Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Ajutor nesperat de la ecologiștii din Gorj pentru sinistrați

Postat acum

on

Baxuri de alimente, obiecte de mobilier și alte produse necesare într-o locuință au fost colectate, în doar câteva zile, de către reprezentanții PER Gorj, pentru sinistrații din Bușteni ale căror case au fost inundate pe data de 20 iulie. 

Ecologiștii gorjeni au pus mâna de la mână pentru a veni în ajutorul sinistraților din județul Prahova, mai exact pentru locuitorii din Bușteni, ale căror locuințe au fost inundate la finalul lunii trecute.

Reprezentanții PER au desfășura aceasta campanie umanitară gîndindu-se la semenii lor, greu încercați.Donațiile de la Gorj au fost încărcate luni de la sediul PER din Drăguțești și trimise împreună cu gândurile bune ale ecologistilor, sinistraților din Bușteni.Nu este pentru prima dată când ecologiștii din Gorj participă ori organizează astfel de campanii umanitare.

De la acțiuni de curățenie și ecologizare la cele umanitare, în doar câteva luni, reprezentanții PER Gorj s-au făcut remarcați pentru interesul acordat oamenilor și comunităților care se confruntă cu probleme.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Gorj Express Tv

Video: Un petic de pe o stradă din Socu, nereparat de un deceniu! Persoane în cărucior, afectate

Postat acum

on

De către

O bucată de 30 de metri dintr-o stradă din comuna Bărbătești, sat Socu, a rămas nemodernizată de un deceniu. Ghinionul a fost că firma care a realizat drumul a intrat în insolvență, iar bani pentru continuarea lucrării nu mai sunt. Localnicii s-au obișnuit cu situația, considerând că nu sunt șanse că artera rutiera sa fie terminată chiar dacă vorbim de o palmă de drum.

Problema este că pe strada respectivă locuiesc trei persoane cu handicap locomotor, oamenii fiind în cărucioare cu rotile. Familia Bădescu, mama și cei doi fii, suferinzi de distrofie musculară progresivă, s-au plâns de nepăsarea autorității locale din Bărbătești de a repara bucata respectivă de drum.

De altfel, nu numai această bucată de drum a rămas în aer, cealaltă ramificație a drumului este și mai și. În acest caz, asfaltul se oprește la jumătatea drumului.

Comuna Bărbătești mai are și alte deficiențe la capitolul edilitar-gospodaresc. Monumentul eroilor din fața primăriei este afectat de trecerea timpului, tunurile sunt ruginite iar placa cu numele eroilor comunei este picată. 

Primarul PSD promite remedierea situației, dar fara un termen clar.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Martorii lui Iehova din Târgu Jiu, la cel mai important eveniment al confesiunii religioase

Postat acum

on

De către

Sala Regatului din Târgu Jiu, loc de rugăciune pentru Martorii lui Iehova din municipiu dar și din restul localităților din județul Gorj, și-a deschis porțile larg, vinerea trecută, pentru membrii confesiunii religioase dar și pentru invitații lor.

Se simțea emoție, multă bunăvoință dar și încântare în rândul participanților, asta mai ales pentru că era prima dată, după doi ani, când martorii celebrau această zi, din nou,  împreună, în același loc.În perioada pandemiei, cea mai importantă sărbătoare din an a Martorilor lui Iehova, „Cina Domnului” s-a marcat doar on-line.

De altfel, locul de desfășurare al evenimentului religios a fost plin de cei care consideră că celebrarea morții lui Isus trebuie cinstită printr-o cuvântare deosebită, cântare și rugăciune.

Echipa Gorj Express a avut posibilitatea să vadă, din interior, ce semnifică și cum se desfășoară un astfel de eveniment religios, comemorarea morții lui Isus sau „Cina Domnului”.

