Connect with us

Gorj Express Tv

Video: A cumpărat o casă de la Primăria Târgu Jiu, cu tot cu locatari!

Postat acum

on

O târgujiancă a cumpărat, de bună credință, prin licitație publică un apartament ce fusese executat. Asta la parterul unei case din municipiu, imobilul fiind anterior naționalizat. Muja Ionelia deținea deja o parte din casa cu etaj, situată pe Axa Brâncuși, dar și terenul de sub apartamentul de la parter, pe care l-a achiziționat în noiembrie anului trecut.

Stan Ioana, fosta proprietară a apartamentului de 44,73 mp, a decedat la spital, cu cinci ani în urmă, iar bunul a fost scos la licitație de Primăria Târgu Jiu. Asta, deoarece bătrâna de aproape 80 de ani avea datorii si nu avea moștenitori, instituția publică fiind și cea care a și deschis succesiunea.

Apartamentul s-a cumpărat de către vecina bătrânei, din păcate, cu tot cu o familie care locuiește în imobil de peste doi ani de zile, respectivii declarându-se rude de gradul al patrulea cu pensionara decedată.

Respectivii nu vor să părăsească locuința și au dat chiar municipalitatea dar si vecina în judecată.

Cumpărătoarea apartamentului susține, în schimb, că locatarii ar fi ajuns în casa bătrânei, abia după decesul celei care a luat cheile de la proprietara muribundă, când aceasta era la spital.

Mai exact, după decesul mamei lui Plăieșu Cosmin, cel care locuiește cu soția și un copil minor în fostul apartament al bătrânei.

Cumpărătoarea nu se lovește însă doar de faptul că cei trei nu pot fi dați afară din casă, ci îi acuză pe aceștia că sunt și recalcitranți, fac gălăgie și perturbă liniștea și ordinea publică.Legat de incidentul din vara anului trecut, povestește și partenerul de viață al Ioneliei Muja. Bărbatul, Musteață Janel, spune că a fost agresat pe proprietate chiar de către vecinul care locuiește, în opinia sa, ilegal la parterul casei.Dosarul privind agresiunea și violarea de domiciliu se afla în anchetă de un an de zile la Poliția Municipală. Asta și pentru că, polițistul de caz, în loc să rezolve speța, le-a cerut părților sa se împace. O sesizare in acest sens, a tergiversării cercetărilor, a fost depusă la IPJ Gorj.

 

 

 

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

VIDEO: Ludmila Racoceanu, trainer extensii gene din Republica Moldova, predă la Gorj rețeta succesului într-o profesie bănoasă

Postat acum

on

De către

O privire perfectă în fiecare zi, cliente fericite, o profesie bănoasă și chiar un stil de viață!

Asta le oferă, la pachet, doamnelor și domnișoarelor ce îi trec pragul, Ludmila Racoceanu, o moldoveancă de peste Prut care, cu zeci de specializări la activ, a urcat rapid treptele profesionale din zona de beauty, ajungând să formeze astăzi tinere care practică, cu succes, o profesie nouă ce face furori pe piața muncii.

