Connect with us

SOCIAL

Taxa pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân a revoltat un fost prefect

Postat acum

on

Corneliu Răducan Morega, fost prefect de Gorj din partea USR, a avut o reacție vehementă în legătură cu taxa pe care o vrea introdusă municipalitatea pentru gestionarea problemei câinilor fără stăpân. Practic, fiecare cetățean ar urma să achite 11 lei pe an unei asociații hunedorene, iar în plus primăria îi va mai achita acesteia 300 de lei pentru fiecare câine prins de pe străzile orașului. 

„Se dorește introducerea unei taxe din buzunarul cetățenilor municipiului Târgu Jiu pentru ca problema câinilor fără stăpân din municipiu’ să fie gestionată de către o asociație controversată, care a făcut obiectul mai multor anchete jurnalistice și din partea organelor de control, din județul Hunedoara. În plus, Primăria Târgu Jiu ar urma să achite o sumă de 300 de lei pentru capturarea unui câine. Sunt total împotriva introducerii oricărui fel de taxe pentru cetățeni, având în vedere că impozitele au fost majorate în municipiul Târgu Jiu, iar populația a sărăcit mult în ultima perioadă”, susține fostul prefect Răducan Morega.

Acesta este de părere că problema câinilor fără stăpân poate fi rezolvată într-un mod civilizat, prin extinderea capacității adăposturilor, susținerea campaniilor de sterilizare și de adopții.

„În plus, asociații, iubitori de animale din țară și din străinătate participă activ la acțiunile de îngrijire a câinilor, iar aceștia pot reprezenta un factor important în rezolvarea acestui fenomen”, a completat reprezentantul USR.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Ministrul Energiei, în vizită la minerii pacienți ai SJU Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu a executat doar o vizită neanunțată la Cariera Roșiuța, ci a fost, ieri, și la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, unitatea unde sunt internate o parte dintre victime accidentului de la Jilț Sud.

„În afara oricărui pericol. Patru cuvinte care descriu situația medicală pentru pacienții care au rămas internați în urma cumplitului accident de la CE Oltenia, la Targu Jiu. Am reușit să prind ora de vizită la Spitalul din Târgu Jiu unde am stat puțin de vorbă cu unul dintre pacienți. Vorbim despre oameni care au trecut printr-o situație traumatizantă, oameni care fac o meserie grea și deosebit de solicitantă, în condițiile pe care le-ați văzut cu toții. Le urez cea mai grabnică însănătoșire și îmi doresc ca la întoarcerea lor să găsească lucrurile schimbate la CEO”, a transmis Ministrul Energiei.

Continuă să citeşti

SOCIAL

SJU Târgu Jiu: Doi dintre cei trei mineri de la Jilț Sud au fost externați

Postat acum

on

De către

Două dintre victimele accidentului de muncă de la Cariera Jilț Sud Mătăsari au fost externate din Secția Chirurgie Generală II a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, în stare bună. Cei doi pacienți au primit recomandare de a merge la control dacă va fi nevoie și concedii medicale.

„Celălalt pacient internat în unitatea noastră medicală a fost transferat la Compartimentul Chirurgie Buco-Maxilo-Facială din cadrul Secției ORL. Potrivit medicului curant, pacientul va fi monitorizat în secție deoarece prezintă o fractură minoră, fără deplasare, la nivelul oaselor feței, care nu necesită intervenția chirurgicală. Cu toții au beneficiat de consiliere psihologică pe perioada internării”, a comunicat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

SOCIAL

101 ani: Veteran de la Prigoria, sărbătorit de autoritatea locală

Postat acum

on

De către

„Astăzi am avut onoarea să îl sărbătorim pe domnul Pasăre Florea la împlinirea venerabilei vârste de 101 ani”, anunță primarul localității, Lucian Goață.

Alături de edil au fost prezenți și  comandantul Garnizoanei Targu Jiu dar și președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război. „Îi doresc pe această cale multă sănătate și să se bucure cât mai mult timp de cei dragi! La mulți ani!”, a transmis primarul social democrat.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR