Connect with us

ACTUALITATE

Sindicatul lu Bunoaica va protesta la Ambasada Olandei la București

Postat acum

on

Sindicatul Solidaritatea 2013 din cadrul Complexului Energetic Oltenia și CET Govora anunță că va protesta în fața Ambasadei Olandei după ce Guvernul Ciucă le-a ignorat cerințele: reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni.

”Menționăm că personalul de la societatea CEO SA și societatea CET Govora este îmbătrânit și majoritatea covârșitoare au boli profesionale care au dus în ultimii ani la decese în rândul angajaților care nu se pot bucura de pensii cu toate că au cotizat o viață întreagă”, semnalează conducerea sindicatului.

Ei susțin că în situația în care până marți 25 octombrie nu le va fi prezentată ora și locul unde se vor întâlni cu premierul Nicolae Ciucă vor declanșa proteste în fața Ambasadei Olandei.

”Datorită condițiilor de muncă și trai prin felul în care în România unii sunt prea bogați și alții muncesc până mor, minerii și energeticienii, în cazul în care Guvernul României refuză prin primul ministru Nicolae Ciucă un dialog social, vom recurge la forme de protest în fața Guvernului României, dar și în fața Ambasadei Olandei la București, care pe bună dreptate vorbește și blochează România la aderarea în spațiul Schengen deoarece avem două categorii de cetățeni în România: rang 1, politicienii, justiția care este imparțială și grupul oamenilor de afaceri agreați de clasa politică, unde sunt numai privilegii, măriri salariale și de retribuții și alte avantaje și cetățeni second-hand, clasa muncitoare, care trebuie să muncească până la moarte să achite datoriile și împrumuturile făcute de iresponsabilii din clasa politică românească din 90 și până în prezent”, mai susțin aceștia.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primarul din Albeni, revocat de prefect, ținut în șah de instanță

Postat acum

on

De către

Primarul din Albeni, trimis în judecată pentru mită și revocat din funcție, încă este ținut ”agățat” de instituția publică, deoarece instanța nu a dat motivarea, care ar rezolva situația. Decizia de revocare a fost dată de Prefectura Gorj. Prefectul Iulian Popescu spune că legea a permis revocarea edilului Ionuț Stan, deoarece acesta nu a mai putut să desfășoare activitatea în istituție, din cauza restricțiilor puse de magistrați.
Încă nu există o hotărâre definitivă în acest caz, primarul putând contesta decizia, însă fără drept de recurs. Clarificarea situației de la Albeni trenează, deoarece instanța nu a dat încă motivarea în acest caz. Atribuțiile primarului Ionuț Stan au fost preluate de viceprimar.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Protest: Avocații din Baroul Gorj, cu banderole albe pe braț

Postat acum

on

De către

Instanțele din Gorj, paralizate, în această dimineață urmare a protestului avocaților din baroul județean. La instanțe se mai judecă doar urgențele, cauzele penale și ordonanțele președințiale.

„Nu suntem în prezența unui protest clasic, ci într-o campanie de conștientizare a rolului și importanței avocatului în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, o zi destinată la nivel național pentru mediatizarea problemelor cu care se confruntă avocatura, justițiabilii, și, implicit, întregul sistem judiciar. Această campanie debutează cu o zi de întrerupere a activității avocațiale in totalitatea formelor sale și pe întreg teritoriul țării, cu excepția cauzelor urgente privind anumite măsuri preventive s-au asiguratorii și orice alte cauze cu caracter de urgență, de natură a pune în pericol drepturi și libertăți fundamentale”, a precizat decanul Baroului Gorj, avocatul Constantin Groza.

Avocații prezenți la protestul de la Tribunalul Gorj au purtat peste robe, banderole albe pe brațe.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Criză de butelii

Postat acum

on

De către

Buteliile, cândva nelipsite din casa fiecărei familii, au ajuns la mare căutare. Gorjenii care încă folosesc acest tip de alimentare pentru aragaz au alergat, în ultimele zile, să caute un centru care încă mai are pe stoc. De la punctele din oraș, oamenii au fost direcționați către centrele din comune, în speranța că au noroc și găsesc acolo butelii. Problema a apărut în momentul în care stațiile GPL au refuzat să mai încarce recipientele goale, aduse de oameni, după tragedia de la Crevedia, care a fost urmată de controale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK