Connect with us

ACTUALITATE

Sindicaliștii de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, la protest în capitală!

Postat acum

on

0 Shares

Sindicaliștii din Ambulanță, inclusiv cei de la Gorj, protestează în București, deja de două zile. Acțiunile au început marți și se desfășoară pe termen nelimitat.

 

Peste o mie de angajati ai serviciului de ambulanță din toată țara au protestat în Capitală. Ei au cerut plata corectă a unor sporuri și masini mai bune, dotate cu aparatură modernă. Sindicaliștii spun că autospecialele de intervenție sunt vechi și multe au parcurs deja un milion de kilometri. Protestatarii au pichetat sediul Ministerului de Interne şi al Guvernului. Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Ambulanță, echipaje au intervenit, în 2021, la peste 90% dintre cazurile medicale urgente la nivel național.

 

Amintim că Blocul Naţional Sindical anunţa, marți dimineața, că împreună cu Federaţia Naţională Sindicală ”Ambulanţa” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă, va fi organizat un miting de amploare în Capitală, cu peste 1.000 de protestatari.

„În calitate de vicepreședinte al Federației Naționale sindicale „Ambulanța” am participat alături de colegii mei din biroul executiv, la intalnirea ce a avut loc la Palatul Victoria cu reprezentanți i Guvernului. Am fost prezent si la întâlnirea de la Ministerul Sănătății, privind negocierea CCM, la nivel de ramură în domeniul ,, Sănătate” și ,, Asistență Socială”, ca membru delegat din partea Blocului National Sindical, domeniul Sanatate”, a declarat Ionel Ianc, liderul sindicatului majoritar de la SJA Gorj.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Cătunele: Incendiu puternic la o anexă gospodărească

Postat acum

on

De către

Pompierii gorjeni au intervenit, ieri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din satul Dealul Viilor, comuna Cătunele.

„Am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o anexă gospodarească în comuna Catunele, satul Dealul Viilor.
La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Motru, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 60 de mp cu posibilitate de propagare la construcțiile învecinate.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar colegii noștri au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului evitând propagarea acestuia la construcțiile învecinate.
Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă efectul termic al curentului electric, mai exact un cablu electric defect sau neizolat corespunzator.”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Culturi distruse de furtună. Autoritățile evaluează pagubele

Postat acum

on

De către

Furtuna de săptămâna trecută a făcut pagube, în mai multe localități din Gorj. Zeci de hectare de culturi de păioase, porumb și chiar solarii au fost distruse, în doar câteva ore. Autoritățile fac acum evaluări, ca să stabilească valoarea calamităților.

 

Se inventariază pagubele cauzate de furtuna de săptămâna trecută, când vântul puternic și grindina au distrus sute de hectare de culturi. Afectate au fost păioasele, pe care gorjenii se pregăteau să le recolteze, în această perioadă.

Reprezentanții Direcției pentru Agricultură Gorj spun că evaluările vor fi înaintate ministerului de resort, pentru a se propune acordarea de despăgubiri.

Grindina și vijelia au făcut pagube și în orașe, unde au distrus autoturisme, acoperișuri și au rupt copaci.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Un sindicalist crede că CEO se va închide la anul. „Alegerile mai țin în viață mineritul”

Postat acum

on

De către

„Odată închis, nu mai poate porni. Asta e soarta Complexului Energetic Oltenia”. O spune liderul de sindicat Nicu Bunoaica. Acesta crede că, de anul viitor, capacitățile vor fi trecute în rezervă tehnică, adică un fel de închidere mascată.

 

Soarta Complexului Energetic Oltenia este pecetluită, spune liderul Sindicatului Solidaritatea. Nicu Bunoaica susține că, de anul viitor, majoritatea capacităților de producție vor trece în rezervă de capacitate, ceea ce, în opinia sindicalistului, este o închidere mascată.

Problemele de la Complexul Energetic Oltenia au fost evitate în ultimele luni, care au coincis cu campania electorală pentru alegerile locale. Politicienii au evitat subiectul, destul de sensibil și care risca să le scadă din voturi.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!