Connect with us

ACTUALITATE

Turismul, dezvoltat cu bani europeni la Peștișani. Constantin Brâncuși, pus la loc de cinste

Postat acum

on

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, dorește să dezvolte turismul în comuna pe care o administrează. Pigui a explicat într-un interviu pentru emisiunea „Europa. Mi-e bine, ți-e bine”  cum are de gând să valorifice de acum încolo potențialul acestui loc special pentru cultura românească.

„În perioada următoare, pentru finanțările 2021-2027, în condițiile în care finanțarea pentru infrastructură este aproape rezolvată, mă voi concentra foarte mult pe partea de turism și Constantin Brâncuși. Avem cel mai mare brand românesc de aici din comună. În perioada imediat următoare urmează să ne transfere Consiliului Județean casa-muzeu Constantin Brâncuși, întrucât în cadrul proiectelor europene trebuie să fim proprietari ca să putem să depunem documentațiile”, a declarat primarul Cosmin Pigui.

Primarul Cosmin Pigui este hotărât să pună în valoare, cu bani europeni, obiectivele cu un potențial turistic imens din zona pe care o administrează.

„În primul rând, avem un parc la Hobița pe care vrem să-l amenajăm și să facem un centru de informare, un muzeu virtual cu cafenea artistică, punct de vânzare de suveniruri. De asemenea, mai avem peștera Cioarei, cea mai veche așezare umană din Europa. Cele mai vechi vestigii de pe acest continent, cele mai vechi podoabe cioplite de om, de acum 30.000 de ani, au fost descoperite într o grotă, aici, pe Valea Bistricioarei, și cele mai vechi urme de Ursus peleus, de acum 120 000 de ani. În apropiere, unde deținem un teren, vom crea un muzeu al evoluției omului în care vom simula viața din peșteră cu realitate augumentativă, cu hi-tehnologie, ca să atragem turiștii și să arătăm că pe meleagurile oltenești, românești, a fost prima așezare umană din Europa și să vadă cum trăiau, cum aprindeau focul, cum ciopleau, toate acestea din realitate augmentată și alte tehnologii moderne de ultimă oră”, a mai declarat Cosmin Pigui.

În comuna Peștișani, mai exact în satul Hobița, din județul Gorj, s-a născut Constantin Brâncuși.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salariile românilor, cele mai mici din Europa

Postat acum

on

De către

Salariul minim al românilor este cel mai mic din Uniunea Europeană. Un angajat din țară noastră primesc mai puțin decât unul din Guatemala. În timp ce la noi, salariul este de 308 euro, în Guatemala este de 320 de euro. Salariații plăți cel mai bine sunt în București, acolo unde salariul mediu trece de 4.600 de lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au venit conductele! Încep lucrările la Cîlnic, Telești, Rovinari și Bîlteni

Postat acum

on

De către

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, Lia Olguța Vasilescu spune că pe șantierul Firului II Isvarna-Craiova au ajuns conductele necesare, motiv pentru care antreprenorul va începe lucrările săptămâna viitoare, în județul Gorj.

”Încheiem această săptămână de lucru cu vești bune de pe șantierul Firului II Isvarna – Craiova: au ajuns în teren conductele pentru contractul DJ-CL-18, astfel că, de săptămâna viitoare antreprenorul va demara lucrările. Acesta este ultimul din cele șase contracte în care a fost împărțit Firul II Isvarna – Craiova, iar lucrările se vor desfășura în localitățile Câlnic, Telești, Rovinari și Bâlteni, din județul Gorj”, spune primarul municipiului.

Până în acest moment s-a introdus conductă nouă pe o lungime totală de 21.797 metri și s-au reabilitat 3.822 metri. În total, Firul II Isvarna – Craiova presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

FOTO. Aglomerație de la prima oră, la Rânca

Postat acum

on

De către

Cei care vor să urce în stațiunea Rânca, în acest week-end, trebuie să se aștepte din nou la cozi. În centrul stațiunii, în zona pârtiei și a teraselor, este aglomerație de la primele ore. Imaginile arată că turiștii au ieșit la zăpadă, profitând de vremea bună, după ce, în ultima săptămână, în zonă a fost viscol și drumul ce leagă Rânca de orașul Novaci a fost chiar închis. Cea mai mare problemă o constituie lipsa locurilor de parcare, pentru care nu s-a găsit încă o rezolvare. Așa că, persoanele care și-au planificat să meargă în zonă trebuie să ia în calcul acest aspect, pentru a nu fi nevoite să se întoarcă din drum.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR