Connect with us

ACTUALITATE

Truse complete de neurochirurgie de 600.000 de lei, achiziționate de SJU Târgu Jiu

Postat acum

on

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a achiziționat truse complete de neurochirurgie, în valoare de peste 600.000 de lei. Instrumentarul medical a fost achiziționat pentru dotarea Compartimentului de Neurochirugie, urmând, ca și la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu să poată fi efectuate intervenții chirurgicale pe coloană sau craniu, iar pacienții nu vor mai fi nevoiți să meargă la alte unități medicale din țară.

„Datorită acestor investiții avem posibilitatea să dezvoltăm o specialitate atât de necesară în zonă, vom putea să facem operații și la nivelul craniului și al coloanei vertebrale. Patologia coloanei s-a accentuat masiv în ultimii ani din cauza stilului de viata, sedentarismului sau efortului fizic, mai ales lombar. Prin înființarea acestui compartiment, de care spitalul ducea lipsă, dorim să ajutăm o parte din pacienți, pentru ca ei să nu mai fie nevoiți să se deplaseze în alte centre de neurochirurgie pentru operații, având în vedere faptul că există cazuri în care, postoperator, pacienții nu au voie să stea în șezut pe distanțe lungi. Pe lângă aparatura achiziționată exista deja și un microscop operator foarte performant cu ajutorul căruia vom putea realiza și operații minimal invazive, asta ducând la riscuri intraoperatorii cât mai mici și la o recuperare post operatorie mult mai rapidă. Am avut în vedere achiziționarea instrumentarului de ultimă generație, având ca standard calitativ instrumentarul cu care am lucrat în Germania. Fiind singurul neurochirurg este greu, dar crearea acestui compartiment este un început. Având în vedere că aparatură, instrumentar și susținere există – și aici mă refer și la susținerea pe care o am de la colegii medici ortopezi și anesteziști din spital, m-aș bucura ca în timp să mi se alăture și alți colegi neurochirurgi pentru a dezvolta acest compartimentul cu scopul de a înființa o secție de neurochirurgie”, a afirmat dr. Dragoș Coldușu, medic specialist neurochirurgie.

Anul viitor, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu vor fi înființate și alte compartimente: „Ne bucurăm că se fac pași spre dezvoltarea Compartimetului de Neurochirugie și pe această cale mulțumim conducerii Consiliului Județean Gorj pentru achiziționarea aparaturii medicale, dar îi mulțumim și domnului doctor Coldușu pentru implicarea de care dă dovadă. Din bugetul unității am reușit să achiziționăm și instrumentarul medical necesar desfășurării activității în acest compartiment. Este o primă etapă în dezvoltarea de noi specialități la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, urmând ca anul viitor să dezvoltăm și alte specialități medicale: cardiologie intervențională, unitatea de accidente vasculare cerebrale acute, reumatologie și hematologie”, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițist din Cătunele, orb la neregulile firmelor private! Locuitorii sunt însă sancționați

Postat acum

on

De către

Mașinile de transport ale firmelor private, de la cariere din zona Lupoaia, utilizează la greu drumurile comunale, acoperindu-le cu nămol, în timp ce polițiștii de la postul din Cătunele se fac că nu le vad. În special, unul dintre agenți, este acuzat că preferă să se uite în cealaltă parte atunci când vede aceste mașini de transport greu, în schimb când trec locuitorii din Lupoaia aceștia sunt trași pe dreapta și trași la răspundere.

Oamenii simpli sunt controlați și sancționați de polițistul în cauză, fie pentru că nu poartă centura de siguranță, fie pentru că au trusa medicală expirată, se plâng cetățeni din Lupoaia.

Cetățenii din zonă au sesizat, de nenumărate ori, autorităților că mașinile în cauză murdăresc și afectează drumul, punând viața șoferilor în pericol, dar, din păcate, poliția nu a luat nicio măsură. Aceste mașini nu au ITP și nu sunt înmatriculate dar cu toate acestea utilizează drumul public, comunal.

Acestea lasă în urmă dezastru, dar cei care ar putea interveni așteaptă să plouă.

Oamenii cer șefului de post din Cătunele sa intervină și să își ia la rost subalternii permisivi cu privații dar drastici cu locuitorii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Medserv Min oferă gratuit servicii medicale și îngrijire la domiciliu! Pacienții trebuie să fie asigurați

Postat acum

on

De către

Pacienții care nu pot fi transportabili și sunt la domiciliu ori suferă de boli grave dar și cei care au nevoie de personal medical pentru un tratament injectabil pot solicita sprijin la Medserv Min. Totul este gratuit, iar pacienții prezintă, acasă, în momentul tratamentului, carnetul de asigurat.  

De anul trecut, Medserv Min, subunitate a CE Oltenia, condusă de către Anca Bordușanu, a reușit să acrediteze acest tip de servicii medicale la domiciliu, atât de necesare la nivelul județului Gorj. Serviciile se pot presta la nivelul întregului județ.

„Mergem acasă la pacient și îi acordăm tot sprijinul medical necesar, conform recomandărilor medicului specialist. Serviciile, pe care le prestăm, sunt gratuite”, transmite directorul executiv.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Elevă de a VIII-a de la Școala Gimnazială Bărbătești, amenințată la clasă de liderul AUR Jupânești

Postat acum

on

De către

O situație fără precedent a avut loc astăzi la Școală Gimnazială Bărbătești, o elevă de clasa a VIII-a din Jupânești fiind amenințată de un adult, la sala de clasă. Incidentul s-a petrecut chiar la ușa clasei, în timp ce eleva ar fi fost scoasă afară de la oră de către directorul școlii, care astfel a răspuns unor amenințări venite de la viceprimarul comunei Jupânești. Cel care a venit în școală să amenințe minora este liderul AUR Jupânești.

De ce acest abuz? Asta este ușor de explicat. Minora eleva ar fi pus un comentariu pe Facebook pe pagina reprezentantului AUR Jupânești, Bengulescu Dumitru. Eleva, practic a luat apărarea astfel primarului de Jupânești, fără să jignească în comentariul său pe nimeni.

Primarul de Jupânești auzind de incidentul de la școala din Bărbătești a anunțat poliția din comună și s-a prezentat personal astăzi, împreună cu agenții de poliție, la unitatea de învățământ. Polițiștii au anchetat incidentul, fata fiind găsită tremurând și foarte afectată de cele întâmplate.

Șocant este că și părinții minorei ar fi fost amenințați de către viceprimarul Bușe Constantin care este un fel de Gică Contra, în tot ceea ce întreprinde edilul local.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu a avut încă o reacție pe acest incident petrecut în incinta Școlii Gimnaziale Bărbătești.

Primarul comunei Jupânești a relatat incidentul chiar pe pagina sa de Facebook pentru că un incident similar să mai aibă loc în comună sau în cea vecină, astfel:

Drag cetățeni, dragi prieteni, cred că unele persoane din această comună au inceput deja campania electorală, de aceea, vă rog insistent dacă sunteți amenințați sau şantajați de unele persoane care se luptă în această campanie pentru putere să mă informați personal sau să anunțați organele de poliție. Nu stați cu teama că pot să vă facă rău, așa niciodată nu vom putea evolua pentru o lume mai bună. Chiar azi a fost amenințată o fată de 15 ani din comuna Jupânești care este elevă la școala generală Bărbătești că o să i se scadă media la purtare și o să i se taie bursa de merit pentru un comentariu pus de fetiță pe facebook. Dacă s-a ajuns atât de departe ca să se amenințe un copil, îmi dau seama de ce sunt în stare acești oameni. Încă odată vă rog, nu suportați aceste amenințări și anunțați organele competente să ia măsuri”.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR