Connect with us

EDUCAȚIE

Sindicaliștii USLI Gorj vor picheta Prefectura

Postat acum

on

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj dezaprobă politica pe care Guvernul României o aplică sectorului învăţământ. De altfel, luni, sindicaliștii anunță că vor începe o prima acțiune se protest, în fața Prefecturii Gorj. 

Biroul Operativ al USLI Gorj solicită Guvernului României să dispună Ministerului Sănătății să reevalueze Instrucțiunea privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste
rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ. „Acest act administrativ cu caracter normativ va avea drept efecte blocarea activității unităților de învățământ și transformarea acestora în focare de infecție. Considerăm că aceste teste pot fi foarte ușor făcute de către părinți, aceștia urmând să comunice posibilele cazuri de infectare. Contestăm violența psihologică exercitată asupra cadrelor didactice prin amenințărilefăcute de Ministrul Educatiei. Potrivit disp. art. 2 alin. 7 din Legea Educatiei nationale, în România învățământul constituie prioritate națională, iar conform art. 233 alin. (1) din aceeași lege, personalul didactic cuprinde persoanele din sistemul de învățământ responsabile cu instruirea și educația (nu cu alte aspecte bio-medico-sanitare). Ținând cont de pericolul la care ar fi supuși angajații, care nu beneficiază nici măcar de echipament de protecție, considerăm că aceste testări, dacă se organizează în unitatea de învățământ, pot fi făcute doar de către personal medical calificat”, transmite, printr-un comunicat de presă, USLI Gorj.

Profesorii, victimele unei discriminări!

Prin obligativitatea vaccinării pentru a participa fizic la actul didactic, profesorii
ajung victimele unor discriminări, pe criterii medicale, ,,alegerea” lor nefiind in realitate o
alegere, din moment ce, dacă nu ,,aleg” intr-un singur fel, atunci vor fi sancționați.
Presiunea psihologică exercitată asupra cadrelor didactice (care, dacă nu acceptă
intervenția medicală, devin cele ,,vinovate” de lipsa învățământului fizic) reprezintă o
constrângere, o violență psihologică, care viciază și chiar anihilează dreptul la liberul
consimțământ. Stigmatizarea profesorilor ca fiind persoanele vinovate de eventuala lipsă a învățământului fizic atunci când se instituie câte un criteriu de acesta bio-medical, stigmatizare făcută de colegi ori de părinti, realizează componenta agravantă a infracțiunilor de șantaj si de abuz.
„Având în vedere opiniile prezentate de specialiști și faptul că, potrivit reglementărilor în vigoare, nici un salariat din învățământul preuniversitar nu poate fi constrâns să realizeze testarea elevilor sau să se vaccineze, nu trebuie să surprindă faptul că cele mai multe cadre didactice vor
refuza. În cazul în care Guvernul României nu va interveni pentru corectarea anomaliilor din această Instrucțiune, iar asupra cadrelor didactice se vor face presiuni, conform numeroaselor semnale pe care le primim, acestea sunt hotărâte să protesteze”, transmite președintele Constantin Huică

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Elev din Târgu Jiu, medalie de aur la olimpiada de geografie

Postat acum

on

De către

Un elev din Târgu Jiu a obținut medalia de aur, la olimpiada națională de geografie. David Sbora este elev al Colegiului Tudor Vladimirescu din municipiu.

Adolescentul a participat la cinci olimpiade județene: fizică, informatică, matematică, lingvistică și geografie. David a mai obținut trei medalii, două de argint și una de bronz.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

OBLIGATORIU pentru liceeni, ca să poată intra în Bac!

Postat acum

on

De către

A fost afișat calendarul examenului de Bac, ce se va desfășura pe parcursul lunii iunie. Ca să poată susține prima sesiune din acest an, absolvenții de clasa a XII-a trebuie să se înscrie, în perioada 23-27 mai. Exemenele încep pe 6 iunie și se termină pe 23 iunie, iar rezultatele se afișează pe 27 iunie și pe 28 de pot depune contestații. Calendarul complet, aici:

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Elevi din Târgu Jiu, calificați la un festival internațional de film

Postat acum

on

De către

Scurtmetrajul ,,Une vie d’ado en 2022”, realizat de Victor-Ioan Stoian, elev în clasa a X-a B, și de trupa de teatru francofon ,,Partage!” a Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, a fost selectat pentru a participa la Festivalul Internațional al  Filmului de Prevenire, Cetățenie și Tineret FestiPREV din La Rochelle, din Franța. La preselecție au fost înscrise 156 de filmulețe din 9 țări. 36 de scurtmetraje vor fi difuzate în finală, 33 fiind producții franceze și 3 străine(Belgia, Benin și România). „Scurtmetrajul nostru vorbește despre modul în care Pandemia a bulversat viețile adolescenților, despre rutina obsedantă a ultimilor 2 ani, dar și despre modalitățile de a ieși din capcana izolării și a depresiei. Toate filmele selectate vor fi postate pe canalul de You Tube și pe pagina de Internet a Festivalului FestiPREV pe data de 12 mai și, timp de 3 zile, publicul își va putea vota cele 5 filme favorite accesând un cod QR”, au anun’at reprezentan’ii Colegiului Tudor Vladimirescu, din municipiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR