Connect with us

EVENIMENTE

Senatorii au aprobat: AJUTOR DE SALVARE perntru CEO

Postat acum

on

0 Shares

Proiectul privind acordarea de ajutoare de salavre, pentru două dintre companiile statului, a fost aprobat, azi, în Comisia pentru Energie, din Senat. Parlamentarii au dat aviz pozitiv, pentru inițiativa care vizează alocarea de surse financiare, pentru Complexul Energetic Oltenia și Tarom.

Proiectul de lege a fost susținut de noul manager al Complexului Oltenia, Daniel Burlan și de Cornel Bobâlcă, reprezentant al Ministerului Economiei. Aceștia i-au convins pe senatori să dea raport de admitere, prezentându-le situația, de fapt, a companiei energetice de la Târgu Jiu. Entitatea producătoare se află în imposibilitatea de a achiziționa, din surse proprii, certificatele de dioxid de carbon, aferente anului 2019. CEO are nevoie de 1,2 miliarde de lei, pentru a achita certificatele consumate deja. Guvernul a dat o ordonanță de urgență, chiar înainte de moțiunea de cenzură, ce avea să ducă la căderea lui, însă reprezentanții opoziției au contestat faptul că nu exista un raport, în comisia de specialitate, pentru ordonanța deja publicată. Complexul Oltenia trebuie să achite cele 1,2 miliarde de lei, până la sfârșitul lunii aprilie, în caz contrar impunându-i-se penalități, pe fiecare zi de întârziere.

Colegii mei din Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale din Senatul României au acordat, astăzi, raport de admitere proiectului de lege care permite acordarea de ajutoare de stat de salvare a Complexului Energetic Oltenia și Tarom. Dacă producătorul de energie pe cărbune nu va primi 1, 2 miliarde de lei pentru achitarea certificatelor de carbon, acesta nu va mai putea funcționa începând cu 1 mai”, a anunțat senatorul Florin Cârciumaru.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Clubul Rotary Târgu-Jiu a decernat premiul special

Postat acum

on

De către

Clubul Rotary Tg Jiu a acordat zilele acestea premiul special în cadrul concursului ”Structuri Ludice în opera lui Constantin Brâncuși”. Diploma a fost înmânată de președintele Rotary Tg Jiu, dna. Raluca Davițoiu elevei Gunici Frăguța Elena de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”, profesor coordonator Cioplea Cristina.

Concursul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Tg Jiu, Primăria Tg Jiu și Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” și s-a bucurat de participare națională și internațională.

Lucrarea realizată de Frăguța Gunici va fi licitată la Balul Rotary ce va fi organizat în luna mai, o parte din suma astfel obținută urmând a-i reveni autoarei și restul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” Tg Jiu.

”Ne bucurăm că anul acesta premiul a revenit unei tinere din Tg Jiu. Clubul Rotary se implică în susținerea valorilor și îmi doresc ca lucrarea premiată azi să fie o adevărată provocare la licitația din cadrul balului caritabil pe care îl vom organiza pe 10 mai”, a declarat Raluca Davițoiu, președintele Clubului Rotary Tg Jiu.

Tot cu această ocazie a fost finalizată și acțiunea anuală ”O cană de fericire”, acțiune prin care pe data de 1 decembrie, la standul din Piața Prefecturii, au fost strânse donații în schimbul unor cănuțe de lut pictate de elevii de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”. Suma astfel obținută a fost dublată de Clubul Rotary Tg Jiu și astfel au putut fi achiziționate 3 tablete grafice și mese pentru secția de arhitectură a Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tg Jiu.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Maramureșean găsit la frontieră, acuzat de înșelăciune la Gorj

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 42 de ani din Maramureș a fost pus sub control judiciar la Gorj după ce a fost acuzat de înșelăciune în formă continuată. Prejudiciul in această cauză este de 150.000 de lei, anunță IPJ Gorj.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci, în colaborare cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Gorj, au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Maramureş, bănuit de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, având ca obiect comercializarea de carburanţi, servicii de cazare, masă şi transport, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de lei.

Respectivul a fost identificat în Punctul de Trecere al Frontierei Petea, în judeţul Satu Mare, şi a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare al IPJ Gorj.

Acesta a fost prezentat, ieri,  Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Dosar penal pe numele unui bărbat din Rovinari. Ce nereguli au găsit polițiștii

Postat acum

on

De către

În noaptea de 11 spre 12 aprilie 2024, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au depistat în flagrant un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Păcii, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!