De altfel, în Sala Regatului din Târgu Jiu s-a explicat, pentru cei prezenți, scopul morṭii lui Isus Cristos pentru ȋntreaga umanitate, cât şi motivul pentru care și acum, după două mii de ani, este ȋncă necesară această celebrare.

Practic, în seara zilei de 14 aprilie, atât la Târgu Jiu cat și în întreaga lume, Martorii lui Iehova au sărbătorit la fel cum a făcut-o Isus la ultima sa cină cu discipolii săi. Participanții au trecut, astfel, din mână ȋn mână pâine nedospită şi vin roșu, care reprezintă corpul şi sângele Fiului lui Dumnezeu dat ca sacrificiu pentru ȋntreaga omenire.

Întrunirea care a durat o oră s-a încheiat cu o cuvântare și cu o rugăciune.

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Adunare Generală ARC la Crasna, cu bodygarzii la ușă

Postat acum

on

De către

La Crasna s-a organizat duminică Adunarea Generală a Obștii Aniniși-Radoși-Cărpiniși(ARC). A fost prima ședință cu prezență fizică de după pandemie. Locul de organizare a fost o sală de evenimente privată din Crasna ( Raluca Evens) unde au răspuns prezent în jur de 150 de membri ai obștii, din cei 3600 aflați în scripte.

Adunarea Generală avea pe ordinea de zi descărcarea de gestiune a Consiliului de Administrație al obștii, prezentarea darii de seamă a CA-ului dar, mai ales, prezentarea situației financiare și juridice a ARC ca urmare a procesului pierdut la Înalta Curte cu TRANSLEMN, societate deținută de omul de afaceri Cosmin Manasia.

Pe darea de seamă, membrii obștii au aflat că salariile pe un an de zile a celor remunerați din conducere se ridică la 686.000 de lei. Profitul pe anul trecut al obții este de doar 200.000 de lei, în timp ce combustibilul folosit pentru lucrările din obște este calculat la 200 de litri zilnic de carburant, indiferent ce zi a săptămânii este.

În ciuda acestor cifre șocante în ceea ce privește cheltuielile ridicate și profitul redus, cea mai mare parte a membrilor obștii „au înghițit gălușcă”, în sensul că au acceptat fără comentarii situația.

Doar câțiva ai atenționat lipsa de transparență din obște și neregulile sesizate deja organelor de cercetare penală. În acest context trebuie amintit că, echipa gorjexpress.ro a fost ținută la ușă și nu i s-a permis accesul în sala de ședință pe motiv că locul de desfășurare al acțiunii este într-o unitate privată. De altfel, zece bodyguarzi de o firma de pază din Târgu Jiu au asigurat intrarea în incintă doar a membrilor obștii.

În ciuda acuzațiilor făcute de acești membrii, președinte obștii, Pârjol Dumitru, dar și secretarul obștii, Hașcău Gheorghe, au refuzat să ofere un punct de vedere echipei de la publicația gorjexpress.ro.

La finalul discuțiilor, aici fiind tratat și subiectul Manasia, adică faptul că Obștea ARC are de achitat peste 100 de miliarde de lei vechi societății acestui om de afaceri, s-a stabilit că prejudiciul va fi achitat de obșteni, asta după un proces care a durat 11 ani de zile. Practic, greșelile conducerii obștei vor fi suportate de toți membrii ARC, care ar putea să se trezească cu popriri pe salarii, pensii și pe averi. În cadrul Adunării Generale nu s-prezentat, în schimb, nici bugetul pe 2021 și nici pe anul în curs, potrivit celor prezenți în sală, deși acesta trebuia prezentat și aprobat de acest organism.

Evident că Adunarea Generală s-a terminat cu o chermeze organizată la Pensiunea Cucu din Hirișești de lângă Novaci.

Reamintim că, în urmă cu un an, la Obștea Arc au ajuns mascați, au fost percheziții și s-au ridicat documente importante. Exista un dosar penal în cercetare și multe alte plângeri penale la DNA, DIICOT și la parchetele din Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR