Connect with us

SĂNĂTATE

SJU Târgu Jiu: Opt pacienți cu gripă, internați în Secția de Boli Infecțioase

Postat acum

on

Opt persoane suferind de gripă sunt internate în secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. În aceiași secție mai există alţi 9 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi încă 12 cu pneumonii şi enterocolită. Potrivit SJU Târgu Jiu, dintre cei 8 pacienţi cu gripă, 5 au gripă de tip A, restul tip B.

„În perioada 9 – 16 ianuarie, în Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au fost internaţi 40 de copii cu diverse afecţiuni respiratorii, marea majoritate cu viroze respiratorii, dar şi cu gripă, pneumonii şi bronşiolite, şi mai puţini cu afecţiuni digestive. Astăzi, în Secţia Pediatrie se află internaţi 26 de copii: cinci copii diagnosticaţi cu gripă (grupa de vârstă 0 – 1 an) şi 21 de pacienţi cu afecţiuni respiratorii. Dintre micuţii diagnosticaţi cu virusul gripal, trei sunt cu gripa tip A, unul cu gripa tip B şi un copil cu ambele tipuri de gripă. Cei mai mulţi dintre pacienţii internaţi au vârste cuprinse între câteva luni şi 5 ani. La internare, toţi copiii sunt testaţi PCR pentru a afla dacă sunt infectaţi cu virusul SarS-CoV-2 şi testaţi pentru a depista dacă au gripă. În medie, copiii au avut nevoie de 7 zile de internare în Secţia Pediatrie pentru a se face bine. Au fost şi cazuri în care pacientul a stat internat 9 zile. Medicii îi sfătuiesc pe părinţi să evite zonele aglomerate, dar şi contactul cu persoanele bolnave (răcite) şi de asemenea, le recomandă să se adreseze şi medicilor de familie sau celor din centrele de permanenţă înainte de a veni la Camera de gardă din spital”, a spus Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Medicul care îi ajută pe gorjeni a primit titlul de „cetățean de onoare”. Ce le-a spus celor prezenți

Postat acum

on

De către

Medicul Dragoș Davițoiu, fost director al Spitalului Sfântul Pantelimon și Universitar, în prezent chirurg și manager la clinica privată Medlife, dar și la Spitalul de stat Universitar, a primit, azi, titlul de „cetățean de onoare” al municipiului Târgu Jiu, localitatea natală. Cunoscut ca doctorul care îi ajută pe gorjeni, atunci când au nevoie de intervenții de specialitate, la spitale din capitală, Dragoș Davițoiu a fost prezent la festivitatea în care a avut loc înmânarea titlului, aceasta având loc în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Municipal Târgu Jiu. „Nu pot să uit că foarte mulți cetățeni, cu care am vorbit în ultima perioadă, mi-au vorbit de un om. Fost manager de unități spitalicești din București, de un om extrem de respectat în lumea medicală, de acel om care, indiferent unde a fost, a fost gorjean, a fost târgujian și era o regulă: dacă proveneai din Gorj, ușile îți erau permanent deschise. Și nu am aflat de la un singur pacient, că era suficient să mergi și să spui ca vii din Gorj. Este un model pentru noi, dar este un model pentru generațiile viitoare”, a spus primarul Marcel Romanescu, la ședința de înmânare a titlurilor.
Medicul târgujian, care a întins mereu o mână gorjenilor aflați în nevoie, ce ajungeau la capitală, cu probleme grave de sănătate, și-a arătat mulțumirea pentru faptul că aleșii locali din orașul natal îi apreciază activitatea. „E o mare onoare pentru mine și o responsabilitate să fiu prezentat ca model, responsabilitatea pe care nu vreau s-o păstrez pentru mine, aș vrea să v-o transfer și vouă, tinerilor, cu un sfat: să vă iubiți profesorii, să-i ascultați, să vă deschideți mintea și inima și vă vor da cunoașterea și înțelepciunea și un drum în viață. Și să munciți, pentru că numai prin muncă veți avea rezultate, iar munca înobilează rezultatul și vă va face și mai mândri și mai fericiți”, a transmis Dragoș Davițoiu, la primirea titlului de cetățean de onoare.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Cardiologii de la SJU Târgu Jiu, abuzați până la epuizare! Părerea unui medic neurolog

Postat acum

on

De către

Linia de gardă de la Cardiologia Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este în colaps. O parte dintre cardiologi au demisionat iar doi s-au pensionat. Cardiologii puțini rămași dau înapoi și refuză să mai asigure linia de gardă de la UPU pe motiv de epuizare. O parte din medicii spitalului îi susțin. Este și cazul medicului neurolog Cristina Căliman care și-a prezentat opinia, public, trăgând un semnal de alarmă vizavi de ce se întâmplă în unitatea medicală județeană, medicii neurologi fiind în aceiași situație.

„Asta se întâmplă când alți medici abuzează niște oameni până la epuizare.În SJU Târgu-Jiu, solicitările de consulturi în specialitatea Cardiologie și Neurologie frizează absurdul.În ultimele luni rar a scăpat vreo viroza respiratorie fără consult cardio și neuro, spre exemplu”, a subliniat Căliman.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

O cunoscută clinică efectuează analize medicale gratuit!

Postat acum

on

Caravana Medlife în parteneriat cu Primaria comunei Padeș, Primaria orașului Baia de Aramă și Primaria comunei Isverna efectuează analize gratuit! Medlife se va afla miercuri la Padeș, între orele 08,00 și 11,00.

„Luna aceasta îți amintim cât de importante sunt verificările uzuale pentru starea de sănătate a ta! Dă o fugă pană la medicul de familie, cere un bilet de trimitere (valabil doar pentru bolnavii cronici) si vino la caravana Medlife pentru analize de laborator! Sănătatea ta este prioritatea noastră! Fă-ți analizele uzuale la timp!”, conform unui anunț al organizatorilor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR