Connect with us

ACTUALITATE

SJU Târgu Jiu a cumpărat aparatură medicală

Postat acum

on

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a organizat în ultimele trei luni mai multe licitații și a achiziționat aparatură medicală performantă și șapte tărgi hidraulice. Din fondurile proprii ale SJU Târgu-Jiu au fost achiziționate cinci aparate EKG performante, în valoare totală de 119.600 lei. Acestea au fost deja distribuite Secțiilor Cardiologie, Gastroenetrologie, Boli Infecțioase, Medicină Internă II (Clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu) și Camerei de gardă de la Spitalul 700.

Pentru Secția de Urologie a fost achiziționat un uretroscop în valoare de aproximativ 44 mii lei, iar pentru pacienții oncologici a fost cumpărat un cabinet preparare citostatice în valoare de 61.500 lei. Achiziția a două aparate de hemodiafiltrare pentru hemodializă (în valoare de 136.000 lei) este o altă investiție importantă care trebuie amintită.

De asemenea, au fost cumpărate șapte tărgi hidraulice în valoare totală de 103.300 lei, care au fost distribuite Secțiilor Boli Infecțioase, Medicină Internă I, Neurologie, Camerei de gardă (Spitalul 700) și Blocului Operator (clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu-aici au ajuns două bucăți).

În ultimele trei luni, la SJU Târgu-Jiu au mai ajuns, tot prin achiziție din fonduri proprii, șase nebulizatoare pentru dezinfecția microaeroflorei și suprafețelor, care au fost distribuite secțiilor Dermatologie, Endocrinologie, Balneologie, Boli Infecțioase, Ambulatoriului și Serviciului SPIIAM. Cele șase nebulizatoare au costat aproximativ 78.600 lei.
Sunt în curs de achiziție și alte echipamente medicale, fiind organizate mai multe licitații în acest sens.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

La cosit, pe pârtia de schi

Postat acum

on

De către

Pârtiile de schi se întrețin prin diverse procedee, care se fac inclusiv în anotimpul în care nu este zăpadă. Pe pârtia Transalpina, din Parâng, administratorii au cosit iarba. „După acțiunea de cosire a suprafețelor de schi, urmează acțiunea din fiecare an de îndepărtare a pietrelor, pentru facilitarea desfășurării sporturilor de iarnă, în cele mai bune condiții de siguranță pentru cei care ne vizitează”, este explicația celor care au ieșit pe pârtie, în plină toamnă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Medic al spitalului Rovinari, promovat manager la o unitate din Craiova

Postat acum

on

De către

Un medic de la spitalul din Rovinari este noul manager al Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova. Mădălina Lăpădat a fost angajată, în ultimii trei ani, ca epidemiolog la unitatea din Rovinari. „Începând de luni, doamna doctor epidemiolog Mădălina Lăpădat, colega noastră, alături de care am petrecut timp de aproape trei ani, omul cu care am reușit să învingem lupta cu pandemia, este managerul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Îi dorim să rămână același om corect și drept pe care l-am cunoscut. Suntem siguri că Spitalul „Sfântul Ştefan” Rovinari a pierdut un bun profesionist, iar Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a câștigat unul. Mult succes, Mădălina!”, a transmis conducerea Spitalului „Sfântul Ștefan” din Rovinari.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sol poluat in Gorj, amendă de 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Un nou control al Gărzii de Mediu, la operatorii care exploatează resursele de hidrocarburi din subsolul terenului din județul Gorj, a adus în prim plan alte neconformități în desfășurarea activității. Pentru poluarea solului, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o altă sancțiune contravențională în valoare de 50 000 lei și au stabilit măsuri imediate de ecologizare a terenului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR