Connect with us

ACTUALITATE

Sindicatul lu Bunoaica va protesta la Ambasada Olandei la București

Postat acum

on

Sindicatul Solidaritatea 2013 din cadrul Complexului Energetic Oltenia și CET Govora anunță că va protesta în fața Ambasadei Olandei după ce Guvernul Ciucă le-a ignorat cerințele: reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni.

”Menționăm că personalul de la societatea CEO SA și societatea CET Govora este îmbătrânit și majoritatea covârșitoare au boli profesionale care au dus în ultimii ani la decese în rândul angajaților care nu se pot bucura de pensii cu toate că au cotizat o viață întreagă”, semnalează conducerea sindicatului.

Ei susțin că în situația în care până marți 25 octombrie nu le va fi prezentată ora și locul unde se vor întâlni cu premierul Nicolae Ciucă vor declanșa proteste în fața Ambasadei Olandei.

”Datorită condițiilor de muncă și trai prin felul în care în România unii sunt prea bogați și alții muncesc până mor, minerii și energeticienii, în cazul în care Guvernul României refuză prin primul ministru Nicolae Ciucă un dialog social, vom recurge la forme de protest în fața Guvernului României, dar și în fața Ambasadei Olandei la București, care pe bună dreptate vorbește și blochează România la aderarea în spațiul Schengen deoarece avem două categorii de cetățeni în România: rang 1, politicienii, justiția care este imparțială și grupul oamenilor de afaceri agreați de clasa politică, unde sunt numai privilegii, măriri salariale și de retribuții și alte avantaje și cetățeni second-hand, clasa muncitoare, care trebuie să muncească până la moarte să achite datoriile și împrumuturile făcute de iresponsabilii din clasa politică românească din 90 și până în prezent”, mai susțin aceștia.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Se asfaltează drumul din Călugăreni

Postat acum

on

De către

Primarul de Padeș, Mihăița Troacă, anunță că niciun drum neasfaltat în localitate. „Am început asfaltarea din centrul satului Calugareni pana la Padeș, în următoarele zile se va circula in mod restricționat pe acest tronson de drum și se va mai opri alimentarea cu apa, deoarece lucrăm la devierea conductei de apă în dreptul podețelor tubulare nou instalate”, anunță edilul local.

Acesta i-a mulțumit public președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru tot sprijinul acordat.

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Salariul minim se face 3.000 lei, din ianuarie

Postat acum

on

De către

Salariul minim crește, de la 1 ianuarie, la 3.000 de lei, din care 200 de lei nu vor fi impozitați. Angajații din construcții vor avea o creștere la 4.000 de lei, pentru salariul minim. „Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023. «Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca, în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor, să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual», a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă”, arată un comunicat al Guvernului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Un nou membru în CS al Complexului Oltenia

Postat acum

on

De către

Un nou membru va fi numit, azi, în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Acționariatul companiei se întrunește, în cursul zilei, într-o ședință, pe a cărei ordine de zi este și completarea CS-ului. Asta, deoarece mandatul unuia dintre membri, Alexandru Gătejescu, avocat din Craiova, expiră pe 27 noiembrie. Cel care va fi numit în Consiliul de Supraveghere va avea contract pe 4 luni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR