Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

A ascuțit creioane la Ministerul Energiei și și-a tras o Tesla de peste 140.000 de euro!

Postat acum

on

0 Shares

20 de luni. Atât a stat social-democratul Constantin Ștefan în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei. Formularea ”a stat” e una corectă, în contextul în care, fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, l-a însărcinat, inițial, să reprezinte ministerul în relația cu sindicatele și Parlamentul României, iar după câteva luni l-a degrevat și de aceste atribuțiuni. Așa că, în cei aproape doi ani, Ștefan a apucat să răspundă la câteva întrebări/interpelări ale parlamentarilor, pe probleme de energie și cam atât. O lungă perioadă s-a spus despre acesta că nu a avut obiectul muncii la Ministerul Energiei și ”ascuțea creioane” timp de 8 ore pe zi.

Jobul de la Energie s-a dovedit a fi extrem de prolific pentru Ștefan, în condițiile în care, la mai puțin de o lună de la încetarea raporturilor de muncă, fostul secretar de stat s-a afișat cu o ”navă spațială” Tesla, model X MY 2023, a cărui valoare de piață este de aproximativ 140.000 de euro.

Relativ recent, PSD a decis să-l retragă pe Constantin Ștefan de la Ministerul Energiei, iar în locul său a fost numit alt gorjean, Marius Negru, fost membru în Directoratul CEO.

Ștefan a revenit la Complexul Energetic Oltenia, unde fusese angajat, anterior numirii în funcția de la Energie, ca și dealer tranzacții certificate. Deocamdată nu se cunosc câștigurile salariale ale acestuia, din poziția de secretar de stat, pentru că declarația de avere anuală și nici cea care trebuia depusă după 15 zile de la încetarea mandatului, nu sunt publice (?!). În urmă cu câteva zile, fostul secretar de stat și-a etalat ultima achiziție în domeniul auto, un bolid Tesla model 2023, care valorează în jur de 700.000 de lei. ”Nava spațială” era admirată, zilele trecute, în Tg-Jiu, în proximitatea sediului CEO, de colegii mai ”săraci” ai lui Ștefan.

În declarația de avere anterioară, Constantin Ștefan a declarat venituri salariale anuale ale familiei de aproximativ 170.000 de lei, plus donații din partea părinților și socrilor de 130.000 de lei, însă și datorii  care cumulate depășesc 350.000 de lei și 50.000 de euro. Ștefan și-a completat veniturile din chirii, în jur de 45.000 de lei și din dividente (22.700 de lei) de la firma la care e asociat, numai că, anul trecut, fiind foarte ocupat cu jobul de la Energie nu s-a mai ocupat de afaceri și firma a înregistrat pierderi.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Curtea de Apel Craiova a amânat pronunțarea în dosarul de înșelăciune al Simonei Filip

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova a decis să se pronunțe abia luna viitoare în dosarul de înșelăciune al Simonei Filip, fostă Margăian. Mai precis pe 18 iulie a stabilit instanța pronunțarea în acest dosar penal, care a devenit de notorietate nu numai în România ci și în Italia.

Tribunalul Gorj a condamnat inculpata la o pedeapsă de 5 ani de închisoare în regim de detenție pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și spălarea banilor. Tânăra din Scoarța a fost acuzată că a înșelat un italian cu aproape un milion de euro, sub promisiunea că se va căsători cu acesta, că vor întemeia o familie și vor face copii. Judecătorii au decis ca tânăra să-i plătească italianului 675.923 euro, cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale și 10.000 de euro, cu titlu de despăgubiri pentru daunele morale suferite.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

95.000 de lei pentru Zilele Orașului Bumbești-Jiu, doar o sticlă de apă pentru copiii ajunși pe scenă

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Bumbești Jiu, una care se laudă cu excedent bugetar la fiecare final de an, a investit 95.000 de lei în Zilele Orașului, care au avut loc în weekend.

Banii s-au dus pe artiști, dar de umplutură pe scenă au urcat și copiii talentați ai orașului. Evident gratuit.. la finalul spectacolului copiii primind doar cate o sticlă de apă.

Nu la fel au stat lucrurile cu consilierii locali pentru care Constantin Bobaru a fost darnic, întinzând mesele.

O spune viitorul consilier local independent Georgian Urdescu care critica nepăsarea primarului și a aleșilor vizavi de copiii localității.

„Au trecut și zilele orașului Bumbești-Jiu. Elevii și copii localități Bumbești-Jiu după ce au cântat, au dansat, au recitat poezii nu au primit decât o sticlă de apă( și asta nu toți). Măcar bine că au primit mâncare și băutură consilierii locali, foști consilieri locali și personalitățile orașului și județului Gorj. Nu ne mai facem bine!Vai de soarta noastră. Dacă se dădea o prăjitură, o înghețată, 3 mici, o cutie de bomboane sau o friptură pentru fiecare copil care a prestat activități pentru a încânta cetățenii orașului Bumbești-Jiu nu mai rămâneau bani pentru lăutari”, spune alesul local care a obținut 515 voturi că și independent pe 9 iunie.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ilie Petroi: „Simpatizanții PNL, fără limite! Au bătut în drumul mare o persoană care făcea campanie PSD”!

Postat acum

on

De către

Primarul de Aninoasa, Ilie Petroi, avertizează că simpatizații PNL din localitate ar fi în stare de orice: „de la rupt de afișe la bătaie”, făcând public un incident petrecut în localitate.

„Simpatizanții lui Marius Dimulescu fără limite! Au bătut în drumul mare o persoana care făcea campanie PSD. Să ne închipuim cum va arata Primăria cu astfel de oamenii!”, a transmis Ilie Petroi, cu fotografia de mai sus.

Cristian Mîndruț i-a răspuns primarului astfel: „Eu sunt Cristian Mîndruț, așadar când trimiți oameni să supravegheze comuna, nu-i pune neapărat să se uite în curțile oamenilor. Atât așteptai să te victimizezi puțin, Primarul suprem care ești dumneata!.

 

Continuă să citeşti