Connect with us

ULTIMA ORĂ

Weber cere bani de la Guvern, pentru obiectivele UNESCO

Postat acum

on

Deputatul de Gorj, Mihai Weber, cere Guvernului să aloce fonduri, pentru obiectivele UNESCO din țară. Parlamentarul susține că are informații de la autorități, că acestea sunt subfinanțate,iar pentru întreținerea lor este nevoie de sume, inclusiv de la bugetul de stat. Weber a solicitat la premierul să acorde bani, la rectificare ce urmează să se facă, în această perioadă. „I-am solicitat premierului Cîțu și miniștrilor de resort să aloce, la rectificarea bugetară, sumele necesare conservării urgente a patrimoniului UNESCO din România. A fost inițiată o corespondență cu toate consiliile județene pe raza cărora se află obiective de patrimoniu UNESCO: Alba, Brașov, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava și Vâlcea. Din informațiile oferite reiese că toate acestea se confruntă cu o gravă subfinanțare și că eforturile realizate la nivel local, inclusiv prin atragerea de fonduri europene, sunt insuficiente pentru o bună gestionare a monumentelor”, a anunțat parlamentarul.

Municipiul Târgu Jiu a ratat și în acest an includerea Ansamblului Calea Eroilor, pe lista monumentelor de patrimoniu universal, o decizie urmând a fi luată în 2022.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Și-a distrus singur mașina, la Țicleni

Postat acum

on

De către

Un incident rutier în care a fost implicat un singur autoturism a avut loc, astăzi, pe raza localității Țicleni. Accidentul a fost fără victime, anunță IPJ Gorj, și doar cu pagube materiale pentru șoferul care se face vinovat de producerea acestuia. Evenimentul este considerat tamponare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A furat de la biserică

Postat acum

on

De către

Un craiovean a fost reținut, fiind acuzat că a furat dintr-o biserică. Tânărul a ajuns în arestul poliției, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au fost sesizați că, în noaptea de 16/17 mai, persoane necunoscute au sustras componente ale sistemului de supraveghere video din incinta unui lăcaș de cult din cartierul Romanești, din municipiul Craiova, fiind creat un prejudiciu de 1.500 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanei vătămate, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Horațiu Mălăele și Nicu Alifantis, la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Două nume mari ale dramaturgiei și muzicii sunt, azi, la Târgu Jiu. Horațiu Mălăele va urca pe scena Teatrului, în spectacolul „Tache, Ianche și Cadar”, al Teatrului Bulandra.

După piesa de teatru, urmează un concert Nicu Alifantis. Ambii au participat, azi la prânz, la o lansare de carte a lui Mălăele, actorul originar din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR