EDUCAȚIE
Școala Siguranței TEDI, la unitățile de învățământ din Gorj

În perioada 27.11.2024-01.04.2025, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Gorj au desfășurat 18 activități informativ-preventive, în cadrul Programului Național ”Școala Siguranței Tedi”, la unitățile de învățământ din județul Gorj, 12 activități fiind desfășurate în mediul urban și 6 activități în mediul rural.
La aceste activități au participat 412 elevi și 22 de cadre didactice. În cadrul activităților, elevilor le-au fost prezentate următoarele teme: siguranța pe străzi/șosele; siguranța la școală; prevenirea, recunoașterea și gestionarea bullyingului; siguranța acasă și accesarea internetului.
De asemenea, au fost purtate și discuții interactive cu elevii claselor I, prin diverse jocuri, exerciții practice și dialog.
”Școala Siguranței Tedi” este un program educațional care se înscrie în inițiativa remarcabilă a îmbunătățirii siguranței elevilor din clasa I.
Este important ca aceștia să fie în siguranță în drumul lor spre școală, în unitatea de învățământ, acasă sau la joacă.
Acest program național are ca scop educarea elevilor, astfel încât aceștia să conștientizeze posibilele pericole, să învețe cum să le evite și cum să procedeze în cazul apariției lor.
EDUCAȚIE
Robotul Pepper, achiziția de 55.000 de euro a UCB Târgu Jiu

Un robot ghidat de inteligență artificială completează echipa Universității „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Acesta le poate preda studenților, poate promova oferta educațională a universității, poate participa la evenimente și, evident, poate întâmpina studenții către trec pragul instituției de învățământ superior. Robotul a fost achiziționat cu fonduri europene, printr-un proiect educațional, având un cost de 55.000 de euro.
Pepper are o autonomie de 8 ore și poate îndeplini diverse roluri, cum ar fi profesor, bibliotecar sau ghid. De asemenea, nu obosește și nu are nevoie de salariu.
„A fost achiziționat pe un proiect finanțat prin programul Educație și Ocupare. Pepper a fost achiziționat în cadrul acestui proiect și el ne va sprijini în promovarea ofertei noastre educaționale, ne va sprijini în promovarea activităților pe care le desfășurăm înuniversitatea noastră. Și de asemenea, Pepper, credem noi că va fi un punct de atracție pentru cei care vor să viziteze universitatea noastră și în special pentru elevii din mediu preuniversitar din Gorj și nu numai”, a declarat Luminiţa Popescu, rectorul Universităţii.
EDUCAȚIE
Olimpiada Națională de Istorie: Elevii din Gorj, felicitați de IȘJ Gorj

Rezultate remarcabile pentru elevii gorjeni la Olimpiada Națională de Istorie – Piatra Neamț, 14-18 aprilie 2025!
Inspectoratul Școlar Județean Gorj felicită lotul județean pentru performanțele obținute la etapa națională a Olimpiadei de Istorie, desfășurată la Piatra Neamț în perioada 14–18 aprilie 2025.
Rezultatele elevilor gorjeni evidențiază atât pasiunea pentru istorie, cât și implicarea și profesionalismul cadrelor didactice:
– Vladu Teodor, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” Tg-Jiu – Premiul al II-lea, profesor îndrumător Udroiu Vasile;
– Mănescu Maria Patricia, clasa a IX-a, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Tg-Jiu – Mențiune MEC, profesor îndrumător Mărăcine Claudiu;
– Negrea Elena Maria, clasa a X-a, Colegiul Național „George Coșbuc” Motru – Diplomă de Merit, profesor îndrumător Negrea Nicolae;
– Mănescu Daris Mihai, clasa a XI-a, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Tg-Jiu – Diplomă de Merit, profesor îndrumător Mărăcine Claudiu.
Felicitări tuturor elevilor și profesorilor lor pentru dedicare, muncă susținută și rezultate de excepție! Sunteți un exemplu pentru întreg învățământul gorjean!
EDUCAȚIE
Două proiecte importante, pentru Școala Gimnazială Alimpești

Școala Gimnazială Alimpești este beneficiara a două proiecte de dotare, modernizare și dezvoltare: “Un viitor mai bun pentru elevii Școlii Gimnaziale Alimpești!” – Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar și “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar”, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.
Aceste proiecte sunt inițiate, realizate și implementate de Școala Gimnazială Alimpești și Primăria Alimpești și asigură dotarea unității de învățământ cu resurse moderne, menite să sprijine procesul educațional și să ofere elevilor acces la tehnologie.
“Astfel, Școala Gimnazială Alimpești face un pas important spre modernizare, oferind elevilor și cadrelor didactice oportunități mai bune de învățare și predare, un mediu mai sigur, eficient și modern. Mulțumim Primăriei Alimpești pentru această oportunitate”, a transmis unitatea de învățământ.