Connect with us

EVENIMENTE

Senatorii au aprobat: AJUTOR DE SALVARE perntru CEO

Postat acum

on

Proiectul privind acordarea de ajutoare de salavre, pentru două dintre companiile statului, a fost aprobat, azi, în Comisia pentru Energie, din Senat. Parlamentarii au dat aviz pozitiv, pentru inițiativa care vizează alocarea de surse financiare, pentru Complexul Energetic Oltenia și Tarom.

Proiectul de lege a fost susținut de noul manager al Complexului Oltenia, Daniel Burlan și de Cornel Bobâlcă, reprezentant al Ministerului Economiei. Aceștia i-au convins pe senatori să dea raport de admitere, prezentându-le situația, de fapt, a companiei energetice de la Târgu Jiu. Entitatea producătoare se află în imposibilitatea de a achiziționa, din surse proprii, certificatele de dioxid de carbon, aferente anului 2019. CEO are nevoie de 1,2 miliarde de lei, pentru a achita certificatele consumate deja. Guvernul a dat o ordonanță de urgență, chiar înainte de moțiunea de cenzură, ce avea să ducă la căderea lui, însă reprezentanții opoziției au contestat faptul că nu exista un raport, în comisia de specialitate, pentru ordonanța deja publicată. Complexul Oltenia trebuie să achite cele 1,2 miliarde de lei, până la sfârșitul lunii aprilie, în caz contrar impunându-i-se penalități, pe fiecare zi de întârziere.

Colegii mei din Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale din Senatul României au acordat, astăzi, raport de admitere proiectului de lege care permite acordarea de ajutoare de stat de salvare a Complexului Energetic Oltenia și Tarom. Dacă producătorul de energie pe cărbune nu va primi 1, 2 miliarde de lei pentru achitarea certificatelor de carbon, acesta nu va mai putea funcționa începând cu 1 mai”, a anunțat senatorul Florin Cârciumaru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Ședință decisivă pentru soarta pensionărilor de la CEO

Postat acum

on

Miercuri, la Târgu Jiu, este programată o ședință a Comisiei de Negociere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Se va discuta pe tema încadrării categoriilor de salariați în condiții speciale de muncă. Sindicatele din CEO propun ca un număr cât mai mare de angajați să fie încadrați în condiții speciale de muncă. Rămâne de văzut care va fi opinia administrației Complexului Energetic Oltenia. Condițiile speciale de muncă permit reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare, în baza Legii 197 din 2021.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Bătaie între șoferi într-o benzinărie

Postat acum

on

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați luni de o femeie, cu privire la faptul că într-o stație PECO din comuna Alimpești a avut loc un eveniment rutier cu pagube materiale. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că doi tineri de 27 și 25 de ani, ambii din comuna Baia de Fier, în urma unui conflict spontan generat de consulul de alcool, s-ar fi agresat fizic cu alți doi bărbați, iar după conflict ar fi părăsit locația. Din cercetări, polițiștii au stabilit că tânărul de 27 de ani, ar fi acroșat un autoturism parcat în stația PECO, după care s-a deplasat conducând autoturismul pană la Spitalul Orașului Novaci, unde a fost identificat de polițiști. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice. În urma cercetărilor, polițiștii au reținut un bărbat de 36 de ani, din comuna Alunu, județul Vâlcea, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea unuității de parchet competente, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbaților.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Unele școli au reluat cursurile

Postat acum

on

Unele unități de învățământ din Gorj au reluat orele. Elevii au fost chemați de marți la școală pentru a face ore și pentru a fi definitivate mediile. Săptămâna viitoare ar trebui să se încheie oficial anul școlar și să înceapă vacanța. În timp ce unii dascăli au chemat elevii la școală, alții sunt în continuare în grevă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR