Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Acuză personalul medical de la Psihiatrie că a agresat-o fizic: ”M-a legat de pat și m-a strâns de gât. Am ajuns și la UPU cu capul spart!”. Medicii legiști au consemnat leziunile traumatice într-un certificat!

Postat acum

on

0 Shares

 

O tânără de 20 de ani din Tg-Jiu a mers la spital să avorteze și a fost internată la Psihiatrie. Aproape o lună de zile a trăit un coșmar. A fost legată de pat, agresată, lovită cu mătura. Într-un final a reușit să evadeze. Doar pentru câteva ore. Doar pentru a anunța poliția. Au trecut aproape două luni de atunci și nimeni nu a pățit nimic. La poliție nu există nicio sesizare cu privire la agresiunile denunțate de tânără și nici cercetări cu referire la leziunile menționate în certificatul medico-legal deținut de aceasta.

 Claudiu Matei

 Tinela e studentă la medicină. Are 20 de ani și viața n-a fost tocmai blândă cu ea. În urmă cu două luni a decis să meargă la spitalul din Bumbești-Jiu să avorteze. A fost testată pozitiv la două teste rapide efectuate la triajul epidemiologic la intrarea în unitatea medicală, așa că a fost trimisă la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu. Vestea bună era că nu avea COVID-19, vestea cea rea a fost că medicii au decis să o trimită la Psihiatrie. După un episod violent, i s-au administrat sedative și a fost legată de pat.

Asistentul medical Gheorghe Popescu a legat-o de pat și a agresat-o fizic, susține tânăra.

În zilele care au urmat, Tinela a sunat de câteva ori la numărul de urgență 112 și a sesizat că a fost bătută în spital.

”M-a legat de pat și m-a strâns de gât. Am ajuns și la UPU cu capul spart pentru că m-au trântit jos din pat”, spune Tinela.

Pe 4 iunie a.c., Tinela a fost examinată de un medic legist care a constatat că aceasta prezenta mai multe echimoze și escoriații în zona gâtului, la nivelul antebrațului, pe ambele mâini, la nivelul coapsei și acuza dureri de cap, amețeli, dureri la nivelul umerilor și mâinii.

Concluziile medicului legist, consemnate în certificatul medico-legal, au fost că Tinela prezenta ”leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 1 iunie 2020 prin lovire sau de corp dur” și necesita 2-3 zile de îngrijiri medicale.

La un moment dat, tânăra a reușit să fugă din Psihiatrie, iar când a ajuns acasă a sunat, din nou, la poliție. Le-a povestit totul polițiștilor care au însoțit-o înapoi la spital.

Tânăra susține că acela n-a fost singurul episod violent, în perioada cât a fost internată în Secția de Psihiatrie a SJU Tg-Jiu, ci a mai fost lovită și de către o așa zisă ”doamnă” Lili, despre care nu știe cu exactitate dacă e infirmieră sau femeie de serviciu.

”M-a bătut cu mătura, doamna Lili. M-a lovit în spate”, afirmă Tinela.

Când s-a externat a mers de câteva ori la poliție să vadă în ce stadiu sunt cercetările, pentru că n-o chemase nimeni să dea declarații, să detalieze. A constatat, cu stupoare, că nu există nicio sesizare care să fi declanșat cercetări cu privire la agresiunile pe care le-a suportat în spital. ”Ultima dată mi-au zis să mă adresez instanței, direct, să nu mai aștept după ei!, spune dezarmată tânăra.

În urmă cu o lună și jumătate reprezentanții IPJ Gorj au precizat, pentru presa locală, că nu au avut nicio sesizare în care tânăra să fi reclamat că a fost agresată de personalul medical.

UPDATE : Ca urmare a declarațiilor false ale pacientei din Secția Psihiatrie, asistentul medical Popescu Gheorghe, face următoarele precizări : Afirmațiile pacientei care a relatat că ar fi suferit agresiuni fizice, provocate de către mine, nu au nici o bază reală.Dealtfel, sentimentele de persecuție pot exista in cadrul bolii pentru care pacienta a fost internată. Astfel, pacienta afirma fals si tendențios că : „am ajuns la UPU cu capul spart „Precizez că în tura in timpul căreia s-a lovit, nu eram de serviciu in spital (atunci când sedată fiind a căzut din pat, a fost trimisă de cei care lucrau în tura respectivă pentru control , în urma căruia s-a constatat că aceasta nu prezenta nici o leziune. Având în vedere starea de agitație psiho-motorie (și-a agresat fizic inclusiv tatăl, a rupt echipamentul de protecție al cadrelor medicale )cât și pentru recoltarea de sânge pentru analizele medicale, pacienta a fost imobilizată.Imobilizarea s-a efectuat conform indicațiilor din Foaia de observație și conform protocolului medical.Referitor la certificatul medico-legal „obținut” de aceasta în care sunt notate câteva echimoze și zgârieturi ( deși pacienta a fost examinată de mai multi medici, care nu au constatat nimic ).Chiar daca s-ar fi observat leziuni minore, precizez că: pacienta avea 2 teste rapide pozitive la covid-19 ,era extrem de agitata, agresiva verbal și impulsiva.Această s-a autovătamat, atunci când a rupt cu mâinile suportul de prosoape prins în perete cu 3 holsuruburi , ulterior lovind și deteriorând cu acesta,pereții și ușile din saloanele in care a fost spitalizată .
Acesta este adevărul dovedit prin actele realizate in timpul spitalizării pacientei, adevăr susținut de către mine și colegii de serviciu. Asistent medical Popescu Gheorghe

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Drum blocat ilegal în satul Pleșa! Poliția Locală din Bumbești Jiu, pe mână cu constructorul

Postat acum

on

De către

Poliția Locală Bumbești Jiu împreună cu reprezentanții firmei DOMARCONS au oprit, în această dimineață, circulația pe drumul care face legătura cu satul Pleșa pentru lucrări de asfaltare. Un sat întreg a fost izolat, timp de mai multe ore. Cei implicați nu aveau dreptul să oprească circulația pe ambele sensuri iar acest lucru a fost reclamat la Poliția Bumbești Jiu, unde s-a constituit în această după-amiază un dosar penal. 

Situație de nedescris, astăzi, la Pleșa, localitate aparținând orașului Bumbești Jiu. Asta, după ce firma de casa a primarului Constantin Bobaru, DOMARCONS SRL, a oprit circulația pe ambele sensuri spre localitatea Pleșa pentru lucrări la trecerea de cale ferată. S-a instalat, astfel, abuziv, un indicator care oprea circulația în zonă, iar doi polițiști locali, instalați acolo cu acordul lui Bobaru, au oprit șoferii care fie se îndreptau spre Pleșa dinspre Bumbești Jiu fie doreau să părăsească satul.

Mai exact, cei doi polițiști locali, între orele 8.30 și 11.50 nu au lasă nici o mașină să circule pe drumul respectiv, punând șoferii să ocolească pe la Castrul Roman pe un drum de servitute care face legătura între stația Dacorex și satul Plesa.

Unul dintre reprezentanții Centrului Civic Valea Sadului a reclamat situația la poliție iar în cauză s-a constituit un dosar penal.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fostul primar de Albeni, condamnat cu executare

Postat acum

on

De către

Silviu Ionuț Stan a fost condamnat de Tribunalul Gorj, instanță de fond, la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Fostul primar liberal de Albeni a fost exclus din partid și destituit din funcție în timpul trimiterii sale în judecată că și inculpat pentru luare de mită, trafic de influență și instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu, nepublice. Ionuț Stan, potrivit primei sentințe, nu mai are voie să candideze timp de cinci ani de zile. Sentința nu este definitivă.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tribunalul Gorj: 22 de ani de închisoare pentru Petre Stăncioi, 20.000 de euro daune

Postat acum

on

De către

Petre Stăncioi a fost condamnat de instanța de fond pentru săvârşirea infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, raportat la tentativă de omor calificat. Asta, în urma evenimentului din vara anului trecut când a tras cu arma în partenerul de viață al fostei neveste.

Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Stăncioi, aflat în stare de arest preventiv, la 22 de ani de închisoare, plata a 20.000 de euro daune morale și materiale față de bărbatul asupra căruia a tras cu arma în zona abdomenului și a picioarelor și a cheltuielilor de judecată. Sentința nu este definitivă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!