Connect with us

SOCIAL

Taxa pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân a revoltat un fost prefect

Postat acum

on

0 Shares

Corneliu Răducan Morega, fost prefect de Gorj din partea USR, a avut o reacție vehementă în legătură cu taxa pe care o vrea introdusă municipalitatea pentru gestionarea problemei câinilor fără stăpân. Practic, fiecare cetățean ar urma să achite 11 lei pe an unei asociații hunedorene, iar în plus primăria îi va mai achita acesteia 300 de lei pentru fiecare câine prins de pe străzile orașului. 

„Se dorește introducerea unei taxe din buzunarul cetățenilor municipiului Târgu Jiu pentru ca problema câinilor fără stăpân din municipiu’ să fie gestionată de către o asociație controversată, care a făcut obiectul mai multor anchete jurnalistice și din partea organelor de control, din județul Hunedoara. În plus, Primăria Târgu Jiu ar urma să achite o sumă de 300 de lei pentru capturarea unui câine. Sunt total împotriva introducerii oricărui fel de taxe pentru cetățeni, având în vedere că impozitele au fost majorate în municipiul Târgu Jiu, iar populația a sărăcit mult în ultima perioadă”, susține fostul prefect Răducan Morega.

Acesta este de părere că problema câinilor fără stăpân poate fi rezolvată într-un mod civilizat, prin extinderea capacității adăposturilor, susținerea campaniilor de sterilizare și de adopții.

„În plus, asociații, iubitori de animale din țară și din străinătate participă activ la acțiunile de îngrijire a câinilor, iar aceștia pot reprezenta un factor important în rezolvarea acestui fenomen”, a completat reprezentantul USR.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

SOCIAL

Carmistin: Ziua meselor școlare, sărbătorită în trei sate din Peștișani

Postat acum

on

De către

Fundaţia Carmistin a organizat cea de-a doua ediţie a campaniei Ziua Meselor Şcolare. Acţiunea a fost dedicată şi în acest an copiilor din mediul rural, respectiv elevilor din satele Boroşteni, Brădiceni şi Peştişani (Gorj) şi Frânceşti (Vâlcea).

Ziua Meselor Şcolare, sărbătorită anual de Fundaţia Carmistin, alături de elevi, constă în distribuirea de pachete cu hrană caldă, preparată din portofoliul de produse La Provincia, brand al Grupului Carmistin. Pe lângă hrană, cei 370 elevi din şcolile incluse în ediţia 2024 a proiectului au primit şi ghiozdane din partea Fundaţiei Carmistin.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Bianca are 18 ani și suferă de scolioză dorso-lombară! Are nevoie de 30.000 de euro

Postat acum

on

De către

Bianca Vîrteniță, o adolescentă din satul Bengești, are doar 18 ani dar suferă de o boală cruntă numită scolioză dorso-lombară.

Pană în prezent nimeni nu i-a acordat vreo șansă, însă, se pare că medicii de la spitalul Monza, din Bucuresti, sunt cei care îi pot reda sănătatea și bucuria Biancăi, dar pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, ea are nevoie de o sumă mare de bani, respectiv 30.000 de euro, iar veniturile familiei sunt modeste.

Cei care doresc s-o ajute pe Bianca, pot face donații în contul RO28 BRDE200SV760 9080 2000, deschis în lei, la BRD. Orice sumă este de ajutor!

Continuă să citeşti

SOCIAL

Nu doar lebedele de la Târgu Jiu au murit de gripă aviară!

Postat acum

on

De către

Două lebede moarte de gripa aviară au fost găsite pe Jiu, în zona lacului de acumulare din municipiu. Nu este însă un caz singular, în ultimele săptămâni, au fost descoperite lebede moarte în diverse lacuri din întreaga țară. Conform autorităților sanitare veterinare, gripa aviară a fost identificată și la alte specii, precum pescăruși sau rațe, ceea ce ar putea fi și cauza mortalității acestor păsări.

Într-un interval scurt de timp, în ultima săptămână, în parcul IOR din capitală au murit trei lebede: două pui și un adult.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!