Este trainer extensii gene AMA Lashes la singura academie înființată în județul Gorj, iar cursurile sale acreditate internațional, pentru tehnicieni extensii gene, realizate în academia sa de la Târgu Jiu, au fost deja absolvite de nenumărate reprezentante ale sexului frumos care au vrut să își pună îndemânarea, tehnica și creativitatea în slujba tinerelor dornice să beneficieze de noutățile din industria beauty.Și cine merge pe mâna Ludmilei are succes, deoarece pe lângă tehnici de aplicare a extensiilor de gene, trainerul oferă sfaturi absolut necesare în punerea în practică a acestei profesii.Și ca un trainer care se respectă, cursurile sunt adaptate în funcție de dorințele viitorilor cursanți, de la câteva zile, la două săptămâni și de la lecții individuale, la lecții de grup, cu probă practică.La finalul cursurilor, absolventele primesc o diploma acreditată dar și cele necesare punerii în aplicare a celor învățate pe parcursul lecțiilor prețioase, predate de Ludmila.Modalitatea de predare a cursurilor de către Ludmila Racoceanu și adaptabilitatea ei pentru nevoile fiecărei cursante fac ca orele petrecute în compania trainerului să fie nu doar valoroase ci și plăcute pentru fetele care primesc șansa si oportunitatea de a câștiga, în scurt timp, bani frumoși.Ludmila Racoceanu, din Republica Moldova, activează în domeniul extensiilor de gene din anul 2010.A absolvit o serie de cursuri de specialitate, a participat la numeroase conferințe cursuri din domeniul extensiilor de gene atât național cât și internațional, a fost speaker la The Masterclass organizator Ama Lashes dar și judecător național și internațional in campionate dedicat extensiilor de gene.Ludmila a fondat prima academie RL LASH ACADEMY dedicată extensiilor de gene din județul Gorj și a urcat pe podium de nenumărate ori la campionatele de gen.

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

VIDEO: Lupoița, satul uitat! Microbuzul școlar face slalom printre gropi pentru un elev

Postat acum

on

De către

Lupoița, satul aflat la răscruce între Cătunele și Motru, este uitat și abandonat! În localitate au mai rămas doar câțiva localnici care se încăpățânează să nu își părăsească proprietățile, în timp ce duc lupte costisitoare în instanțele de judecată împotriva companiei CEO, cea care i-a lăsat fără vecini, drumuri și utilități.

Casele lor sunt distruse dar locuiesc încă în ele.

Este si cazul unei femei care a lucrat o viață la mina din apropiere iar tinerețea sa a petrecut-o în Lupoița.

Mina(acum în conservare) i-a distrus casa, dar femeia nu pleacă din căminul său așteptând ca fostul său angajator să realizeze că nu i-a provocat decât distrugere și nu o bătrânețe liniștită.

La mica distanță de această proprietate se mai află o gospodărie. Și proprietarii ei au rămas în Lupoița deși confortul lor în comunitate este scăzut. Suferă de lipsa apei și de comunicarea precară rutieră cu localitățile vecine.

În mica comunitate mai există doar un singur elev. Acesta este transportat zilnic cu microbuzul școlar, fie al Primăriei Cătunele, fie al Primăriei Motru, la școală și înapoi acasă. Drumul spre școală este un infern, dar șoferii nu se lasă. Își duc sigurul pasager la destinație, în fiecare zi.

Revoltați de situație sunt ambii primari, de Cătunele și de Motru, mai ales că drumul a fost distrus de utilajele Carierei Lupoaia.

Primarul de Motru, Cosmin Morega, a atras de mai multe ori atenția șefilor din minerit să astupe măcar gropile de pe drumul spre Lupoița.

După realizarea acestui reportaj, în zona au fost trimise câteva trakere de piatră care au acoperit o parte din gropile drumului spre Lupoița.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

VIDEO: Primarii din Gorj ridică restricțiile și renunță la economii

Postat acum

on

De către

Edilii din Gorj au decis să nu mai strângă cureaua, măcar, la final de 2022. Primarii au considerat că cetățenii merită să uite de facturile mari și de problemele personale și să se bucure de iluminatul de sărbătoare, de o plăsuță cu dulciuri de la autorități sau de un cor de colinde.

Din acest motiv, chiar și cei mai economicoși edili au renunțat la restricții, au dat drumul la iluminatul festiv pe program non-stop și nu s-au zgârcit la bugetul pentru manifestările de final de an.

Anul 2023 va fi unul preelectoral iar clinciurile politice nu vor lipsi din peisaj. Primarii spun însă că nu se gândesc încă la bătăliile politice ci la numeroasele proiecte întocmite și semnate la final de 2022, ce trebuie începute anul viitor.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR