Connect with us

POLITICĂ

Târgu Jiul are nevoie de Ciprian Florescu

Postat acum

on

Pentru a vorbi de o dezvoltare sănătoasă, Municipiul Târgu Jiu are nevoie de Planul Urbanistic General. Doar după ce va fi elaborat PUG-ul, orașul se va dezvolta într-un mod sănător și coerent. După trei ani în care această problemă nu a fost deloc abordată, Ciprian Florescu va trata Planul Urbanistic General ca pe o urgență a orașului, alături de alte obiective principale.

În ceea ce privește capitolul destinat Fondului Locativ, candidatul PSD și-a propus să construiască blocuri de tip ANL, locuințe sociale, să reabiliteze blocurile care nu au fost incluse în niciun program al municipalității, dar și să atribuie tinerilor loturi de teren pentru construcția de locuințe.

Cultura și turismul cultural, ocupă un capitol de amplu în programul lui Ciprian Florescu pentru următorii patru ani. Reabilitarea Căii Eroilor a început în perioada administrației PSD, dar proiectul a rămas încremenit la stadiul la care s-a aflat și acum patru ani. Ciprian Florescu și-a propus ca încă din primul mandat de primar să finalizeze Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor” și să îl includă în patrimoniul UNESCO.

În ceea ce privește infrastructura culturală, rabilitarea Casei de Cultură a Sindicatelor reprezintă un obiectiv important pentru oraș. Și Teatrul de vară urmează să fie inclus într-un amplu program de modernizare; Centrul cultural multifuncțional este un alt proiect al candidatului PSD, care vine în completarea celor două, astfel încât, la Târgu Jiu, să existe un întreg din punct de vedere al infrascructurii culturale.

Abia de aici se poate vorbi despre proiecte ample care includ circuite turistice, la care Târgu Jiul tânjește de foarte mult timp, precum selfie place, city bus sau punct de observare al orașului.

Ca om al sportului, Ciprian Florescu acordă acestui domeniu atenția cuvenită, iar încurajarea și susținerea acestuia, din toate punctele de vedere, reprezintă un obiectiv al candidatului PSD la Primăria Târgu Jiu.

În ceea ce privește educația, modernizarea și dotarea tuturor unităților de învățământ de pe raza Municipiului Târgu Jiu ,cu baza materială necesară derulării procesului educațional la cele mai înalte standarde, este obligatorie a fi tratată cu prioritate. De asemenea, stimularea elevilor merituoși și a cadelor didactice cu rezultte deosebite, se regăsesc în programul lui Ciprian Florescu.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZAȚIA PSD GORJ Realizat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL, prin www.gorjexpress.ro CUI mandatar financiar: 21200019

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Acuză Guvernul că își bate joc de dosarul Brâncuși. „Mă tem că este cam târziu”

Postat acum

on

De către

Deputatul Mihai Weber acuză guvernul, că a tratat cu dezinteres operele lui Constantin Brâncuși și crede că dosarul de introducere în patrimoniul UNESCO riscă să fie respins. Parlamentarul PSD dă vina pe faptul că instituțiile abilitate nu au făcut nimic, pentru a ajuta la obținerea unui rezultat favorabil ansamblului de la Târgu Jiu, care va intra în dezbaterea comisiei, în prioada următoare. ”Se știe de câteva luni bune că trei grupuri de experți independenți au recomandat ca, de acum încolo, să nu mai fie acceptat în UNESCO niciun dosar cu monumente asociate unui război. Imediat ce am preluat președinția Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, am avut mai multe întâlniri pe acest subiect cu Delegatul Permanent al României la UNESCO, cu specialiștii de la Institutul Național al Patrimoniului, cu reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Afacerilor Externe, practic, cu toți cei implicați. Am pus la aceeași masă pe toți cei implicași, dar Guvernul României este cel care are atribuții în relația directă cu UNESCO. Noi, comisia, suntem doar un organism legislativ și consultativ. Mereu am atras atenția că există riscul să ne trezim din nou în situația de a vedea Dosarul Brâncuși amânat. Înțeleg că abia acum reprezentanții României fac demersuri pentru ca decizia atât de tranșantă să fie reanalizată, dar mă tem că este cam târziu”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Un senator de Gorj acuză premierul că împarte banii preferențial

Postat acum

on

De către

Senatorul PSD, Cristinel Rujan, acuză Guvernul Cîțu că împarte preferențial banii publici. Parlamentarul spune că mare parte din sumele de la rectificare ar urma să ajungă la primarii PNL și că, în acest fel, premierul vrea să-și atragă voturile primarilor, pentru alegerile din luna septembrie. “Este cu gândul exclusive la fotoliul de lider. Rectificarea o va face pe considerente strict politice. Adică va da numai la UAT-urile conduse de primari PNL. Va da și la UDMR și USR și va umili primarii PSD, cu sume derizorii, pentru a nu fi considerat că nu dă și altora, ca să demonstreze că nu sunt în stare să ducă la bun sfârșit proiectele”, a declarat Rujan, într-o conferință de presă.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Este sau nu Iordache de partea lui Ludovic Orban

Postat acum

on

De către

Alegerile pentru funcția de președinte al PNL naște multe intrigi, chiar și în județul Gorj. Dacă săptămâna trecută, senatorul Ion Iordache era dat ca și candidat pentru alegerile județene, într-un final a rămas un singur candidat, Dan Vîlceanu, iar la conferința ce a avut loc duminică, Iordache a stat lângă Ludovic Orban, în cealaltă parte fiind susținătorii lui Florin Cîțu. În presă au apărut, de asemenea, informații că Iordache s-a poziționat de partea lui Orban, însă azi, Marcel Romanescu a declarat că o decizie în acest sens va fi luată de conducerea organizației județene, care va face o recomandare celor care vor participa la vot de la nivel național. „Am discutat și cu Dan Vîlceanu și cu Ion Iordache, înaintea conferinței. Chiar în condițiile în care aș fi intrat într-una dintre echipe, dar mă bucur din suflet că după acele discuții am putut merge cu o singură echipă în conferința județeană, nu se luase niciun fel de decizi,e pentru susținerea unui candidat sau a celuilalt. La momentul acela, nu putea să fie o singură decizie unitară pentru susținerea unui candidat”, a spus Romanescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR