 24 de ore.

Update:

„In urma investigațiilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că la data de 10 mai a.c., in timp ce o minora de 12 ani, din comuna Jupanesti se afla pe Aleea Unirii din Târgu Jiu (in zona Complexului Comercial Gârdu), a fost agresata si amenințată cu acte de violenta de patru minore cu varste cuprinse între 15 si 17 ani, din comuna Săulesti, Jupanesti, respectiv orasul Țicleni.
In cauza s a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și lovire sau alte violențe, in care se continuă cercetările pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc fapta.
Politistii au lua masura reținerii pt 24 de ore si au introdus in Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj doua minore de 17 ani, din comuna Saulesti si orasul Ticeleni, iar celelalte doua minore urmează sa fie examinate in vederea stabilirii discernământului”, a transmis IPJ Gorj.

Scene ȘOCANTE într-un filmuleț apărut în mediul on-line. În imagini se observă cum o adolescentă este bătută și umilită de alte trei tinere. Tânăra este luată la palme, trasă de păr, scuipată, iar la un moment dat este chiar trântită la pământ acolo unde tinerele continuă să o lovească. Incidentul are loc în Târgu Jiu, iar victimei i se reamintește că a fost avertizată că dacă va fi prinsa în oraș va fi bătută. Scenele sunt de un cinism feroce, acest gen de incident nefiind primul de acest gen în Gorj.

În timp ce o tânără filmează, alte două o lovesc pe victimă cu palmele și o trag de păr, târând-o pe pământ. Vă avertizăm că urmează imagini ȘOCANTE.

Un incident similar s-a petrecut în septembrie anul trecut tot la Târgu Jiu, victima fiind o fata de 13 ani.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Jackie Chan de la Minprest! Caratistul Gîrjoabă sparge geamuri cu piciorul și bagă teroare în angajate

Postat acum

on

De către

Gabriel Vasile Gîrjoabă, garantat de PNL Gorj în funcția de director general al Minprest Serv SA, cu mandat de doi ani, nu-și poate expune coerent argumentele deciziilor manageriale, așa că apelează la tehnici din artele marțiale, cu răcnetele și gesturile aferente.

Dacă-l descopereau scenariștii de la Hollywood înaintea regizorilor din PNL, Gabriel Gârjoabă putea avea o carieră strălucită în cinematografie, cel puțin în rolul de bufon la curtea vreunui rege.

Dar cum liberalii l-au găsit mai întâi, pe când presta ca economist la SRL-ul din Gureni-Peștișani, la care era unic asociat, s-au gândit că e numai bun de pus să conducă peste o mie de angajați ai societății Minprest Serv SA, la care acționar majoritar este CE Oltenia.

Cum a fost aburcat în funcție, Gîrjoabă și-a descoperit calități de maestru shaolin.

Așa se face că, relativ recent, nervos fiind pe salariații din compartimentul economic, care au refuzat, constant, să-i accepte unele deconturi pe carburant, peste sumele aprobate în Bugetul de Venituri și Cheltuieli al societății, Gârjoabă și-a etalat abilitățile în arte marțiale și a lovit ușa directorului economic cu piciorul.

 

Au fost câteva momente de panică printre angajatele TESA care au văzut scena de kung fu și pe Gabi Chan în transă, susțin surse din cadrul Minprest.

Imaginea cu geamul spart de la ușa pe care a lovit-o cu piciorul spune totul despre managerul cerebral creditat de liberali la conducerea Minprest. Geamul a fost înlocuit în câteva minute, spun sursele citate, ca să acopere urmele shaolinului, dar mai ales pentru că de spaimă, unele angajate au intenționat să sune la 112.

Profesional, Gabi Chan e bine: la finele lunii trecute, Consiliul de Administrație tocmai l-a pus să refacă Planul de reorganizare al Minprest Serv SA și să prezinte soluții reale și cuantificate prin care să fie duse la îndeplinire, întocmai, măsurile asumate prin Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs. Deci, momentan, Gabi Chan e preocupat să urmeze calea înțelepciunii.

Claudiu Matei

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Corpul de Control al Prefectului, la Primăria Albeni

Postat acum

on

De către

Corpul de Control al Prefectului se află la Primăria Albeni pentru verificări legate de legalitatea actelor emise de instituția publică. UAT-ul se află în mijlocul unui nou scandal după ce asistentul comunitar al primăriei și o asistenta medicală au recunoscut că i-au dat mită primarului Stan pentru angajare iar ambii pentru primirea sporului Covid.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR