Connect with us

POLITICĂ

Tudor: „I-am salutat pe colegii mei și-mi văd de treabă”

Postat acum

on

Adrian Tudor, vicele PSD din Primăria Târgu Jiu recunoaște că ia în calcul o plecare din partid. Liderul pesedist se pregătea de un an să candideze la municipalitate, dar a fost dat la o parte de liderul Mihai Weber, ca să-i facă loc lui Ciprian Florescu.

După ce ieri, Gorjexpress scria de nemulțumirile vicelui PSD, Adrian Tudor, care l-au determinat să se gândească la o candidatură din afara partidului, azi a venit și confirmarea. Tudor recunoaște că este posibil să plece din partid. Susținut de o parte a social democraților, pentru a candida la Primăria Târgu Jiu, tânărul social-democrat a fost lăsat pe tușă, Mihai weber impunându-l pe Ciprian Florescu. Adrian Tudor și-a exprimat în mod constant intenția de a candida pentru Primăria municipiului Târgu Jiu, în această vară, iar scoaterea din cursă l-a făcut să spună că este posibil să părăsească barca PSD. „Îmi fac o evaluare și fac un recurs la memorie, am intrat în acest partid acum 23 de ani. Dacă mă mai regăsesc, dacă mai regăsesc valori…nu spun acest lucru, ca să ameninț pe cineva, dar este un moment de evaluare, de care vreau să profit. Dacă voi mirosi că este un blat, i-am salutat pe colegii mei și-mi văd de treabă”, a declarat Tudor.
Conducerea PSD anunța, înainte de desemnarea candidatului, că lupta se dă între Tudor și Florescu, iar departajarea se va face în funcție de proiectele pe care cei doi le depun, referitor la strategia fiecăruia, pentru municipiu. Tudor susține că cel anunțat candidat nu a prezentat niciun proiect. Variantele luate în calcul sunt ca Adrian Tudor să candideze din partea Pro România, la Primăria Târgu Jiu, sau ca independent.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Noi secretari de stat numiți la MAE, MAI și Cercetare! Niciunul de la Gorj

Postat acum

on

De către

Noi secretari de stat au fost numiţi în funcţie de premierul Nicolae Ciucă la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe şi la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Niciunul dintre noii numiți nu sunt de la Gorj, deși s-au trimis, la București, liste de propuneri și din județul nostru.

La Ministerul Afacerilor Interne a fost numit ca secretar de stat Adrian Voican, iar ca subsecretar de stat Dumitru Drăgan.

La Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării au fost numiţi trei secretari de stat – Bogdan-Mihai Dumea, Andrei Alexandru şi Tudor Prisecaru.

Janina-Mirela Sitaru va ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe. Premierul a semnat şi eliberarea, la cerere, a Alexandrei Toader din funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

O altă numire îl vizează pe Alexandru-Mihai Ghigiu, desemnat să ocupe funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie.

Deciziile au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Weber îl contrazice pe prefectul Iacobescu

Postat acum

on

De către

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, îl contrazice pe prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, referitor la faptul că PSD nu a făcut nicio nominalizare pentru pozițiile de subprefecți.

”Nu stiu pe cine a sunat domnul prefect la Guvern, cu cine a vorbit, dar, în orice caz, nu a vorbit cu cine trebuia. Bănuiesc că nu a sunat la Administrativ sau la Logistică. Dacă l-ar fi sunat pe primul ministru  sau pe secretarul  general al Guvernului, s-ar fi informat corect. Propunerea există.  Am făcut o singură nominalizare, deocamdată, care este trimisă spre avizare, așa cum se întâmplă în toate situațiile pentru prefecți, subprefecți, secretari de stat și subsecretari de stat. Așteptăm răspunsul comisiei de avizare, care va fi publicat și în Monitorul Oficial”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Conform protocolului din cadrul Coaliției de guvernare, Partidului Social Democrat Gorj îi revin cele două poziții de subprefect. PSD Gorj a trimis spre analiză o primă propunere, în persoana lui Romeo Chiriac.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Pe cine dă vina Weber, pentru facturile mari

Postat acum

on

De către

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, dă vina pe partidele de dreapta, care au fost la guvernare, pentru explozia prețurilor la energie și gaze naturale. Liderul social-democraților gorjeni susține că fostele guverne au luat o serie de măsuri, care s-au dovedit un dezastru social. „Celor care se prefac că au uitat, o să le aduc aminte măsurile care au condus la situația din prezent: Liberalizarea pieței de energie și gaze naturale realizată de Guvernul Orban, prin eliminarea plafonului la prețul de producție la gaze naturale și prin retragerea ANRE din reglementarea pieței de energie active; Eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, cea din care se asigurau resursele pentru consumatorii vulnerabili”, a transmis deputatul PSD, Maihai Weber.

Social-democratul susține că o mare vină o au partidele care s-au opus plafonării prețurilor la utilități, propusă de PSD. „Populația a primit lovitura de grație atunci când guvernarea de dreapta a respins propunerea legislativă a PSD pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale, alegând promovarea în Parlament a variantei legislative a ministrului Energiei, în care nu erau prevăzute sancțiuni pentru furnizorii de energie care nu respectau prevederile legale”, a mai transmis Weber.
Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR