Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Bazinul de înot, singura lucrare din Târgu Jiu care nu s-a oprit! Restul, ghinion

Postat acum

on

Lucrările pe Calea Eroilor și cele de la centura municipiului Târgu Jiu sunt oprite, dar investiția la bazinul de înot didactic al orașului pare, deocamdată, singura investiție de amploare a orașului, lipsită de ghinion.

O asociere de firme din București au câștigat, de altfel, realizarea investiției finanțată prin CNI iar, spre surprinderea tuturor, lucrările avansează cu repeziciune, în ciuda caniculei.

Pentru realizarea bazinului de înot s-a excavat o groapă adâncă de peste patru metri și s-au realizat deja cofragele pentru fundație. Constructorul spune, degajat, că lucrarea este în grafic.

Lucrările au început abia luna trecută, dar în șantier sunt zeci de constructori, semn bun daca stăm să ne gândim că restul investițiilor începute cu mare tamtam în municipiu sunt, în prezent, abandonate.

Lucrarea de lângă stadionul municipal are o valoare de două milioane de euro, bani oferiți de Compania Națională de Investiții. Firma câștigătoare a licitației este Masterclass AG SRL, lider de asociere.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video: Proprietarul unei case din Târgu Jiu îi face „reclamă” constructorului, la IPJ și la Parchet

Postat acum

on

De către

Un târgujian în vârstă de 75 de ani a plătit peste 40.000 de lei pentru un acoperiș nou, unui constructor din Târgu Mureș, a cărui ofertă de prestări servicii a găsit-o în cutia poștală.

De bună credință, pensionarul, inginer de profesie, a luat legătura cu prestatorul și l-a rugat să îi realizeze noua construcție, prin înlocuirea țiglei cu tablă.

Cetățeanul nu s-a gândit vreo clipă că acest constructor ar putea să îi facă o lucrare de proastă calitate, dar a aflat asta abia după ce i-a achitat prestația.

Proprietarul casei i-a cerut constructorului să revină în șantier și să îi repare găurile din acoperiș, îngrijorat că ploaia i-a afectat deja plafonul locuinței.

Constructorul a venit o dată dar a doua oară nu a mai răspuns la telefon. Considerând că a fost țepuit, Cezar Drăgănescu s-a adresat poliției și Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.Am încercat să contactam și noi constructorul dar respectivul nu a răspuns la telefon.O ora mai târziu, constructorul a revenit cu un apel în care a menționat că nu se face vinovat de acuzele care îi sunt aduse.

Acesta a specificat că nu cunoaște faptul că proprietarul casei din Târgu Jiu, căruia i-a făcut acoperișul, i-a făcut o plângere penală și a specificat că nu este de acord cu pretenția acestuia de a-i restitui 30.000 de lei.

Asta deoarece construcția a fost deja o dată reparată…Cezar Drăgănescu așteaptă însă ca anchetatorii să ia masuri altfel se va adresa instanței de judecată.

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Primarul de Turcinești a cumpărat o casă cu tot cu proprietară

Postat acum

on

De către

Situație fără precedent în comuna Turcinești! Asta deoarece, primarul localității, Dumitru Modrea, a decis să cumpere, cu cinci luni în urmă, casa unei septuagenare din localitate, deși femeia are încă rude în viață. Mai mult, edilul a acceptat să o ducă pe aceasta la azil, contractul de vânzare cumpărare, încheiat pe numele soților Modrea, fiind cu clauză de întreținere.

Primarul este acuzat acum că s-ar fi folosit de Consiliul Local Turcinești care a primit spre aprobare un proiect de hotărâre privind donația proprietății, cu mențiunea că pe locul respectiv UAT-ul sa realizeze un azil, necesar comunității.

Mai exact, în aprilie, femeia în vârstă de 78 de ani a decis să își doneze casa autorității locale, motiv pentru care edilul liberal a inițiat un proiect de hotărâre, în acest sens, proiect votat de consilierii locali.

O lună și jumătate însă mai târziu, în timp ce hotărârea era în vigoare, primarul și soția sa devin, brusc, proprietarii imobilului și a terenului aferent. Demersul este făcut la secret, fără să fie comunicat CL Turcinești.

Actul notarial ajunge însă la urechile unui consilier local și a rudelor bătrânei, alesul considerând că gestul primarului nu a fost deloc unul echitabil.

Demersul primarul de Turcinești este considerat de către nepotul Cătălinei Moșilă nu doar lipsit de moralitate, ci chiar ilegal! Ruda bătrânei spune chiar că fiul femeii a atacat, în instanță, contractul de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere, procesul fiind, în prezent, pe rolul instanței de judecată.

Primarul de Turcinești, Dumitru Modrea, susține, în schimb, că el este un cumpărător de bună credință, că știa de existența rudelor dar că ar fi respectat dorința septuagenarei de a vinde casa cu clauză de întreținere a sa pe tot parcursul vieții. Edilul menționează, apoi, că va lăsa justiția să decidă dacă el a greșit cu ceva, cu mențiunea că hotărârea din 9 aprilie 2021, privind donația, aprobată de Consiliul Local, a fost, recent, anulată.

Interesant este că edilul de Turcinești a refuzat o declarație în fața camerei de luat vederi a gorjexpress.ro dar a fost de acord să își spună totuși punctul de vedere astfel:

,,Doamna a venit, la insistentele mele, să doneze locuința sa localității. Femeia are 78 de ani și a spus că nu are moștenitori. Drept urmare, am inițiat un proiect de hotărâre privind intenția femeii de a-și dona proprietatea, proiect care a trecut de CL Turcinești, majoritatea votând proiectul. Între timp, femeia a găsit o altă soluție, după ce notarul i-a explicat că în cazul donației, rudele sale pot sparge contractul, imediat după moartea sa. Atunci a decis să vândă proprietatea cu clauză de întreținere și m-a rugat sa fac asta. Am acceptat, nu înainte de a verifica dacă are discernământ. Ea a spus că nici nu concepe să nu îi cumpăr eu proprietatea. Am fost de acord cu prețul și am achiziționat casa care este distrusă. Ca valoare imobiliară doar terenul este important. Pensionara se afla acum la azil și beneficiază de cele mai bune condiții, iar eu voi avea grijă de ea pe tot parcursul vieții. M-am gândit că vor apărea discuții chiar daca eu am procedat legal. Hotărârea privind donația, trecută prin CL, am anulat-o! Eu am dus femeia la medic, o vizităm des și nu am abandonat-o. Chiar și astăzi i-am dus medicamente… Am o procură prin care eu o reprezint, așa că nu sunt de acord să vorbiți cu ea. Eu i-am salvat viața, dacă rămânea în aceea locuință ar fi decedat, rudele nu au avut grijă de ea, deloc, în ultimii ani. Femeia nu se mai putea întreține sau gospodări, de asta contractul de vânzare cumpărare este cu clauză de întreținere. Eu am cumpărat de la Moșilă, nu de la Paraschiva, iar ce încearcă să facă rudele acum nu mă interesează. Femeia a fost îngrijită de vecini și singură a decis cui să îi lase proprietatea. Susține, și are și o hotărâre judecătorească, care relevă că și-a achitat toate obligațiile față de familia Paraschiva. Daca ei dau în judecată vom vedea ce decide instanță. Nu sunt ei în măsură să stabilească dacă a fost moral să cumpăr o proprietate pe raza comunei pe care o conduc”.

Deși am insistat în dorința de a vorbi cu Catalina Moșilă, pentru un punct de vedere legat de tranzacția imobiliară, și mai ales de faptul că s-a răzgândit, în mod ciudat, asupra donației casei și terenului către primărie, edilul Dumitru Modrea nu a fost de acord. Primarul a subliniat că o discuție a echipei gorjexpress.ro cu femeia ar fi tulburat bătrână aratându-ne însă, de pe telefonul sau mobil, fotografii cu aceasta la azil, femeia fiind destinsă și bine îngrijită. De altfel, starea de bine a Cătălinei Moșilă contrasta cu imaginea deplorabilă a casei acesteia, fiind cert că femeia și-a trăit ultimii ani într-o mizerie cruntă, proprietatea fiind neîngrijită și abandonată. Este cert că fără un sprijin adecvat, aceasta ar fi murit, rudele, în speță fiul și cei patru nepoți, întrerupând orice comunicare cu aceasta de un deceniu și jumătate.

Rămâne de văzut cum se va pronunța instanța de judecată în această speță care a contrariat opinia publică și mai ales membrii comunității din Turcinești.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Inginer optometrist, antreprenor de succes în industria opticii medicale

Postat acum

on

De către

Ioana Țîrcomnicu este o gorjeancă ce a reușit să facă din profesia sa, inginer optometrist, o afacere de succes. Tânăra a deschis mai multe unități comerciale în capitală, unde vinde lentile, rame, ochelari de vedere și consultații de specialitate. Dar nu s-a oprit aici…

Săptămâna trecută, Ioana și-a extins afacerea și în județul Gorj și a reușit să își deschidă o unitate comercială și la Târgu Jiu.

Asta într-o perioadă grea pentru antreprenori deoarece este încă pandemie iar calculele financiare dau cu virgulă.

Și totuși, Ioana și-a asumat obținerea unui profit mai mic, convinsă că va câștiga mult mai mult în momentul în care clientul se va declara mulțumit.

Ofertele de la Giovanna Optik Lens se îndreaptă astfel și către categoriile vulnerabile, oferind produse și pentru persoanele cu un venit redus ori sunt cu handicap.

La deschiderea oficială a noului magazin din Târgu Jiu au participat numeroși consumatori ai produselor optice care au apreciat calitatea ramelor, lentilelor și personalul specializat al unității comerciale.

Giovanna Optik Lens se află acum la dispoziția persoanelor care își caută perechea ideală de ochelari, care s-au saturat de ochelarii vechi ori care necesită un consult de specialitate în Târgu-Jiu.

Așa că, dacă te chinui cu ochelarii vechi, poți să îți cumperi alții noi la prețuri incredibil de mici. Asta, la noul magazin de optică medicală, lentile și rame durabile și cochete deținut în municipiu de ing. Ioana Țîrcomnicu, unitatea funcționând vizavi de Inspectoratul în Construcții Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR