Connect with us

ACTUALITATE

Truse complete de neurochirurgie de 600.000 de lei, achiziționate de SJU Târgu Jiu

Postat acum

on

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a achiziționat truse complete de neurochirurgie, în valoare de peste 600.000 de lei. Instrumentarul medical a fost achiziționat pentru dotarea Compartimentului de Neurochirugie, urmând, ca și la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu să poată fi efectuate intervenții chirurgicale pe coloană sau craniu, iar pacienții nu vor mai fi nevoiți să meargă la alte unități medicale din țară.

„Datorită acestor investiții avem posibilitatea să dezvoltăm o specialitate atât de necesară în zonă, vom putea să facem operații și la nivelul craniului și al coloanei vertebrale. Patologia coloanei s-a accentuat masiv în ultimii ani din cauza stilului de viata, sedentarismului sau efortului fizic, mai ales lombar. Prin înființarea acestui compartiment, de care spitalul ducea lipsă, dorim să ajutăm o parte din pacienți, pentru ca ei să nu mai fie nevoiți să se deplaseze în alte centre de neurochirurgie pentru operații, având în vedere faptul că există cazuri în care, postoperator, pacienții nu au voie să stea în șezut pe distanțe lungi. Pe lângă aparatura achiziționată exista deja și un microscop operator foarte performant cu ajutorul căruia vom putea realiza și operații minimal invazive, asta ducând la riscuri intraoperatorii cât mai mici și la o recuperare post operatorie mult mai rapidă. Am avut în vedere achiziționarea instrumentarului de ultimă generație, având ca standard calitativ instrumentarul cu care am lucrat în Germania. Fiind singurul neurochirurg este greu, dar crearea acestui compartiment este un început. Având în vedere că aparatură, instrumentar și susținere există – și aici mă refer și la susținerea pe care o am de la colegii medici ortopezi și anesteziști din spital, m-aș bucura ca în timp să mi se alăture și alți colegi neurochirurgi pentru a dezvolta acest compartimentul cu scopul de a înființa o secție de neurochirurgie”, a afirmat dr. Dragoș Coldușu, medic specialist neurochirurgie.

Anul viitor, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu vor fi înființate și alte compartimente: „Ne bucurăm că se fac pași spre dezvoltarea Compartimetului de Neurochirugie și pe această cale mulțumim conducerii Consiliului Județean Gorj pentru achiziționarea aparaturii medicale, dar îi mulțumim și domnului doctor Coldușu pentru implicarea de care dă dovadă. Din bugetul unității am reușit să achiziționăm și instrumentarul medical necesar desfășurării activității în acest compartiment. Este o primă etapă în dezvoltarea de noi specialități la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, urmând ca anul viitor să dezvoltăm și alte specialități medicale: cardiologie intervențională, unitatea de accidente vasculare cerebrale acute, reumatologie și hematologie”, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ce artiști vin la Festivalul Sarmalelor, din Peștișani

Postat acum

on

De către

Festivalul piftiilor, ce se organizează pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Peștișani, aduce, în acest an, artiști cunoscuți la nivel național. Cap de afiș este Ștefan Bănică.
„Ștefan Bănică vine sâmbătă seara, pe 30 septembrie, în Nucet la Peștișani. Motivul-Festivalul Sarmalelor și Piftiilor”, anunță organizatorii.
Seara va fi deschisă de recitalurile susținute de Emeric Imre -nominalizat la titlul de ”Cel mai bun artist Folk” și Florin Chilian cu ale sale celebre piese ”Zece” și ”Chiar dacă”-melodie cu care a primit Premiul „Romanian Music Awards Best Male“ 2008.
Duminică, 1 octombrie, atmosfera va fi întreținută de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Parcul central din Târgu Jiu, luminat cu mii de gulguțe

Postat acum

on

De către

Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central cu ocazia Festivalului Luminii. Evenimentul se va desfașura sâmbată, 23 septembrie, în intervalul 16:00 – 21:00. Evenimentul a ajuns la ediția a XVII-a la nivel național și la cea de-a XII-a ediție desfășurată în Târgu Jiu. Organizatorul este Organizația Cercetașii României.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Zeci de elevi gorjeni, amendați pentru fumat

Postat acum

on

De către

Zeci de elevi, de la școli din județul Gorj, au fost sancționați, după ce au fost prinși că fumau în unitățile de învățământ. De la începutul noului an școlar, jandarmii gorjeni au amendat 20 de tineri liceeni. ”În primel opt zile, de la debutul anului, colegii noștri au sancționat 20 de elevi, toți de la licee”, a declarat locotenent colonelul Eugen Brânzan, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj.
Legislația din țara noastră interzice fumatul în unitățile școlare, însă elevii cred că pot scăpa neobservați și nepedepsiți. Potrivit datelor oficiale, peste 40 la sută dintre fumătorii din România au acest viciu dinainte de a împlini 18 ani.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR