Connect with us

ACTUALITATE

Taierea padurii de la Sadu, CAZ MUȘAMALIZAT! -Dosarul nu a mai ajuns la procurori -Garda Forestiera Valcea trimite presa la plimbare! -Continuă tăierea copacilor!

Postat acum

on

Pădurea din Bumbești Jiu, secerată. Raportul cu propunere de trimitere la Parchet, la sertar.

Aceasta este realitatea in ceea ce privește tăierile de pădure de la Bumbești Jiu. Oamenii legii împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere au descins la „locul faptei” în luna martie, dar concluziile nu au mai fost comunicate. În urma controlului a fost calculat și prejudiciul, respectiv 16.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor din amenajament. Raportul a fost trimis la Garda Forestieră Vâlcea acum mai bine de o lună cu propunerea de trimitere la Parchet, însă nici până în acest moment nu s-a luat nicio măsură.

Reporterii gorjexpress au contactat Garda Forestieră Vâlcea pentru un punct de vedere, iar răspunsul a fost să facem o solicitare scrisă în acest sens.

Vă reamintim că, în luna martie a acestui an, sute de copaci dintr-o pădure din Bumbesti Jiu au fost puși la pamant sub pretextul unui procedeu de aranjament, respectiv, o tăiere în crâng de salcâmi. În realitate, însă, au fost tăiați zeci de cireși, mesteceni, plopi, stejari, ulmi și salcâmi, copaci tineri și bătrâni.
În urma sesizărilor jurnaliștilor și a localnicilor din zonă, IPJ Gorj, dar și Garda Forestieră Gorj au dispus verificări.

În total, conform documentelor, va fi tăiat un volum de 199,39 mc de pădure, în baza unei proceduri de ,,tăiere rasă”.

Data fiind aceasta situație, nu putem spune decât că se încearcă, în mod vizibil, mușamalizarea acestui caz.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Video: Salariat al Primăriei Târgu Jiu, fără mască în autobuz!

Postat acum

on

De către

Un angajat al Primăriei Târgu Jiu a fost surprins de un călător într-un mijloc de transport al Transloc, cu masca sub barbă. Călătorul susține că, tot timpul, respectivul angajat călătorește în mijloacele de transport în comun în aceiași manieră, dar nimeni nu îl sancționează.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Salarii mai mari în pandemie

Postat acum

on

De către

Românii au avut salarii mai mari în pandemie, conform datelor unei platforme de recrutare online. Anul trecut, lefurile au înregistrat creșteri, în aproape toate domeniile, iar numărul locurilor de muncă a crescut și el cu 25%, față de 2020. Jumătatea dintre joburi s-au adresat specialiștilor care fac muncă de birou. Datele au fost publicate de platforma online de joburi, BestJobs. Salariile au înregistrat creșteri de 16% în IT și 31% în vânzări și marketing. Prin intermediul platformi de recrutare au fost înregistrate 1,8 milioane de aplicări pentru diferitele joburi postate de angajatori.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Peste 160.000 teste Covid au ajuns, azi, în școlile din Gorj

Postat acum

on

De către

O nouă tranșă de teste de salivă a fost distribuita școlilor din județul Gorj. 163.800 de teste au ajuns la unități, care le vor da părinților, urmând că testarea sa fie efectuata miercuri. „În această dimineață au fost distribuite la sediul ISJ Gorj teste pentru toate scolile. Acestea vor intra în posesia elevilor marți, iar testarea se va face miercuri dimineata”, a transmis șefa Inspectoratului Școlar Gorj, Dana Constantinescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR