Connect with us

EVENIMENTE

Senatorii au aprobat: AJUTOR DE SALVARE perntru CEO

Postat acum

on

Proiectul privind acordarea de ajutoare de salavre, pentru două dintre companiile statului, a fost aprobat, azi, în Comisia pentru Energie, din Senat. Parlamentarii au dat aviz pozitiv, pentru inițiativa care vizează alocarea de surse financiare, pentru Complexul Energetic Oltenia și Tarom.

Proiectul de lege a fost susținut de noul manager al Complexului Oltenia, Daniel Burlan și de Cornel Bobâlcă, reprezentant al Ministerului Economiei. Aceștia i-au convins pe senatori să dea raport de admitere, prezentându-le situația, de fapt, a companiei energetice de la Târgu Jiu. Entitatea producătoare se află în imposibilitatea de a achiziționa, din surse proprii, certificatele de dioxid de carbon, aferente anului 2019. CEO are nevoie de 1,2 miliarde de lei, pentru a achita certificatele consumate deja. Guvernul a dat o ordonanță de urgență, chiar înainte de moțiunea de cenzură, ce avea să ducă la căderea lui, însă reprezentanții opoziției au contestat faptul că nu exista un raport, în comisia de specialitate, pentru ordonanța deja publicată. Complexul Oltenia trebuie să achite cele 1,2 miliarde de lei, până la sfârșitul lunii aprilie, în caz contrar impunându-i-se penalități, pe fiecare zi de întârziere.

Colegii mei din Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale din Senatul României au acordat, astăzi, raport de admitere proiectului de lege care permite acordarea de ajutoare de stat de salvare a Complexului Energetic Oltenia și Tarom. Dacă producătorul de energie pe cărbune nu va primi 1, 2 miliarde de lei pentru achitarea certificatelor de carbon, acesta nu va mai putea funcționa începând cu 1 mai”, a anunțat senatorul Florin Cârciumaru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

Accident în giratoriul de la intrare în Romanești

Postat acum

on

De către

Patru ambulanțe s-au îndreptat spre ieșire din orașul Târgu Jiu, pentru a interveni în cazul unui accident cu victime cate a avut loc în giratoriul de la Romanești.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident cu victime, în pădure la Bârsești! Adolescentă de 17 ani, printre victime

Postat acum

on

De către

În cursul nopții, un accident cu trei victime a avut loc în pădurea din Bârsesti.

Un autoturism a suferit daună totală iar pentru scoaterea persoanelor din interiorul mașinii a fost nevoie de descarcerare.

Se pare că persoanele scoase din autoturism sunt la spital, una va fi transferată spre o altă unitate medicală.

Ce transmite ISU:

„Noaptea trecuta, in jurul orei 2:40, am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situatii de urgenta generată de un accident rutier produs in municipiul Tg-Jiu, cartier Bârsești in care a fost implicat un autoturism cate a părăsit partea carosabila și a lovit mai multi copaci. La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul ISU Gorj precum si 3 ambulante din cadrul SAJ Gorj care au constatat ca in urma impactului au rezultat 3 victime dintre care una inconstienta dar cu semne vitale. Este vorba despre o persoana de sex feminin in varsta de 17 ani si doua persoane de sex masculin in varsta de 20 si 22 de ani. Persoana inconstienta era conducatorul auto, baiatul în varsta de 22 se ani. Victimele au primit primul ajutor calificat la fata locului iar ulterior au fost transportate la UPU Tg-Jiu”.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Tg. Jiu. Ornamentele de pe stradă, doborâte de un autovehicul de mare tonaj

Postat acum

on

De către

Ornamentele de sărbători, montate în intersecția de la parcul Central și Piața Mare, din Târgu Jiu, au fost doborâte de un autovehicul de mare tonaj. S-a întâmplat în această seară, odată cu ghirlandele fiind rupte și cablurile liniei de troleu. Echipe de la ISU, societatea de electricitate și primărie se află la fața locului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR