Connect with us

COMUNITATE

Trei decese asociate Covid, în Gorj și peste 100 noi teste pozitive

Postat acum

on

Trei persoane infectate cu Covid au decedat, în ultimele 24 de ore și alte 119 persoane au fost confirmate cu noul virus. Cei trei gorjeni care au pierdut lupta cu boala aveau vârste cuprinse între 54 și 84 de ani, toți aveau comorbidități și erau nevaccinați. „De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost confirmate 119 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 688 teste efectuate, situația prezentându-se astfel: 34 rezultate pozitive, din 191 teste RT-PCR efectuate și 85 rezultate pozitive, din 497 teste rapide efectuate”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Festival al răciturilor, la Peștișani

Postat acum

on

De către

Festivalul sarmalelor și piftiilor se desfășoară duminică, 16 octombrie, la Peștișani. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 12 în curtea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din localitate. „Bucătari pricepuți își vor expune creațiile ce vor fi jurizate de specialiști în cadrul unui concurs culinar, cele mai gustoase sarmale și piftii fiind premiate de organizatori și sponsori. Publicul va avea, de asemenea, la dispoziție standuri unde se va servi tradiționala combinație sarmale cu piftii, preparate tradiționale ce fac deliciul tuturor meselor gorjene”, arată un comunicat al Consiliului Județean Gorj.
„Festivalul Răciturilor” a fost organizat de Radu Ciobanu, în calitate de președinte al ANTREC Gorj, timp de 9 ediții, majoritatea dintre ele la Tismana, ultima, ce-a de-a zecea, desfășurându-se la Peștișani în 2019, chiar în memoria sa. Evenimentul din acest an îi va avea că invitați pe Tavi Colen, care va concerta alături de formația sa și de Ema de la Zu și Ansamblul Artistic „Doina Gorjului”.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Bălești: Dezmembrări auto, de amendă!

Postat acum

on

De către

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj, împreună cu reprezentanții IPJ- Biroul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, au identificat, pe raza comunei Bălești, o persoană fizică ce efectua activități de dezmembrări auto fără a deține autorizație de mediu. A fost aplicată o sancțiune contravenționala in valoare de 10.000 lei, precum și suspendarea activității până la obținerea actului de reglementare din punct de vedere al protecției mediului.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Munca la negru este în floare. Doi patroni amendați

Postat acum

on

De către

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au descoperit patru angajați la negru, care munceau pentru doi patroni, ce au fost amendați. În perioada 26-30 septembrie, inspectorii au efectuat un număr de 56 controale și au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 186.500 lei și au dispus 121 de măsuri de intrare în legalitate.

Un angajator cu sediul social în orașul Rovinari, cu domeniu de activitate servicii poștale și de curierat, a fost sancționat cu suma de 60.000 lei pentru folosirea în activitate a trei persoane, pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă prestau activitate în Municipiul Târgu-Jiu.

Un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat cu suma de 10.000 lei  pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza orașului Târgu-Cărbunești,  activând în domeniul panificației.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR