Connect with us

ACTUALITATE

Studiul de Fezabilitate pentru drumul de mare viteză Craiova-Târgu Jiu, avizat

Postat acum

on

0 Shares

Astăzi a fost avizat în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Studiul de Fezabilitate pentru drumul de mare viteză Craiova-Tărgu Jiu. 

Conexiunea dintre cele două municipii din Oltenia se va realiza prin Autostrada Craiova – Filiași (km 0+000 – km 51+503) și prin  Drumul expres Filiași – Târgu Jiu (km 51+503 – km 110+100).

Traseul acestui drum de mare viteză este structurat în 6 loturi, cu o lungime totală de 110 km și se va desprinde din Drumul Expres Craiova-Piteşti, din nord-estul Municipiului Craiova, având ca punct final sud-estul Municipiului Târgu Jiu (varianta ocolitoare Târgu Jiu), traversând următoarele U.A.T.-uri:

Județul Dolj (𝟰𝟳,𝟯 𝗸𝗺): Ghercești, Simnicu de Sus, Craiova, Isalnița, Almaj, Coțofenii din Față, Brădești, Filiași;

Județul Gorj (𝟲𝟮,𝟳 𝗸𝗺): Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu Cărbunești, Scoarța, Dănești, Târgu Jiu.

Valoarea estimată a investițiilor este de 13,9 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este prevăzută din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport 2021-2027.

Proiectul este cuprins în  Programul Investițional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Locuitorii satului Cocoreni vor avea gaze naturale

Postat acum

on

De către

,,Ca urmare a demersurilor Primăriei Comunei Bâlteni, au fost obținute aprobările necesare și a fost semnat contractul de cofinanțare cu DISTRIGAZ SUD REȚELE S.R.L și ENGIE ROMÂNIA S.A., pentru introducere gaze în satul Cocoreni.
Urmează a fi intreprinse toate demersurile pentru obținerea aprobărilor necesare și pentru satele în care nu sunt gaze. Avem atât capacitatea cât și competența pentru acestea”, au transmis reprezentanții primăriei Bâlteni.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Noi trasee ale mijloacelor de transport începând cu 13 Mai

Postat acum

on

De către

Începând cu data de 13 Mai 2024 vor fi introduse trasee noi pentru mijloacele de transport în comun din municipiul Târgu-Jiu.

Primul traseu va fi Dedeman – Coloana Infinitului – ANL Narciselor, cu stațiile: Dedeman – cap de linie, Victoria Mall (stație nouă), Liceul Sportiv, Blocul Turn, Gară, Comisariat, Complex Gârdu, Parc Coloana Infinitului, Parc Coloana Infinitului 2 (stație nouă), Cimitir (stație nouă), Trivoli, Magazin DP (stație nouă), ANL Narciselor – cap de linie.

Cel de-al doilea traseu va fi 9 Mai – Panduri, cu stațiile: 9 Mai – cap de linie, Liceul Sportiv, Blocul Turn, Gară, Statuie Tudor Vladimirescu, Piața Centrală, Școala Gimnazială Voievod Litovoi, Bariera strada Luncilor (stație nouă), Panduri 1 (stație nouă), Panduri 2 (stație nouă), Market RYK (stație nouă), Panduri 3 (stație nouă), Jiețe 1 (stație nouă), Jiețe 2 (stație nouă) – cap de linie Voinigești.

„Venim astfel în sprijinul cetățenilor din zonele străbătute de cele două trasee și punem la treabă noile troleibuze cu autonomie extinsă care pot circula și fără a fi cuplate pe rețeaua de contact” a precizat primarul Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Avarie la o conductă de apă pe strada Unirii

Postat acum

on

De către

Aparegio Gorj S.A. – CED Târgu-Jiu, anunţă întreruperea furnizării apei potabile în data de 24.04.2024, în intervalul orar 11.15- 15.00, în localitatea Târgu-Jiu, str.Unirii, din cauza unei avarii apărute la rețeaua de apă.
,,Ne cerem scuze pentru disconfortul creat utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că personalul de intervenție deplasat la fața locului va face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.
La reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca la robinete apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate. Recomandăm să nu se folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea completă”, au comunicat reprezentanții Aparegio Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!