Connect with us

ACTUALITATE

Truse complete de neurochirurgie de 600.000 de lei, achiziționate de SJU Târgu Jiu

Postat acum

on

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a achiziționat truse complete de neurochirurgie, în valoare de peste 600.000 de lei. Instrumentarul medical a fost achiziționat pentru dotarea Compartimentului de Neurochirugie, urmând, ca și la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu să poată fi efectuate intervenții chirurgicale pe coloană sau craniu, iar pacienții nu vor mai fi nevoiți să meargă la alte unități medicale din țară.

„Datorită acestor investiții avem posibilitatea să dezvoltăm o specialitate atât de necesară în zonă, vom putea să facem operații și la nivelul craniului și al coloanei vertebrale. Patologia coloanei s-a accentuat masiv în ultimii ani din cauza stilului de viata, sedentarismului sau efortului fizic, mai ales lombar. Prin înființarea acestui compartiment, de care spitalul ducea lipsă, dorim să ajutăm o parte din pacienți, pentru ca ei să nu mai fie nevoiți să se deplaseze în alte centre de neurochirurgie pentru operații, având în vedere faptul că există cazuri în care, postoperator, pacienții nu au voie să stea în șezut pe distanțe lungi. Pe lângă aparatura achiziționată exista deja și un microscop operator foarte performant cu ajutorul căruia vom putea realiza și operații minimal invazive, asta ducând la riscuri intraoperatorii cât mai mici și la o recuperare post operatorie mult mai rapidă. Am avut în vedere achiziționarea instrumentarului de ultimă generație, având ca standard calitativ instrumentarul cu care am lucrat în Germania. Fiind singurul neurochirurg este greu, dar crearea acestui compartiment este un început. Având în vedere că aparatură, instrumentar și susținere există – și aici mă refer și la susținerea pe care o am de la colegii medici ortopezi și anesteziști din spital, m-aș bucura ca în timp să mi se alăture și alți colegi neurochirurgi pentru a dezvolta acest compartimentul cu scopul de a înființa o secție de neurochirurgie”, a afirmat dr. Dragoș Coldușu, medic specialist neurochirurgie.

Anul viitor, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu vor fi înființate și alte compartimente: „Ne bucurăm că se fac pași spre dezvoltarea Compartimetului de Neurochirugie și pe această cale mulțumim conducerii Consiliului Județean Gorj pentru achiziționarea aparaturii medicale, dar îi mulțumim și domnului doctor Coldușu pentru implicarea de care dă dovadă. Din bugetul unității am reușit să achiziționăm și instrumentarul medical necesar desfășurării activității în acest compartiment. Este o primă etapă în dezvoltarea de noi specialități la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, urmând ca anul viitor să dezvoltăm și alte specialități medicale: cardiologie intervențională, unitatea de accidente vasculare cerebrale acute, reumatologie și hematologie”, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Acord de mediu pentru drumul expres Târgu Jiu – Filiași

Postat acum

on

De către

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Autostrada Craiova- Filiași și Drum Expres Filiași-Târgu Jiu”. Anunțul a fost postat la finalul lunii mai, pe pagina oficială a companiei. Deputatul PSD, Mihi Weber, spune că aceasta este una dinetapele finale, înainte de a fi organizată licitația pentru lucrări. „Așa cum am mai spus, conform indicatorilor de trafic, tronsonul Craiova-Filiași are regim de autostradă, iar Filiași-Târgu Jiu de drum expres. Este una dintre etapele finale în realizarea documentației pentru scoaterea la licitație a proiectului, în vederea construirii. Am toată încrederea că acest lucru se va întâmpla până la sfârșitul acestui an”, a anunțat Weber.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Stânci dislocate pe Transalpina

Postat acum

on

De către

Echipe ale Secției de Drumuri au îndepărtat, azi, bucăți de stânci, dislocate de pe Transalpina. Pietrele care stau să cadă sunt un pericol pentru trafic și aceasta a fost și motivul pentru care soseaua nu a fost deschisă cu data de 1 iunie. „Lucrările de punere în siguranță a DN 67C, Transalpina, continuă. Astăzi s-au efectuat lucrări de îndepărtare a stâncilor de pe versanți, care riscau să cadă în partea carosabilă, reparații parapete și montare/reparații indicatoare rutiere”, au transmis reprezentanții DRDP Craiova.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

CEO rămâne de azi doar cu 5 grupuri energetice

Postat acum

on

Complexul Energetic Oltenia rămâne de astăzi doar cu 5 grupuri energetice. Au fost închise grupul energetic numărul 3 de la Termocentrala Rovinari și grupul energetic 7 de la Termocentrala Turceni. Un lider sindical din CEO se întreabă cum vor rezista cei peste 11.000 de salariați doar din vânzările de energie ale grupurilor rămase în prezent la companie.

„Încă două grupuri energetice pe cărbune, închise de la 1 iunie 2023!
Iată cum SISTEMUL/PUTEREA POLITICĂ prin Guvernul României, merge înainte cu închiderea activității de producere a energiei electrice pe bază de cărbune, precum un tanc sovietic!
Țin să vă reamintesc că începând cu cel puțin din anul 2012, atunci când a fost creat Complexul Energetic Oltenia, s-au închis 7 grupuri și s-au pierdut aproximativ 9 mii de locuri de muncă, fără să fie emisă nici măcar o decizie de pensionare pe legea nr.197/2021! Asta pentru a combate trompetele SISTEMULUI care o țin langa cu manipularea precum că legea care recunoaște condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile salariații din subunitățile de producție ale C.E.Oltenia, este o lege care închide compania!
Oameni buni și stimați colegi, treziți-vă măcar acum când suntem deja pe marginea prăpastiei și conștientizați faptul că începând de mâine rămânem aproximativ 11.200 de salariați care va trebui să muncim doar pe 5 grupuri energetice, în cel mai fericit caz!
Guvernul României nu ne oferă nici cea mai mică alternativă, din punct de vedere social și economic, alternativă care să meargă în paralel cu acest PROGRAM DE ÎNCHIDERE !
Nici măcar legea nr.197/2021 nu vor să o respecte și să o aplice, cu toate că este o lege CONSTITUȚIONALĂ, publicată în Monitorul Oficial și reconfirmată printr-o DECIZIE de aplicare a Înaltei Curți de Casație și Justiție!
Voi chiar continuați să îi mai credeți pe cei care continuă să vă mintă și să vă manipuleze spunându-vă să stați liniștiți că totul o să fie bine în ceea ce privește viitorul nostru în această activitate!?”, conform lui Manu Tomescu, lider sindical în cadrul Termocentralei de la Rovinari.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR