Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Acuză personalul medical de la Psihiatrie că a agresat-o fizic: ”M-a legat de pat și m-a strâns de gât. Am ajuns și la UPU cu capul spart!”. Medicii legiști au consemnat leziunile traumatice într-un certificat!

Postat acum

on

 

O tânără de 20 de ani din Tg-Jiu a mers la spital să avorteze și a fost internată la Psihiatrie. Aproape o lună de zile a trăit un coșmar. A fost legată de pat, agresată, lovită cu mătura. Într-un final a reușit să evadeze. Doar pentru câteva ore. Doar pentru a anunța poliția. Au trecut aproape două luni de atunci și nimeni nu a pățit nimic. La poliție nu există nicio sesizare cu privire la agresiunile denunțate de tânără și nici cercetări cu referire la leziunile menționate în certificatul medico-legal deținut de aceasta.

 Claudiu Matei

 Tinela e studentă la medicină. Are 20 de ani și viața n-a fost tocmai blândă cu ea. În urmă cu două luni a decis să meargă la spitalul din Bumbești-Jiu să avorteze. A fost testată pozitiv la două teste rapide efectuate la triajul epidemiologic la intrarea în unitatea medicală, așa că a fost trimisă la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu. Vestea bună era că nu avea COVID-19, vestea cea rea a fost că medicii au decis să o trimită la Psihiatrie. După un episod violent, i s-au administrat sedative și a fost legată de pat.

Asistentul medical Gheorghe Popescu a legat-o de pat și a agresat-o fizic, susține tânăra.

În zilele care au urmat, Tinela a sunat de câteva ori la numărul de urgență 112 și a sesizat că a fost bătută în spital.

”M-a legat de pat și m-a strâns de gât. Am ajuns și la UPU cu capul spart pentru că m-au trântit jos din pat”, spune Tinela.

Pe 4 iunie a.c., Tinela a fost examinată de un medic legist care a constatat că aceasta prezenta mai multe echimoze și escoriații în zona gâtului, la nivelul antebrațului, pe ambele mâini, la nivelul coapsei și acuza dureri de cap, amețeli, dureri la nivelul umerilor și mâinii.

Concluziile medicului legist, consemnate în certificatul medico-legal, au fost că Tinela prezenta ”leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 1 iunie 2020 prin lovire sau de corp dur” și necesita 2-3 zile de îngrijiri medicale.

La un moment dat, tânăra a reușit să fugă din Psihiatrie, iar când a ajuns acasă a sunat, din nou, la poliție. Le-a povestit totul polițiștilor care au însoțit-o înapoi la spital.

Tânăra susține că acela n-a fost singurul episod violent, în perioada cât a fost internată în Secția de Psihiatrie a SJU Tg-Jiu, ci a mai fost lovită și de către o așa zisă ”doamnă” Lili, despre care nu știe cu exactitate dacă e infirmieră sau femeie de serviciu.

”M-a bătut cu mătura, doamna Lili. M-a lovit în spate”, afirmă Tinela.

Când s-a externat a mers de câteva ori la poliție să vadă în ce stadiu sunt cercetările, pentru că n-o chemase nimeni să dea declarații, să detalieze. A constatat, cu stupoare, că nu există nicio sesizare care să fi declanșat cercetări cu privire la agresiunile pe care le-a suportat în spital. ”Ultima dată mi-au zis să mă adresez instanței, direct, să nu mai aștept după ei!, spune dezarmată tânăra.

În urmă cu o lună și jumătate reprezentanții IPJ Gorj au precizat, pentru presa locală, că nu au avut nicio sesizare în care tânăra să fi reclamat că a fost agresată de personalul medical.

UPDATE : Ca urmare a declarațiilor false ale pacientei din Secția Psihiatrie, asistentul medical Popescu Gheorghe, face următoarele precizări : Afirmațiile pacientei care a relatat că ar fi suferit agresiuni fizice, provocate de către mine, nu au nici o bază reală.Dealtfel, sentimentele de persecuție pot exista in cadrul bolii pentru care pacienta a fost internată. Astfel, pacienta afirma fals si tendențios că : „am ajuns la UPU cu capul spart „Precizez că în tura in timpul căreia s-a lovit, nu eram de serviciu in spital (atunci când sedată fiind a căzut din pat, a fost trimisă de cei care lucrau în tura respectivă pentru control , în urma căruia s-a constatat că aceasta nu prezenta nici o leziune. Având în vedere starea de agitație psiho-motorie (și-a agresat fizic inclusiv tatăl, a rupt echipamentul de protecție al cadrelor medicale )cât și pentru recoltarea de sânge pentru analizele medicale, pacienta a fost imobilizată.Imobilizarea s-a efectuat conform indicațiilor din Foaia de observație și conform protocolului medical.Referitor la certificatul medico-legal „obținut” de aceasta în care sunt notate câteva echimoze și zgârieturi ( deși pacienta a fost examinată de mai multi medici, care nu au constatat nimic ).Chiar daca s-ar fi observat leziuni minore, precizez că: pacienta avea 2 teste rapide pozitive la covid-19 ,era extrem de agitata, agresiva verbal și impulsiva.Această s-a autovătamat, atunci când a rupt cu mâinile suportul de prosoape prins în perete cu 3 holsuruburi , ulterior lovind și deteriorând cu acesta,pereții și ușile din saloanele in care a fost spitalizată .
Acesta este adevărul dovedit prin actele realizate in timpul spitalizării pacientei, adevăr susținut de către mine și colegii de serviciu. Asistent medical Popescu Gheorghe

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Date false la recensământul din Gorj! Primăriile își protejează astfel angajații

Postat acum

on

De către

În mai multe localități din Gorj s-au oferit recenzorilor date false, interesul de a majora populația comunelor a fost unul gândit de primării. La un număr redus de populație, scad și posturile din UAT-uri. Funcționarii rămân pe posturi, cu un recensământ făcut din pix, iar salariile nu scad.

Șocant a fost când s-a făcut o comparație între cifrele de la recensământul din localitățile respective și datele de la Evidența Populației. O astfel de diferența s-a constatat în comuna Roșia de Amaradia.

„Am avut o populaţie de 3.628. Cu alunecările de teren s-au mai mutat la Cojani şi la Câmpu Mare. Scopul nostru era să avem tot peste 3.000, ca să rămânem localitate de gradul II. De asta ne-am luptat şi noi cu echipa primăriei şi cu recenzorii. Avem peste 3.100 şi asta înseamnă că rămânem comună de gradul II“, a menționat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

În comunele unde există astfel de probleme se vor face verificări anunță Direcția Județeană de Statistică.

Primele rezultate ale recensământului vor fi publicate în decembrie 2022, a anunțat luni INS.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Gorjeancă, fost ofițer de penitenciare, vedetă pe o platformă on-line destinată adulților!

Postat acum

on

De către

După ce a activat vreme de câțiva ani la Penitenciarul Tg-Jiu, o tânără gorjeancă a ajuns director al unui penitenciar în Dolj, însă a fost nevoită să se pensioneze, în urma unor scandaluri de răsunet. Ulterior, gorjeanca s-a apucat să facă sport în mod intensiv și-a mărit bustul și a devenit vedetă pe o platformă online pentru adulți.

Cu un nou aspect fizic, tânăra și-a deschis un cont pe platforma OnlyFans, cu numele „Sexy Brunette”, unde a început să posteze, contra cost, filmări și fotografii în care apare în ipostaze indecente, potrivit Gândul.ro.

„Sunt singura fată de pe OnlyFans care oferă posibilitatea tuturor abonaților să interacționeze cu mine. Tot ce fac, fac cu drag și implicare”, se prezintă „Sexy Brunette”.

Contactată de jurnaliștii publicației menționate, fostul ofițer de penitenciare a confirmat fapul că „Sexy Brunette” este contul ei, dar a menționat că a recurs la această metodă deoarece este bolnavă și are nevoie de bani, mai ales că este mama a patru copii.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Omu’ și locu’ la Primăria Bălești! Concursuri fără contracandidați, cu rezultat previzibil

Postat acum

on

De către

Trei posturi a scos la concurs de Primăria Bălești, toate pe perioada nedeterminată, la care s-au înscris exact trei candidați, câte unul pe fiecare post.

Evident că toți candidații și-au anonimizat numele, de parcă nici nu se cunoaște deja în comună ori în primărie cine va ocupa postul de asistent medical comunitar debutant, ori cine va lua postul de inspector la Serviciul Economic de la Taxe și Impozite Locale.

Se știe deja și cine va ocupa și postul de la Achiziții, deoarece în același stil s-au ocupat mai toate funcțiile scoase la concurs în primăria din Bălești. Rude, prieteni, apropiați, lipitori de afișe, aceasta este rețeta câștigătoare pentru o primărie al cărui primar blama, nu demult, practica identică a fostului primar Paicu. 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR