Connect with us

ACTUALITATE

Sindicaliștii de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, la protest în capitală!

Postat acum

on

Sindicaliștii din Ambulanță, inclusiv cei de la Gorj, protestează în București, deja de două zile. Acțiunile au început marți și se desfășoară pe termen nelimitat.

 

Peste o mie de angajati ai serviciului de ambulanță din toată țara au protestat în Capitală. Ei au cerut plata corectă a unor sporuri și masini mai bune, dotate cu aparatură modernă. Sindicaliștii spun că autospecialele de intervenție sunt vechi și multe au parcurs deja un milion de kilometri. Protestatarii au pichetat sediul Ministerului de Interne şi al Guvernului. Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Ambulanță, echipaje au intervenit, în 2021, la peste 90% dintre cazurile medicale urgente la nivel național.

 

Amintim că Blocul Naţional Sindical anunţa, marți dimineața, că împreună cu Federaţia Naţională Sindicală ”Ambulanţa” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă, va fi organizat un miting de amploare în Capitală, cu peste 1.000 de protestatari.

„În calitate de vicepreședinte al Federației Naționale sindicale „Ambulanța” am participat alături de colegii mei din biroul executiv, la intalnirea ce a avut loc la Palatul Victoria cu reprezentanți i Guvernului. Am fost prezent si la întâlnirea de la Ministerul Sănătății, privind negocierea CCM, la nivel de ramură în domeniul ,, Sănătate” și ,, Asistență Socială”, ca membru delegat din partea Blocului National Sindical, domeniul Sanatate”, a declarat Ionel Ianc, liderul sindicatului majoritar de la SJA Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Angajați la negru, în restaurante și tâmplărie. Amenzi de 163.000 lei

Postat acum

on

De către

Trei persoane au fost depistate muncind la negru, pe raza județului Gorj. Inspectorii ITM au aplicat amenzi în cuantum de 163.000 lei. În ultima săptămână, inspectorii de muncă au efectuat 52 de controale, fiind aplicate 22 sancțiuni și dispuse 127 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. „Un angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate restaurante, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana identificată de către inspectorii de muncă a fost depistată în trafic, în timp ce desfășura activități de aprovizionare cu marfă în beneficiul angajatorului. Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza Municipiului Târgu-Jiu în timp ce prestau activitate ca muncitori necalificați în beneficul unui angajator cu domeniu de activitate lucrări de tâmplărie și dulgherie. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 40.000 lei”, arată un comunicat emis de ITM Gorj.
În acțiunile de control, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au beneficiat atât de sprijinul reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, cât și de cel al reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Stațiunea Rânca, sub zăpadă

Postat acum

on

De către

Iarna s-a instalat în zona de munte a județului Gorj. Stațiunea Rânca este acoperită de un strat de zăpadă, iar puținii turiști care se află în zonă, în acest weekend, s-au bucurat de peisaj, iar copiii, de săniuțe.
Numărul celor care merg la munte, în această perioadă, este mic, din cauza cantității mici de zăpadă, ce nu permite schiatul. Sărbătorile de Crăciun și anul nou vor aduce, însă, un număr mare de persoane în Rânca, rezervările pentru această perioadă a anului fiind făcute și cu câteva luni înainte.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Se asfaltează drumul din Călugăreni

Postat acum

on

De către

Primarul de Padeș, Mihăița Troacă, anunță că niciun drum neasfaltat în localitate. „Am început asfaltarea din centrul satului Calugareni pana la Padeș, în următoarele zile se va circula in mod restricționat pe acest tronson de drum și se va mai opri alimentarea cu apa, deoarece lucrăm la devierea conductei de apă în dreptul podețelor tubulare nou instalate”, anunță edilul local.

Acesta i-a mulțumit public președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru tot sprijinul acordat.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR