Connect with us

ACTUALITATE

Zeci de posturi de directori și directori adjuncți, ocupate de interimari

Postat acum

on

Zeci de posturi de directori și directori adjuncți, ocupate de interimari. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a scos la concurs în această toamnă 160 de posturi de director și director adjunct în unitățile școlare de pe raza județului. 51 de locuri au rămas neocupate și vor fi ocupate de directori interimari până la organizarea unui nou concurs.

Data limită pentru depunerea cererilor pentru posturile vacante a fost luni, După analiza solicitărilor, vor fi făcute numirile prin detașare.

„Directorii și directorii adjuncți care nu au ocupat o funcție de conducere în urma finalizării concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, precum și cadrele didactice interesate să ocupe o funcție de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Gorj, prin detașare în interesul învățământului, în cursul anului școlar 2021-2022, vor transmite pe adresa de email [email protected] în perioada 17.12.2021, ora 14.00 – 20.12.2021, ora 14, acordul scris (după modelul anexat) privind ocuparea unei funcții de conducere până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar. Au prioritate la ocuparea funcțiilor rămase vacante cadrele didactice care au promovat concursul în conformitate cu art. 27(2) din Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.”, conform ISJ Gorj.

Pentru ocuparea posturilor, cadrele didactice vor îndeplini, cumulativ, următoarele condiții:

a)Sunt absolvenți ai învățământului superior cu diplomă de licență sau atestat de echivalare în condițiile art. 149 alin. (3) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare:
b) Sunt titulari în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată;
c) Au o vechime în învățământul preuniversitar de minimum 5 ani;
d) Au calificativul “Foarte bine” acordat în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic/Palatul Naţional al Copiilor/Ministerul Educaţiei ori în funcții de îndrumare şi control din inspectorate școlare/funcții de specialitate specifice Ministerului Educației;
e) Nu au fost sancționate disciplinar în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcţii de conducere din unităţi de învăţământ/inspectorate şcolare/casele corpului didactic/Palatul Naţional al Copiilor/Ministerul Educaţiei ori de îndrumare şi control din inspectorate şcolare/funcţii de specialitate specifice în Ministerul Educaţiei sau a intervenit radierea de drept a sancţiunii, potrivit art. 248 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

f) Nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învătământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi nici nu au fost sancţionate disciplinar, conform art. 280 alin. (2) litera (d) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, printr-o decizie de sancționare disciplinară, rămasă definitivă şi în vigoare, cu suspendarea dreptului de a se înscrie la un concurs pentru ocuparea unei funcții de conducere;

g) Sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției, conform prevederilor art. 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
h)Nu au avut statutul de “lucrător al Securității” sau “colaborator al Securității”.

În situația în care un post de conducere dintr-o unitate de învățământ este vizat de mai multe persoane, potrivit art. 85 alin(1) din Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2021-2022, aprobată prin OMEC nr. 5991/2020, cu modificările și completările ulterioare, detașarea în interesul învățământului se realizează prin decizia inspectorului școlar general, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, cu respectarea prevederilor legale.

Un nou concurs pentru ocuparea celor 51 de posturi va avea loc anul viitor.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

La cosit, pe pârtia de schi

Postat acum

on

De către

Pârtiile de schi se întrețin prin diverse procedee, care se fac inclusiv în anotimpul în care nu este zăpadă. Pe pârtia Transalpina, din Parâng, administratorii au cosit iarba. „După acțiunea de cosire a suprafețelor de schi, urmează acțiunea din fiecare an de îndepărtare a pietrelor, pentru facilitarea desfășurării sporturilor de iarnă, în cele mai bune condiții de siguranță pentru cei care ne vizitează”, este explicația celor care au ieșit pe pârtie, în plină toamnă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Medic al spitalului Rovinari, promovat manager la o unitate din Craiova

Postat acum

on

De către

Un medic de la spitalul din Rovinari este noul manager al Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova. Mădălina Lăpădat a fost angajată, în ultimii trei ani, ca epidemiolog la unitatea din Rovinari. „Începând de luni, doamna doctor epidemiolog Mădălina Lăpădat, colega noastră, alături de care am petrecut timp de aproape trei ani, omul cu care am reușit să învingem lupta cu pandemia, este managerul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Îi dorim să rămână același om corect și drept pe care l-am cunoscut. Suntem siguri că Spitalul „Sfântul Ştefan” Rovinari a pierdut un bun profesionist, iar Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a câștigat unul. Mult succes, Mădălina!”, a transmis conducerea Spitalului „Sfântul Ștefan” din Rovinari.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sol poluat in Gorj, amendă de 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Un nou control al Gărzii de Mediu, la operatorii care exploatează resursele de hidrocarburi din subsolul terenului din județul Gorj, a adus în prim plan alte neconformități în desfășurarea activității. Pentru poluarea solului, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o altă sancțiune contravențională în valoare de 50 000 lei și au stabilit măsuri imediate de ecologizare a terenului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR