Connect with us

EVENIMENTE

Urmăriți penal pentru adeverințe false! Dosarul, la Parchetul Judecătoriei Motru

Postat acum

on

Doi gorjeni sunt cercetați pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată după ce au prezentat adeverinţe false pentru a-şi justifica deplasările. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru anunță că aceste două cauze au fost înregistrate pe rolul instituţiei, organele de urmărire penală sesizându-se din oficiu.

„Într-o primă cauză s-a reţinut că, în data de 4 mai, persoana de sex feminin G.A.S., în interesul justificării deplasării pe drumurile publice din municipiul Motru, a prezentat organelor de poliţie o adeverinţă de salariat emisă de un operator economic pentru perioada 27 aprilie – 15 mai, iar potrivit verificărilor s-a constatat faptul că aceasta a deţinut contract de muncă pe perioadă determinată la societatea în cauză, până la data de 20 august 2019, iar în prezent nu mai figurează cu contract de muncă valabil. În cea de a doua cauză s-a reţinut că, în data de 1 mai, persoana de sex masculin S.T., în interesul justificării deplasării pe drumurile publice din municipiul Motru, a prezentat organelor de poliţie o adeverinţă de salariat emisă de un operator economic pentru perioada 10 aprilie – 16 mai, iar conform verificărilor s-a constatat faptul că aceasta a deţinut la societatea respectivă contract de muncă ce a încetat la data de 14 noiembrie 2015, iar în prezent nu mai figurează cu contract de muncă valabil”, au anunţat reprezentanţii PJ Motru. În fiecare dintre cele două cauze penale, s-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Județul Gorj a scăpat de coduri

Postat acum

on

De către

Gorjul a scăpat de codurile cu restricții, aplicate în funcție de numărul persoanelor infectate, calculat la mia de locuitori. După mult timp, județul nostru este în scenariul verde și nicio localitate nu mai este în codul roșu, considerat cel mai drastic, din punct de vedere al măsurilor aplicate. „Pentru prima dată în ultimele săptămâni, nu avem nicio localitateîn scenariul roșu, iar la nivelul județului Gorj, incidența este sub 1, ceea ce ne plasează între județele fruntașe pe țară în primele patru. Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare, medicilor, asistenților, doamnelor care sunt acolo cu partea de birocrație, cu scriptica și îi sfătuiesc pe toți gorjenii să se vaccineze, să se vaccinează și iar să se vaccineze”, a declarat Corneliu Răducan Morega, prefectul de Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

A vrut să urce scările cu mașina

Postat acum

on

De către

Scările de la Casa Tineretului din Târgu Jiu au fost distruse de un autoturism condus de un șofer inconștient. Acesta a intrat, în această dimineață, cu viteză în sensul giratoriu, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina pe scările instituției. Autoturismul a fost grav avariat.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Gravidă, ținută 2 ore la ușa Registrului Comerțului

Postat acum

on

De către

Registrul Comerțului din Târgu Jiu își bate joc de cetățenii care merg să-și rezolve problemele. Programul instituției este unul ca pentru gravide. Angajații au program cu publicul doar două ore dimineața, după care intră în pauză și mai primesc clienții, pentru alte două ore, după prânz. Asta în timpul săptămânii, iar vineri, programul se termină la ora 13:00. Cei care merg cu dosarele așteaptă cu orele, în fața instituției, în picioare, iar dacă nu au norocul să intre până la pauză, trebuie să-și piardă ziua la a doua coadă. Azi, o femeie însărcinată a așteptat aproape două ore, la ușa instituției, unde angajații își fac programul după cum vor, fără ca cineva să-i grăbească. Programul preferențial este aplicat în acest fel, de mai bine de un an, motivul invocat fiind pandemia de Covid. Nici după ce municipiul Târgu Jiu a ieșit din toate scenariile ce impun restricții, cei de la Registrul Comerțului nu au revenit la un program în care clienții să poată avea acces la ghișeu, pentru o perioadă mai mare, deși salariile funcționarilor nu au fost diminuate.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Cloudy
06:3320:18 EEST
Se simt: 7°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 92%
Presiunea aerului: 1011.51mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
15/3°C
17/4°C
19/8°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR