Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Veniți din Anglia, 14 locuitori din Budieni, dintre care 7 minori, stau sechestrați la domiciliu! Comunitatea îi ține închiși

Postat acum

on

Familia și rudele tânărului care a provocat accidentul mortal de la Piștești, cu patru luni în urma, reveniți din Anglia, stau, de ieri, închiși în curtea vilei care a fost incendiată în luna mai, pentru că familiile tinerilor care au decedat în acel eveniment rutier, spun că îi vor omorî daca iasă de pe proprietate.

Zeci de persoane din comunitatea din Budieni îi țin pe cei 14 în curtea acestei vile, amenințîndu-i că dacă vor ieși, ei vor face moarte de om, spun membrii familiei afectate.

Comunitatea îi vrea pe respectivii plecați din cartier și chiar din țară, fiind foarte supărați de decesul copiilor lor. În cartier se află polițiști, mascați, care încearcă să țină situația sub control, în timp ce persoanele ținute după gardul acelei case spun că se simt sechestrați, primind pe telefoane mesaje de amenințare.

(Capturi din live-ul de amenințare)

Această situație este de ieri în Budieni de când cei 14 au revenit acasă din Anglia, țară în care, spun ei, au primit amenințări tot de la familiile celor doi tineri morți în accident. Practic, ei spun că au plecat din străinătate, forțați de aceste amenințări repetate.

VID-20210811-WA0043

„Au făcut live pe Facebook în care ne amenință că ne vor omorî, macar pe doi dintre noi. Noi am venit acasă cu poliția, mai exact încă de la intrarea în comună, ieri, am intrat în Budieni însoțiți de poliție. Cum am intrat în curte, seara, familiile celor doi tineri au tăbărât peste noi. În puterea nopții au încercat să intre câțiva peste noi în curte, dar poliția a intervenit în forță. Ei au încercat să intre prin spatele locuinței, dar am alertat poliția și au fugit, polițiștii intrând prin fața locuinței. Nu mai avem nici mâncare ci doar două sticle de apă și nu putem merge la magazin să cumpărăm. Vă spun cu mâna pe inimă că ne este foarte greu să ținem copiii în curte. Avem cu noi un bebeluș de patru luni și unul de șase luni, restul copiilor având vârstă de până la 13 ani. Copiii sunt foarte speriați și noi nu mai știm ce să facem”, a declarat unul dintre cei ținuți în casă, în Budieni.

Banii sau viața!

Mâine se va organiza judecată țigănească, spun liderii romilor din zona, dar membrii familiei nu crede că această procedură le va salva viețile. Asta chiar dacă știu că lu se cere ori sa plece un an din cartier, ori să plătească viețile celor doi tineri de 16, respectiv 17 ani care au murit în accident.

,,Ne-au pus foc la casă, ne hăituiesc atât în țară cât și în străinătate. Ce să le mai plătim când decesul tinerilor a fost cauzat de un accident rutier. Mie la casa mi-au pus lumânări ca și cum eu deja aș fi mort”, a declarat omul, impacientat.

Autoritățile locale transmit că situația în Budieni este tensionată încă de ieri, că este plin de poliție, dar și că anchetatorii sunt singurii care țin situația sub control ca să nu degenereze.

Familia care susține că este sechestrată la domiciliu este cea căreia i s-a pus foc la vilă în luna mai a acestui an. Casa era, din fericire, asigurată.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

ABUZ. Inspectoratul Școlar Gorj a creat post de director adjunct pentru cumnatul primarului PSD de la Padeș! Pora a picat, de două ori, concursul pentru funcția de director!

Postat acum

on

De către

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj a decis, la finele lunii august, numirea în funcția de director adjunct la Școala Gimnazială Padeș a lui Constantin Pora, cumnatul primarului PSD al comunei, Mihăiță Troacă.

Paradoxul este că postul de adjunct nu a fost în lista posturilor libere, pentru ocuparea căruia ar fi trebuit organizat concurs, însă când e vorba de cumnatul unui primar PSD, pentru cei care conduc, în prezent, destinele învățământului în Gorj nu a contat că Pora a picat de două ori la concursul pentru funcția de director, așa că ISJ a inventat o ”trambulină”.

Conducerea pesedistă a Inspectoratului Școlar Județean Gorj continuă bătaia de joc la adresa învățământului din județ, în același mod în care a procedat și echipa liberală.

Inspectorul școlar general Marcela Mrejeru, în calitatea sa de președinte al Consiliului de Administrație al ISJ Gorj, a avizat, pe 23 august a.c., lista cadrelor didactice propuse pentru detașarea în interesul învățământului în funcțiile de director sau director adjunct.

Practic, conducerea ISJ a pregătit terenul pentru numirea clientelei de partid în aceste funcții. Așa se face că, peste numai două zile, pe 25 august, Consiliul de Administrație al ISJ l-a numit în postul de director adjunct la Școala Gimnazială Padeș pe Constantin Pora, consilier local PSD în comună, cumnat al primarului social-democrat Mihăiță Troacă.

 

Președinta Organizației de Femei a PSD Tg-Jiu, Marcela Mrejeru, a invocat ”interesul învățământului” și l-a numit pe colegul său de partid, Costel Pora, ”manager la director”, după cum se prezintă acesta pe Facebook, în contextul în care Pora a picat de două ori concursul pentru postul de director al instituției de învățământ.

Numirea e una abuzivă, având în vedere că unitatea școlară nu a solicitat acest post, de aceea nici nu a fost scos la nicio etapă de concurs din acest an și nu se afla în lista posturilor libere.

Pora nu e singuru pesedist căruia i s-a oferit cadou o funcție de conducere la unitățile de învățământ. Consilierul local PSD Gabriel Matei a fost și el numit în conducerea Școlii Nr.2 Motru. La Școala Gimnazială Mușetești, în postul de director, a fost numită președinta Organizației comunale de Femei a PSD, Elena Ghițan, consilier local.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Reacțiile lui Marcel Romanescu, înainte de investirea prefectului Cilibiu

Postat acum

on

De către

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, ca alți numeroși primari ai PNL Gorj, au participat astăzi la investirea noului prefect, Cristina Cilibiu. Deși primarul, lider al PNL Târgu Jiu, părea că a acceptat numirea și chiar a susținut că a felicitat-o telefonic pe Cilibiu încă de ieri, subliniind că, în sfârșit, un primar ajunge pe o astfel de funcție, gesturile sale la investire au trădat nervozitate și chiar o stare clară de neliniște.

Cert este că numirea Cristinei Cilibiu nu este doar cireașa de pe tort, liberalii prezenți la investire, cel de la Novaci, Cîlnic, Roșia de Amaradia, realizând că noul prefect revine în PNL la pachet cu senatorul Ion Iordache, care are toate șansele să preia președinția PNL Gorj.

Astfel, dacă după intervenția centrului și îndepărtarea lui Dan Vîlceanu de la cârma PNL Gorj, cel creditat cu cele mai mari șanse pentru funcția de lider al PNL Gorj a fost Marcel Romanescu, mutarea făcută de Iordache în privința noului prefect a schimbat total datele problemei.

Cu siguranță, prezența numeroasă din Sala Maură de astăzi a liberalilor de forță din PNL, a președintelui interimar Gigel Știrbu, a senatorului Ion Iordache și absența deputatul Vîlceanu a demonstrat schimbarea care se conturează în organizația județeană dar și acceptarea noilor veniți pe o poziție de forță la cârma PNL Gorj. 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Șefa Casei de Pensii, la consfătuirea de partid, cu mașina de serviciu! Cu PSD în suflet, pentru funcție și salariu!

Postat acum

on

De către

Nisipurile mișcătoare din mediul politic local i-a făcut, tot timpul, pe șefii serviciilor deconcentrate să caute sprijin la partidele aflate la putere, indiferent dacă, zilnic, zgâriau la alte uși. Așa se face că, la ultima întâlnire a social-democraților, care a avut loc, în urmă cu o săptămână, la un restaurant din zona mall-ului din Tg-Jiu, au participat mai mulți șefi ai instituțiilor deconcentrate printre care și Ioana Talău, șefa Casei de Pensii Gorj.

Ioana Talău, a avut susținere puternică în PSD, până în urmă cu doi ani, când și-a pierdut funcția de director executiv al Casei de Pensii. La acel moment, directoarea făcuse o solicitare de prelungire a mandatului, însă în loc de răspuns a primit un ordin de pensionare. Totul s-a tranșat în instanță, așa că după două luni, Ioana Talău a revenit în funcție. A reușit să suspende, inițial, și mai apoi să anuleze ordinul de pensionare, însă trebuie remercat că, niciuna din cele două sentințe nu a fost atacată de Casa Națională de Pensii.

În prezent, Ioana Talău încasează și salariu, în jur de 89.000 de lei pe an, adică 7.400 de lei, lunar, la care se adaugă și o pensie pentru limită de vârstă.

Directoarea Casei de Pensii a fost prezentă, luni, 5 septembrie a.c., la întâlnirea social-democraților gorjeni pentru a arăta că rezonează din punct de vedere politic cu partidul din care face și șeful său, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ioana Talău a venit la consfătuirea de partid cu Dacia Duster a instituției, după orele de program, în contextul în care are în garaj un Audi Q3, proprietate personală.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR