Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Terenurile forestiere din Gorj ale unui consilier ITRSV Vâlcea au dispărut subit!

Postat acum

on

Doru Gheorghe Epure, consilier în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Râmnicu Vâlcea/ Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, cu domiciliul în Târgu Jiu a intrat în vizorul ANi pentru o parte din averea pe care nu o poate justifica. Cert este că între 2018 și 2019 din declarația de avere a salariatului Epure au dispărut subit câteva terenuri forestiere, acesta netrecând în actul respectiv dacă le-a înstrăinat și cui și contra cărei sume.

Ultima declarație de avere a târgujianului este din 2019 iar Epure mai declara doar șase terenuri, nicio locuința, nicio datorie și niciun ban pus deoparte.

Nu este un secret că urma verificărilor efectuate de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI), acest angajat al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Râmnicu Vâlcea/ Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea nu poate justifica peste 300.000 de lei din averea pe care o deține.

“Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 314.486,76 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către EPURE GHEORGHE DORU în perioada supusă evaluării. Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Doru Gheorghe Epure”, s-a precizat într-un comunicat ANI.

Epure a acționat însă în judecată Agenția cerând anularea actului de control. Procesul se află în derulare la Curtea de Apel Craiova. Este vorba despre dosarul nr. 388/54/2022, având ca obiect anulare raport evaluare ANI, în care figurează ca părți: Epure Gheorghe Doru – reclamant și Agenția Națională de Integritate – pârât.

ANI și-a concentrat însă verificarea pe banii rulați de acest salariat dar și pe dispariția terenurilor forestiere din declarația sa. Au fost luate în considerare și sesizările la adresa lui Epure dar și nenumăratele materiale de presă care arătau implicarea acestuia în fapte de dosar penale.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Efectul valiza la Primăria Drăgotești: Secretara Fineta nu mai vine de două zile la muncă!

Postat acum

on

De către

Situație de cascadorii râsului la Primăria Drăgotești, din judetul Gorj, după ce marți, primarul localității, Vili Pasare s-a trezit, în biroul său din UAT, cu doi investitori ucraineni, însoțiți de un translator. Totul se petrecea după orele amiezii, undeva in jurul orei 14.00, când cei trei bărbați, unul transportând o valiză de un metru, au trecut de secretara primarului, doamna Fineta, și au intrat la discuții cu Vili Pasare. Discuțiile au fost greoaie din cauza translatorului, dar edilul a înțeles că cei ucraineni doreau să cumpere 7,2 hectare de teren în comuna Drăgotești pentru a realiza un sat pitoresc cu specific ucrainian.

Interesant este că investitorii păreau că ar cunoaște zona și au indicat primarului un teren într-o zonă foarte bună, pretabil pentru astfel de construcții, undeva în mijlocul naturii. Terenul respectiv fusese primit de la CE Oltenia, societatea oferind comunității un teren de 46 de hectare. Bucata solicitată făcea parte din acea parcelă, fiind o oaza de apă și verdeață.

Cert este că terenul nu este ocupat în prezent dar nici nu se putea cumpăra cu banii jos de niciun investitor, indiferent că este român sau ucrainian.

Mai ceva că în Las Fierbinți! 

Discuțiile au dus în această direcție, dar primarul a refuzat categoric sa primească un milion de euro pentru terenul respectiv.

,,Am avut un dialog cu cei trei, am tot refuzat investiția încercând să explic că legislația în România nu permite astfel de tranzacții. În timpul discuție, cel care ținea valiza a deschis-o, nu știu dacă accidental sau intenționat, și am văzut maldărul de bani pe care eu îl refuzasem categoric. Am chemat-o pe Fineta, secretara mea, să explice ea cum sta treabă cu legislația. Când femeia a văzut banii a rămas șocată, de altfel nu a mai venit la serviciu de atunci”, spune, amuzat, primarul Pasare.

Acesta explica că cei trei, au fost invitați în afara sediului primăriei, au urcat în cele două mașini de ultimă generație și au părăsit comuna. Edilul nu regreta că a refuzat infuzia de bani ucraineni, dar spune că niciodată, de când este, nu a trecut printr-un astfel de eveniment și nici nu a văzut atâția bani câți erau în valiza ucrainianului.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Mașină percheziționată în Târgu Jiu, într-un dosar al Serviciului de Investigații Criminale

Postat acum

on

De către

Un autoturism aparținând unui cetățean de etnie rromă din Târgu Jiu a fost percheziționat peste o oră de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Gorj.

Polițiștii criminaliști, mascații și jandarmi au deschis după ora 11.00, vizavi de locuința proprietarului mașinii în cauză, iar mai multe persoane, inclusiv deținătorul mașinii Audi, un bogat afacerist, au fost ridicate pentru audieri. Este vorba despre cercetări făcute într-un dosar penal instrumentat de SIC. Mașina a fost ridicată pe o platforma și mutată la IPJ.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Novaci: Și-a omorât partenerul de pahar

Postat acum

on

De către

O crimă s-a petrecut, vineri, într-o locuință din Novaci. Proprietarul care locuia singur și-a omorât prin lovituri cu un corp dur, partenerul de pahar, un bărbat de 50 de ani din Moldova. Crimă a avut loc pe fondul consumului de alcool. Făptașul, o persoană în vârstă, a ajuns după gratii pentru 30 de zile.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR