Connect with us

COMUNITATE

100 de magnolii, plantate pe „Drumul gării” din Vladimir

Postat acum

on

0 Shares

Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir a Marcat un Succes Semnificativ în „Conștientizarea Importanței Factorului Ecologic în Dezvoltarea Durabilă a Comunităților Viitoare”. Într-o demonstrație remarcabilă de angajament comunitar și ecologic, Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir, sprijinită de European Cultural Foundation prin programul The Europe Challenge, a finalizat cu succes proiectul de plantare a 100 de magnolii în localitatea Vladimir, pe „Drumul gării”, sâmbătă, 6 aprilie 2024.

Acest proiect, intitulat „Conștientizarea importanței pilonului ecologic în dezvoltarea durabilă a comunităților viitoare”, este un proiect cu finanțare europeană destinată bibliotecilor publice din Europa si din cele 130 de proiecte aplicate, au avut norocul de a se afla printre printre cele 50 de proiecte ce au fost selectate din întreaga Europă.

Proiectul are ca scop principal creșterea gradului de conștientizare a populației locale, în special a copiilor, cu privire la importanța sustenabilității ecologice. Prin plantarea a 100 de magnolii, fiecare participant ce s-a anunțat ca va veni a primit o placuta cu numele său, astfel magnolia îi aparține și va trebui sa aibă grija de ea. Prin această acțiune s-a dorit creșterea responsabilității în rândul participanților privind mediul înconjurător.

Totodată alte acțiunii pe care le-a efectuat în cadrul proiectului reprezinta achizitionarea de foisoare amplasate in curtea bibliotecii pentru a oferii un cadru de dezbatere si intalnire a copiilor chiar si in afara orelor de activitate a bibliotecii, asociația dorind să creeze un spațiu verde educațional și de dezbatere, accesibil pe tot parcursul anului, punând accent pe activități ecologice inspiraționale pentru viitoarele generații.

Un membru fondator al Asociației, parte a comunității academice și unul dintre inițiatorii acestui proiect, a reflectat asupra succesului evenimentului: „E timpul să schimbăm ceva! Am crescut în comuna aceasta și avem atâtea amintiri frumoase, cu oameni frumoși ce ne-au inspirat. Astăzi, am întors ceva comunității. Nu ne vom opri aici și ne dorim cât mai multe proiecte cu un impact din ce în ce mai mare.”

Evenimentul a atras un număr impresionant de 70 voluntari din comunitate, inclusiv participarea activă a cercetașilor din Centrul Local „Ecaterina Teodoroiu” – Târgu Jiu, demonstrând solidaritatea și dorința comună de a contribui la un viitor mai verde și mai sustenabil.

Angajament Continuu pentru Educație și Acțiuni Ecologice

Pe lângă realizările de pe teren, Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir continuă să promoveze educația ecologică prin intermediul unor activități planificate, cu scopul de a aduce în comunitate un nou set de cunoștințe legate de importanța pilonului ecologic. Acest proiect a fost doar începutul unei serii de inițiative menite să inspire și să mobilizeze comunitatea în direcția unui viitor mai sustenabil.

0 Shares
Publicitate

COMUNITATE

Săulești: Hărțuit și amenințat de fosta soție

Postat acum

on

De către

La data de 17 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 47 de ani, din comuna Săulești, cu privire la faptul că se simte amenințat de fosta sa soție, de 39 de ani, din aceeași localitate.

La faţa locului s-au deplasat polițiștii, care, din cercetările efectuate, au stabilit faptul că, în urmă cu o zi, în timp ce apelantul se afla la un magazin din comună, s-a întâlnit cu fosta soție, care l-a amenințat că o să dea cu mașina peste el, iar ieri, ar fi fost urmărit cu mașina de femeie, care a circulat frecvent cu autoturismul personal, pe DJ 661, creându-i o stare de temere.

A fost completat formular de evaluare a riscului ocazie cu care a reieșit faptul că există un risc iminent, fiind emis un ordin de protecție provizoriu față de fosta soție a apelantului.

În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și hărțuire.

 

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Foto: Proiectile găsite în zona centrală din Motru

Postat acum

on

De către

Proiectile, posibil din al doilea război mondial, au fost găsite astăzi de lucrătorii care prestau în centrul municipiului Motru la rețeaua de canalizare. Lucrătorii au anunțat poliția, autoritățile locale și așteaptă acum reprezentanții ISU să le ridice.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Consiliul Local Motru va numi noua conducere a UATAA, după ce foștii conducători liberali au demisionat

Postat acum

on

De către

Datorită dezastrului creat la UATAA și a faptului că au pierdut alegerile, toți liberalii din fruntea UATAA și-au dat demisiile. Ciudat este că deșii respectivii au demisionat rând pe rand, CL și Primăria au fost informate de asta abia vineri spre sfârșitul programului de lucru. Demersul a fost unul strategic pentru a bloca funcționarea uzinei. La conducerea UATAA a rămas contabila.

Dezastrul lăsat în urmă, de fosta conducerea, este următorul: peste 20 de miliarde de lei vechi datorii pentru cărbunele consumat de la CEO, aproximativ 5 miliarde de lei vechi datorii către o firmă privată tot pentru cărbune dar și milioane de euro(certificate de CO2 și amenzi primite pentru neachitarea și predarea acestora la timp). Consilierii locali susțin că se impune la uzină un audit, informarea instituțiilor abilitate dar și soluții rapide din partea autorității locale de a menține în funcție uzina în beneficiul populației.

Groparii acestor uzine sunt, potrivit autorității locale, proaspeții demisionari: Ilie Petrescu, Ileana Pârvulescu-secretar AGA și CA, Dorel Draghici-director UATAA, Romulus Uretyan-membru CA, Raicu Haralambrie-membriu CA, Mitrea Eugenia-membru CA, Ion Raducu-membru CA(cumnatul lui Petrescu), președinte CA, Matei Anton Daniel-membru CA, președinte PNL Motru.

Se așteaptă și alte demisii la UATAA, a șefilor din etalonul doi, inginerii șefi numiți cu sprijin politic în funcții.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!