Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Adunare Generală ARC la Crasna, cu bodygarzii la ușă

Postat acum

on

La Crasna s-a organizat duminică Adunarea Generală a Obștii Aniniși-Radoși-Cărpiniși(ARC). A fost prima ședință cu prezență fizică de după pandemie. Locul de organizare a fost o sală de evenimente privată din Crasna ( Raluca Evens) unde au răspuns prezent în jur de 150 de membri ai obștii, din cei 3600 aflați în scripte.

Adunarea Generală avea pe ordinea de zi descărcarea de gestiune a Consiliului de Administrație al obștii, prezentarea darii de seamă a CA-ului dar, mai ales, prezentarea situației financiare și juridice a ARC ca urmare a procesului pierdut la Înalta Curte cu TRANSLEMN, societate deținută de omul de afaceri Cosmin Manasia.

Pe darea de seamă, membrii obștii au aflat că salariile pe un an de zile a celor remunerați din conducere se ridică la 686.000 de lei. Profitul pe anul trecut al obții este de doar 200.000 de lei, în timp ce combustibilul folosit pentru lucrările din obște este calculat la 200 de litri zilnic de carburant, indiferent ce zi a săptămânii este.

În ciuda acestor cifre șocante în ceea ce privește cheltuielile ridicate și profitul redus, cea mai mare parte a membrilor obștii „au înghițit gălușcă”, în sensul că au acceptat fără comentarii situația.

Doar câțiva ai atenționat lipsa de transparență din obște și neregulile sesizate deja organelor de cercetare penală. În acest context trebuie amintit că, echipa gorjexpress.ro a fost ținută la ușă și nu i s-a permis accesul în sala de ședință pe motiv că locul de desfășurare al acțiunii este într-o unitate privată. De altfel, zece bodyguarzi de o firma de pază din Târgu Jiu au asigurat intrarea în incintă doar a membrilor obștii.

În ciuda acuzațiilor făcute de acești membrii, președinte obștii, Pârjol Dumitru, dar și secretarul obștii, Hașcău Gheorghe, au refuzat să ofere un punct de vedere echipei de la publicația gorjexpress.ro.

La finalul discuțiilor, aici fiind tratat și subiectul Manasia, adică faptul că Obștea ARC are de achitat peste 100 de miliarde de lei vechi societății acestui om de afaceri, s-a stabilit că prejudiciul va fi achitat de obșteni, asta după un proces care a durat 11 ani de zile. Practic, greșelile conducerii obștei vor fi suportate de toți membrii ARC, care ar putea să se trezească cu popriri pe salarii, pensii și pe averi. În cadrul Adunării Generale nu s-prezentat, în schimb, nici bugetul pe 2021 și nici pe anul în curs, potrivit celor prezenți în sală, deși acesta trebuia prezentat și aprobat de acest organism.

Evident că Adunarea Generală s-a terminat cu o chermeze organizată la Pensiunea Cucu din Hirișești de lângă Novaci.

Reamintim că, în urmă cu un an, la Obștea Arc au ajuns mascați, au fost percheziții și s-au ridicat documente importante. Exista un dosar penal în cercetare și multe alte plângeri penale la DNA, DIICOT și la parchetele din Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Gorj Express Tv

Video: Secția de Box a CSM Târgu Jiu crește viitori campioni! Amelian, sportivul care excelează și la box și la învățătură

Postat acum

on

De către

Box, un sport dur, de contact, un sport care te pregătește pentru viață! Asta le predă copiilor și adolescenților, de câteva luni, antrenorul Petrișor Gănănău, în Secția de Box a CSM Târgu Jiu.

Cursanții au parte, din martie, de câteva ori pe zi de un antrenament dur, atât pe pista de alergare de la stadion cât și în sală.

Una dintre speranțele Secției de Box a CSM Târgu Jiu este, potrivit antrenorului Gănănău, Amelian Istrătescu, elev olimpic la mai multe materii, care excelează și în acest sport.Luna viitoare, Amelian va urca în ring, la Craiova, la finala campionatului de cadeți. Sportivul ne-a explicat care este rețeta aplicată de el pentru a fi extraordinar de bun și la școală, și în box.Printre sportivii intrați sub aripa campionului Gănănău se numără și fete dar sunt și numeroși băieți de diferite vârste.Niciunul nu refuză antrenamentul dur, chiar epuizant, de care au parte la orele de box. Asta pentru că toți iubesc boxul și se visează pe podium cu o medalie de aur în jurul gatului.Și au toate șansele să li se împlinească acest vis deoarece sunt antrenați de un adevărat campion.Petrișor Gănănău, actualul antrenor al CSM, este unul dintre cei mai premiați pugiliști gorjeni. Acesta este multiplu campion național, fiind medaliat chiar si la Campionatele Europene.

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video/Casă crăpată, în prag de prăbușire! Vecinul proprietarului a dat ultimul interviu din viața sa

Postat acum

on

De către

Situație critică pentru un localnic din Rasova, comuna Bălești. Cetățeanul deține o casă în localitate, care s-a distrus în urma unor alunecări de teren, reactivate după o pauză de 16 ani.

Și vecinul său are casa afectată, iar acesta a dat marți ultimul său interviu, miercuri, Gheorghe Mănoiu, supărat de situația casei sale, murind în urma unui infarct.

Deși locuința este asigurată și pentru astfel de calamități, firma de asigurare nu achită poliță până când o autoritate competentă cu certifică faptul că distrugerea locuinței s-a produs urmare a acestei alunecări de teren. Proprietarul a considerat, inițial, că Primăria Bălești este cea care trebuie să îi certifice acest lucru, ferm, firmei de asigurare.

Din păcate, vizavi de locuința cetățeanului respectiv se mai află o casă afectată de același fenomen.

Foto: Gheorghe Mănoiu-decedat

Deși casa in cauză nu este asigurată, proprietarul cere măsuri autorității locale pentru consolidarea terenului supus alunecării.

De altfel, localnicii spun că terenul în cauză a fost consolidat doar pe hârtie, o comisie de recepție semnând în 2009 pentru o lucrare inexistentă.

Primăria Bălești susține, prin edilul Mădălin Ungureanu, că rezolvarea problemei în cauză nu tine de UAT-ul comunei ci de Comisia Județeană pentru Situații de Urgență care poate fi întrunită doar de către noul prefect. Instituția publică locală a trimis o comisie la fața locului, dar procesul verbal întocmit cu acesta ocazie nu convine firmei de asigurări.

Proprietarul casei aflate în prag de prăbușire spune că nu se oprește aici, considerând că această comisie județeană poate să îi certifice, oficial, alunecarea de teren care i-au afectat locuință în perioada valabilității asigurării.

Problema se la Rasova naște însă nenumărate semne de întrebare legate de polițele PAD, obligatorii de altfel, care nu se pot încasa, în schimb, prea ușor.

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

VIDEO: Dezvoltatorii imobiliari se întrec în proiecte, la Târgu Jiu! Care este cererea, care este oferta?

Postat acum

on

De către

Dezvoltării imobiliari au în derulare mai multe proiecte interesante în municipiul Târgu Jiu. În mai multe zone cheie ale municipiului se construiește de zor, de la garsoniere spațioase, cu ultimele dotări la apartamente de lux.

Un astfel de proiect prinde contur lângă parcul Coloanei, cei interesați putând achiziționa o locuință într-o zonă cu o vedere extraordinară încă de acum, mai exact, încă din faza de proiect.

Proiectele imobiliare nu se opresc aici, iar deoarece în municipiu există o cerere crescuta de spații locative și oferta trebuie să fie pe măsură.

O spune chiar unul dintre consultanții imobiliari de la Agenția Domina, cea mai mare din Oltenia, care a reușit să bifeze tranzacții spectaculoase în ultimii ani.

Chiar dacă piața este în creștere, proiectele imobiliare noi și foarte moderne rivalizează cu prețurile usor mai scăzute de la locuințele vechi.

Cumpărătorii prefera astfel o locuință într-un bloc cu o vechime de 30 de ani, în special pentru calitatea materialelor.

Daca luăm în considerare categoriile de vârstă, nu este un secret că persoanele vârstnice preferă să își vândă locuințele de la bloc pentru a se muta la țară, la casa, aici unde considera ei că toate cheltuielile cu întreținerea sunt mult reduse decât în mediul urban.

Materialele de construcții s-au dublat chiar triplat în ultimul an, dar dezvoltării nu au blocat proiectele. Un astfel de proiect este în plin șantier vizavi de sediul executiv al CE Oltenia, iar în piața se vehiculează că deja toate locuințele ar avea cumpărători.

În Gorj, un judet sărac, considerat de către analiștii economici, sunt totuși salarii mari și persoane potente financiar care investesc in astfel de proprietăți ale căror valoare crește substanțial în timp.

 

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR