Connect with us

SĂNĂTATE

SJU Târgu Jiu: Opt pacienți cu gripă, internați în Secția de Boli Infecțioase

Postat acum

on

Opt persoane suferind de gripă sunt internate în secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. În aceiași secție mai există alţi 9 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi încă 12 cu pneumonii şi enterocolită. Potrivit SJU Târgu Jiu, dintre cei 8 pacienţi cu gripă, 5 au gripă de tip A, restul tip B.

„În perioada 9 – 16 ianuarie, în Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au fost internaţi 40 de copii cu diverse afecţiuni respiratorii, marea majoritate cu viroze respiratorii, dar şi cu gripă, pneumonii şi bronşiolite, şi mai puţini cu afecţiuni digestive. Astăzi, în Secţia Pediatrie se află internaţi 26 de copii: cinci copii diagnosticaţi cu gripă (grupa de vârstă 0 – 1 an) şi 21 de pacienţi cu afecţiuni respiratorii. Dintre micuţii diagnosticaţi cu virusul gripal, trei sunt cu gripa tip A, unul cu gripa tip B şi un copil cu ambele tipuri de gripă. Cei mai mulţi dintre pacienţii internaţi au vârste cuprinse între câteva luni şi 5 ani. La internare, toţi copiii sunt testaţi PCR pentru a afla dacă sunt infectaţi cu virusul SarS-CoV-2 şi testaţi pentru a depista dacă au gripă. În medie, copiii au avut nevoie de 7 zile de internare în Secţia Pediatrie pentru a se face bine. Au fost şi cazuri în care pacientul a stat internat 9 zile. Medicii îi sfătuiesc pe părinţi să evite zonele aglomerate, dar şi contactul cu persoanele bolnave (răcite) şi de asemenea, le recomandă să se adreseze şi medicilor de familie sau celor din centrele de permanenţă înainte de a veni la Camera de gardă din spital”, a spus Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Unul dintre cei mai cunoscuți medici din Târgu Jiu și-a prelungit programul, din cauza solicitărilor

Postat acum

on

De către

Unul dintre cei mai cunoscuți medici din Târgu Jiu, în ecografie, și-a prelungit programul la cabinetul privat, din cauza solicitărilor. Medicul Charaf Hmida a devenit, în ultimii ani, unul dintre cei mai căutați specialiști în domeniu. A absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în 2015. În anul 2016 a început specializarea în departamentul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara. A ajuns apoi la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, dar a avut contracte și cu alte spitale din zonă.
Medicul și-a prelungit programul la cabinetul pe care îl are în municipiu, pentru a da consultații în fiecare zi, deoarece numărul solicitărilor devenise foarte mare.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Dan Chiriac nu se dezminte! A făcut o baie înghețată de Crăciun

Postat acum

on

De către

Preşedintele Clubului Montan „White Wolf” de la Baia de Fier a petrecut Crăciunul într-un mod inedit! Acesta a făcut o baie într-o mini cascadă cu apa înghețată, pe raza județului Gorj. Dan Chiriac nu este la prima încercare de acest gen, fiind cunoscut pentru genul acesta de inițiative care ar trebui să întoarcă omul la o viață sănătoasă.

Mesajul postat de Chiriac a fost următorul: „Nici Craciunul nu mai este ca odinioară!Atunci ne băteam cu zăpadă – acum ne bălăcim în cascadă!!!

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Montează camere de supraveghere, la „Urgențe”

Postat acum

on

De către

Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu va monta camere de supraveghere, la Unitatea de primiri Urgențe, unde este cel mai mare flux de pacienți și une au avut loc mai multe incidente. Șefii unității medicale au demarat deja procedura pentru achiziționarea unui echipament de stocare a datelor și a patru camere video. Sistemul de supraveghere va ajuta la verificarea modului în care s personalul se comportă cu cei care vin în spital, dar vor putea fi analizați și timpii de așteptare pentru pacienți. De asemeni, imaginile vor putea fi analizate în cazul producerii unor evntuale incidente.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR