Connect with us

ACTUALITATE

SRI avertizează! O nouă fraudă prin SMS

Postat acum

on

SRI și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra unui nou tip de înșelătorie care de această dată este realizată prin intermediul mesajelor SMS primite pe telefon.

Campania de phishing folosește inclusiv identitatea unei companii de curierat cunoscute, iar mesajele transmise sunt de tip SMS. Utilizatorii primesc un SMS prin care sunt invitați să acceseze un link pentru a verifica statusul livrării unei comenzi plasate anterior. Textul din cadrul mesajului este „Pachetul dvs. Este pe drum, urmați-l aici”.

„Dacă accesează link-ul, pe dispozitivul utilizatorului va fi descărcată o aplicație malware de tip troian, care va extrage din dispozitivul mobil datele despre acesta (model, detalii despre operatorul de telefonie, IMEI etc.), datele asociate cardurilor bancare și operațiunilor efectuate cu acestea, precum și mesajele și apelurile acestuia”, se mai arată în comunicat.

Cei care primesc astfel de mesaje sunt invitați să acceseze un link pentru a urmări statusul unei comenzi prin curier, însă în felul acesta instalează o aplicație care le poate accesa inclusiv datele asociate cardurilor bancareÎn plus, aplicația poate să efectueze capturi de ecran, poate accesa și adăuga evenimente în calendar, dar și să capteze șirurile de caractere introduse de pe tastatură. Aplicația solicită permisiuni pentru gestionarea SMS-urilor și a apelurilor, pentru accesarea datelor dispozitivului, a contactelor sau control total asupra dispozitivului.

SRI și CERT-RO fac o serie de recomandări pentru a evita potențialul malware:

  • evitarea accesării link-urilor și deschiderii atașamentelor provenite din surse necunoscute;
  • acordarea de permisiuni aplicațiilor mobile în mod punctual și în funcție de necesități;
  • verificarea și gestionarea periodică a permisiunilor aplicațiilor mobile;
  • utilizarea de soluții antivirus și actualizarea constantă a semnăturilor acestora;
  • activarea opțiunii de verificare a securității aplicațiilor mobile instalate și a opțiunii de blocare a celor din surse necunoscute;
  • actualizarea sistemului de operare la ultima versiune compatibilă cu sistemul utilizat.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Cinci angajați, amendați cu 25.000 lei, pentru că au refuzat să-și declare salariul

Postat acum

on

De către

Angajații unui patron din Gorj, care lucrau în Sălaj, au fost amendați, după ce au refuzat să-și declare salariul. Ca urmare a unui control inițiat de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Sălaj, 5 persoane au fost sancționate cu suma de 25.000 lei, întrucât acestea nu s-au conformat în totalitate solicitării inspectorilor de muncă de a completa fișele de identificare, refuzând completarea salariului net. Persoanele sancționate de către inspectorii de muncă au fost depistate pe raza Municipiului Zalău, prestând activitate pentru un angajator din domeniul construcțiilor, cu sediul social în județul Gorj.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește tuturor angajatorilor să respecte prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise. Nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență numărul 99/2000, se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Încă un lider sindical din CEO își anunță ieșirea la pensie

Postat acum

on

De către

Ion Vîlceanu, președintele Sindicatului Liber Independent CET Craiova 2, și-a anunțat ieșirea la pensie.

„Astăzi, dupa aproape 4 decenii de activitate, închei raporturile de muncă în urma pensionarii iar începând de mîine încep ultimul capitol al vieții mele, de aceea multumesc in primul rind membrilor mei de sindicat, colegilor si colaboratorilor pentru sprijinul si sustinerea acordata si le doresc la rindul meu sa ajunga la aceasta borna, sănătoși si bucurosi de fiecare clipa petrecuta alaturi de familie si prieteni”, a transmis Ion Vîlceanu. 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Baza de tractoare din Țicleni, scoasă spre concesionare

Postat acum

on

De către

Fosta Bază de tractoare din Țicleni este scoasă spre concesionare. Conform anunțului administrației locale, ofertele se depun până în data de 2 august, ora 10:00, urmând ca în aceeași zi să fie stabilit câștigătorul. Redăm anunțul publicat de Primăria Țicleni:

1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: ORAȘ ȚICLENI, str. Petroliștilor, nr. 769, Țicleni, judeţul Gorj, telefon 0253/234.361, fax 0253/234.333, email [email protected], persoană de contact Drăguți George- Secretariat Registratură.
2. Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Imobil Bază de tractoare Țicleni, aparținând domeniului privat al orașului Țicleni, situat în localitatea Țicleni,județul Gorj. Imobilul este compus din teren în suprafață de 5.219 mp, rețea iluminat 180 mp, C1 – remiză întreținere 363 mp, C2 – remiză prefabricate 288 mp,conform CF 38048. Concesiunea se face conform O.U.G. NR. 57/2019 și H.C.L. nr.38 din 28.04.2022 și H.C.L . nr.38 din 30.06.2022
3. Informații privind documentația de atribuire: Se regăsește în caietul de sarcini.3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: Persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire în urma unei solicitări scrise în acest sens.
3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul de la care se poate obține un exemplar al documentației de atribuire: Secretariat Registratură, Primăria Țicleni.
3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 250 lei achitați la casieria instituției.
3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 25/07/2022, ora 16.00.
4. Informaţii privind ofertele:
4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 02/08/2022, ora 10.00.
4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria Țicleni, oraș Țicleni, str. Petroliștilor, nr.769, județul Gorj.
4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: Oferta se depune conform caietului de sarcini într-un singur exemplar.
5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor: 02/08/2022, ora 14.00, la sediul Primăriei Țicleni, str. Petroliștilor, nr.769, localitatea Țicleni, județul Gorj.
6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Gorj, loc. Târgu-Jiu, str. Tudor Vladimirescu, nr.34, județul Gorj, cod 210132, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, e-mail:[email protected], tel/fax 0253/212.337.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR