Connect with us

POLITICĂ

Senatorul Rujan: Ministrul Energiei este mincinos!

Postat acum

on

Senatorul PSD, Cristi Rujan, a avut o reacție dură la adresa ministrului Energiei și a ministerului pe care îl conduce. Sub denumirea „Ministerul Energiei nu este o franciză OMV”, Rujan susține că ministrul Virgil Popescu este paralel cu problemele din minerit din CEO, deși conduce ministerul de patru ani.

„Virgil Popescu trebuie să demisioneze din Guvern pentru incapacitatea acestuia de a cunoaște, asimila și înțelege problemele cu care se confruntă entitățile economice din domeniul energiei. Este ministrul Energiei din data de 4 noiembrie 2019, adică de peste trei ani, și susține că nu a știut nimic despre condițiile în care lucrează minerii în carierele din județul Gorj. Este inadmisibil pentru orice ministru să afirme că nu știe cum se desfășoară activitatea în domeniul pe care îl coordonează”, susține senatorul PSD.

După parlamentar, există două explicații posibile: fie „Virgil Popescu este incompetent și nu a putut să-și dea seama, nici după 3 ani, că trebuie să știe ce se întâmplă în subordinea sa pentru a lua măsuri adecvate ori Virgil Popescu este mincinos pentru că avea informații despre condițiile inumane și riscante în care se lucrează în minerit, dar nu i-a păsat, întrucât dorința sa, declarată și susținută, era de a închide aceste cariere. Pentru oricare dintre cele două ipoteze, periculoase pentru sistemul energetic și pentru oameni, acest domn trebuie să-și prezinte DEMISIA”.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Un șef din CEO a plecat la Bruxelles

Postat acum

on

Un boss din Complexul Energetic Oltenia este la Bruxelles. Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia și responsabil cu integritatea la companie, face parte dintr-o delegație politică, alături de alte persoane. Ion Rușeț este și consilier județean și președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Gorj.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Concurs cu premii, oferite de OFSD Gorj

Postat acum

on

De către

Organizația de femei a PSD Gorj(OFSD) a inițiat un concurs foarte interesat care se adresează atât preșcolarilor cât și școlarilor din județ. Este vorba de o competiție care testează abilitățile participanților atât la desen cât și în privința creației literare. La concurs sunt așteptați să trimită lucrări atât preșcolarii, prin părinți sau cadre didactice, cât și școlarii din ciclul primar. Lucrările se trimit pe mail organizației de femei sau la numărul de WhatsApp publicat mai sus. Premierea va avea loc pe 9 iunie la sediul PSD din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Fostul deputat Cupă, numit la Autoritatea Națională a Vămilor

Postat acum

on

De către

Șeful Autorității Vamale Române, Bogdan-Lari Mihei, a fost demis din această funcție de către premierul Nicolae Ciucă. În locul lui Mihei va fi numit fostul deputat Ion Cupă, fost parlamentar de Gorj.

„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget”, a anunțat marți Nicolae Ciucă.

„L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale. Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, se arată în comunicatul Guvernului României.

Conducerea ANAF a fost preluată de vicepreședintele Nicoleta Cîrciumaru, iar la Autoritatea Națională a Vămilor vine secretarul general adjunct al ANAF, Cupă, fost deputat de Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR