Connect with us

ACTUALITATE

Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la Târgu Jiu

Postat acum

on

Cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române–3 aprilie, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi
Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj au fost planificate activități specifice prin care să se marcheze 171 de ani de la atestarea documentară a Armei.
Astfel, în această perioadă vor fi organizate următoarele activități:

-Prezentarea ordinelor de înaintare în gradul următor înaintea expirării stagiului minim pentru un ofiţer şi opt subofiţeri precum şi de prezentare a recompenselor acordate personalului unităţii.

– la sediul unității vor fi plantați în mod simbolic 3 puieți de stejar roșu

„Și în acest an vom sărbători ziua oamenilor de arme,prin organizarea de activităţi la nivelul unității pentru a respecta prevederile normative în vigoare specifice stării de alertă dar și care au caracter de noutate prin plantarea de stejari.
Întâlnirile anuale cu veteranii unității, care şi-au desfăşurat activitatea profesională în cadrul unităţii, au fost replanificate.
Cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, în numele jandarmilor gorjeni vă transmitem un gând
prietenesc, vă dorim sănătate şi vă asigurăm de implicarea noastră pentru a contribui conform
competenţelor în domeniul ordinii şi siguranţei publice la respectarea măsurilor de prevenire şi
răspândire a COVID-19.”, au transmis reprezentanții IJJ Gorj.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Când e criză de locuri de parcare în Târgu Jiu, șoferii sunt inventivi

Postat acum

on

De către

În municipiul Târgu Jiu este o reală criza a locurilor de parcare de când în oraș s-au patentat parcările exclusiviste cu program non-stop iar parcările publice sunt taxate. Unii șoferi au găsit însă soluții, chiar dacă sunt de tot râsul, iar invențiile nu sunt sancționate. Realizarea de noi parcări în oras este încă în faza de promisiune.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Angajați la negru, în Târgu Jiu și Rovinari

Postat acum

on

De către

Inspectorii de muncă au depistat doi angajați fără forme legale, care lucrau la firme din Târgu Jiu și Rovinari. Reprezentanții ITM Gorj  au efectuat în perioada 09-13 mai 2022 un număr de 41 de controale și au aplicat amenzi în cuantum de 204.500 lei . Doi angajatori din municipiul Târgu Jiu și din orașul Rovinari au fost sancționați cu suma de 40.000 de lei, pentru folosirea în activitate a două persoane, pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă. Angajatorii sancționați pentru muncă nedeclarată activează în domeniul construcțiilor și în domeniul restaurantelor. „Readucem în atenția publică faptul că, indiferent de statutul angajatorului, fie persoană fizică, fie persoană juridică, acesta are obligația de a respecta integral legislația, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Șoferul mașinii răsturnate pe plafon la Țicleni nu avea permis!

Postat acum

on

De către

La data de 14 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Țicleni au fost sesizaţi prin apelul 112, cu privire la faptul că pe raza orașului Țicleni, ar fi avut loc un accident rutier cu victime.  Din cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat, de 32 de ani, din comuna Bolboși, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ675 Țicleni, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare şi ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un cap de pod, după care s-ar fi răsturnat pe plafon.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea a trei persoane, care au fost transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Una dintre persoane, de 30 de ani, a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital la București.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deținea permis de conducere, pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR