Connect with us

EDUCAȚIE

Sindicaliștii USLI Gorj vor picheta Prefectura

Postat acum

on

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj dezaprobă politica pe care Guvernul României o aplică sectorului învăţământ. De altfel, luni, sindicaliștii anunță că vor începe o prima acțiune se protest, în fața Prefecturii Gorj. 

Biroul Operativ al USLI Gorj solicită Guvernului României să dispună Ministerului Sănătății să reevalueze Instrucțiunea privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste
rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ. „Acest act administrativ cu caracter normativ va avea drept efecte blocarea activității unităților de învățământ și transformarea acestora în focare de infecție. Considerăm că aceste teste pot fi foarte ușor făcute de către părinți, aceștia urmând să comunice posibilele cazuri de infectare. Contestăm violența psihologică exercitată asupra cadrelor didactice prin amenințărilefăcute de Ministrul Educatiei. Potrivit disp. art. 2 alin. 7 din Legea Educatiei nationale, în România învățământul constituie prioritate națională, iar conform art. 233 alin. (1) din aceeași lege, personalul didactic cuprinde persoanele din sistemul de învățământ responsabile cu instruirea și educația (nu cu alte aspecte bio-medico-sanitare). Ținând cont de pericolul la care ar fi supuși angajații, care nu beneficiază nici măcar de echipament de protecție, considerăm că aceste testări, dacă se organizează în unitatea de învățământ, pot fi făcute doar de către personal medical calificat”, transmite, printr-un comunicat de presă, USLI Gorj.

Profesorii, victimele unei discriminări!

Prin obligativitatea vaccinării pentru a participa fizic la actul didactic, profesorii
ajung victimele unor discriminări, pe criterii medicale, ,,alegerea” lor nefiind in realitate o
alegere, din moment ce, dacă nu ,,aleg” intr-un singur fel, atunci vor fi sancționați.
Presiunea psihologică exercitată asupra cadrelor didactice (care, dacă nu acceptă
intervenția medicală, devin cele ,,vinovate” de lipsa învățământului fizic) reprezintă o
constrângere, o violență psihologică, care viciază și chiar anihilează dreptul la liberul
consimțământ. Stigmatizarea profesorilor ca fiind persoanele vinovate de eventuala lipsă a învățământului fizic atunci când se instituie câte un criteriu de acesta bio-medical, stigmatizare făcută de colegi ori de părinti, realizează componenta agravantă a infracțiunilor de șantaj si de abuz.
„Având în vedere opiniile prezentate de specialiști și faptul că, potrivit reglementărilor în vigoare, nici un salariat din învățământul preuniversitar nu poate fi constrâns să realizeze testarea elevilor sau să se vaccineze, nu trebuie să surprindă faptul că cele mai multe cadre didactice vor
refuza. În cazul în care Guvernul României nu va interveni pentru corectarea anomaliilor din această Instrucțiune, iar asupra cadrelor didactice se vor face presiuni, conform numeroaselor semnale pe care le primim, acestea sunt hotărâte să protesteze”, transmite președintele Constantin Huică

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EDUCAȚIE

Acordul de mediu, suspendat pentru cariera de calcar din Gureni

Postat acum

on

De către

Fundația Valea Bistriței a obținut o victorie în instanță pentru comunitatea din Gureni, oprind cariera de granit care se dorea înființată la câteva sute de metri de casele din satul situat în comuna Peștișani.

„Vă anunțăm ca am reușit să suspendam acordul de mediu pentru cariera de calcar. Am câștigat o lupta, dar nu și ,,războiul,, asa ca fiți în continuare alături de noi în toate demersurile pe care le vom face pentru stoparea definitiva a carierei de calcar. Mulțumim pe aceasta cale tuturor oamenilor de bine care au fost alături de noi și le garantam ca nu vom da niciun pas înapoi din acțiunile întreprinse pentru stoparea carierei de calcar.Mulțumim Agent Green pentru ca v-ați alăturat cauzei noastre”, a transmis fundația.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Profesorul de matematica Paralescu, numit inspector școlar general adjunct

Postat acum

on

De către

Iustin Paralescu de la PNL este noul inspector școlar general adjunct. Postul era vacant de la plecarea din funcție a fostului ocupant, susținut de USR. Acesta face echipă cu profesoara de istorie Marcela Mrejeru de la PSD. IȘJ este condus de Mrejeru din luna iulie a acestui an.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Gorj: Cea mai mare notă la titularizare este 9,90! La disciplina Religie

Postat acum

on

De către

În cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, la nivelul județului Gorj, înaintea contestațiilor, s-a înregistrat următoarea situație statistică: au fost evaluate 316 lucrări, 77 de candidați obținând note sub 5, 104 candidați având note între 5 și 6,99, 135 de candidați obținând note peste 7.00.

Înainte de depunerea contestațiilor, cea mai mare notă obținută (9.90) este la disciplina Religie.

Eventualele contestații se depun astăzi, până la ora 21.00, și mâine, până la ora 12.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR